Modificarea sistemului electoral, structura Guvernului, tichetele de masă, pe agenda ultimelor ședințe în plen ale Parlamentului

Biroul permanent al Parlamentului a aprobat, astăzi, ordinea de zi a ședințelor în plen pentru perioada 20-21 iulie curent. Săptămâna aceasta vor fi organizate ultimele ședințe în plen ale legislativului din sesiunea curentă.

Deputații vor examina proiectul privind modificarea sistemului electoral, structura Guvernului, o serie de modificări la Codul muncii, proiectul privind tichetele de masă, precum și vor organiza audieri cu privire la organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat din anul acesta.

Tot astăzi, Biroul permanent a aprobat planul de acțiuni pentru egalitatea de gen pentru anii 2017-2021. Documentul a fost elaborat în urma Auditului de gen realizat cu suportul PNUD Moldova, cu susținerea financiară a Suediei. În continuare, actele normative care vizează activitatea instituției Parlamentului vor fi ajustate conform celor mai bune practici pe dimensiunea de gen.

De asemenea, membrii Biroului au acceptat Strategia de comunicare a Parlamentului pentru anii 2017-2020 și Ghidul de identitate al Parlamentului, partea a I-a. Ambele documente au fost elaborate cu suportul PNUD Moldova, cu susținerea financiară a Suediei, pentru creșterea transparenței instituției, atragerea audiențelor în procesul decizional, precum și promovarea unei imagini unitare și coerente a instituției.

Sesiunea de primăvară a Parlamentului se va finaliza la 31 iulie curent. Conform dispoziției Președintelui Parlamentului, sesiunea de toamnă a Legislativului va începe la 4 septembrie curent.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.