ÎPS Mitropolit Vladimir s-a aflat în perioada 11-12 septembrie, într-o vizită canonică în Episcopia de Tiraspol și Dubăsari, la invitaţia arhiepiscopului Sava. Mitropolitul Vladimir a explicat semnificaţia vizitei canonice în Transnistria, menţionând că aceasta reprezintă o întărire a comuniunii frăţeşti dintre ierarhi, dar în acelaşi timp este o bucurie mare a credincioşilor.

“Dorim ca aceste vizite să fie, unele, cu un caracter misionar, cu înţelesul de întărire a unităţii ortodoxe, de întărire a spiritualităţii noastre ortodoxe şi de preţuire a credinței noastre ortodoxă, care ne unește“, a menționat mitropolitul Vladimir.

Iar marți, 12 septembrie, în ziua pomenirii Sf. Binecredincios Kneaz Alexandru Nevschi, mitropolitul Vladimir a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica în construcție cu hramul Înălțarea Sfintei Cruci din or. Tiraspol.

După Sfânta Liturghie a urmat un tedeum, după care mitropolitul a adresat un cuvânt de felicitare Arhiepiscopului Sava, cu prilejul aniversării celor 22 de ani de slujire arhierească.

Spre final, enoriașii au primit din partea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, spre binecuvântare câte o iconiță cu chipul Sfântului Ierarh Gavriil (Bănulescu – Bodoni), primul sfânt canonizat de către Biserica Ortodoxă din Moldova.