Mitropolia declară război preotului Maxim Melinti! Acesta nu va mai putea oficia slujbe religioase

Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Vladimir, a emis astăzi un decret prin care îl oprește pe Protoiereul Maxim Melinti „de a săvârși cele Sfinte fără dreptul de a oferi binecuvântări și de a purta crucea pectorală” până se pocăiește deplin în mod public. Motivul care a stat la baza deciziei ar fi acțiunile „de promovare și încurajare a minorităților sexuale”.

Anunțul a fost făcut astăzi pe site-ul ortodox.md:

„D E C R E T

Prin prezentul, ca urmare a autosesizării  Direcției mitropolitane, apelurilor  din partea clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe din Moldova, dar și a consultărilor ierarhilor BOM, pentru activitățile îndreptate spre tulburarea și răsturnarea bunei rânduieli bisericești care în mod calomnios au dovedit neascultare față de ierarhia bisericească prin multitudinea acțiunilor repetate „de promovare și încurajare a minorităților sexuale, contribuția la dezvoltarea mișcării LGBT din Republica Moldova”, manifestate public prin utilizarea calității de preot, implicarea frecventă întru susținerea minorităților sodomite și promovarea manifestării comportamentelor netradiționale și prin aceasta a păcatelor strigătoare la cer, toate contribuind la denigrarea imaginii Bisericii Ortodoxe din Moldova, cât și a confraților clerici, sunteți oprit de a săvârși cele Sfinte fără dreptul de a oferi binecuvântări și de a purta crucea pectorală începând cu data de 21 iunie 2018, până la aducerea pocăinței depline în mod public.”

Contactați de Moldova.org, Maxim Melinti, dar și Angelica Frolov, președinta Genderdoc-M, au refuzat să comenteze cele întâmplate.

Se pare că decretul mitropoliei vine ca reacție la premiul care i-a fost înmânat de către Genderdoc-M, în cadrul unui eveniment tradițional din cadrul Pride-ului- „Serata demnității LGBT”, pentru pentru promovarea egalității și contribuția la dezvoltarea mișcării LGBT din Republica Moldova.

Știrea se actualizează.

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.