Un bărbat de 54 de ani, ex-angajat al Ministerului Afacerilor Interne, a fost reţinut de Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Procuratura Anticorupţie şi Ministerul Afacerilor Interne.

Acesta este bănuit de coruperea activă a unei persoane cu funcţie de demnitate publică, săvârşită în proporţii deosebit de mari.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, ofiţerii de informaţii şi procurorii au acumulat dovezi în privinţa bărbatului care, pe parcursul lunii ianuarie curent, ar fi intervenit, prin intermediul unui mijlocitor, pentru a transmite conducerii MAI suma de 500 mii de lei.

Banii erau destinaţi pentru emiterea unui ordin cu privire la acordarea certificatelor de donaţie a armelor pentru 6 cetăţeni ai Ucrainei.

În baza certificatelor acordate de către MAI al Republicii Moldova cetăţenii ucraineni îşi puteau înregistra legal armele în Ucraina.

Bănuitul a fost reţinut imediat după transmiterea celei de-a doua tranşe de bani, în valoare de 10000 de dolari SUA. În cazul în care va fi demonstrată vinovăţia, acesta riscă până la 12 ani de închisoare, cu amendă în mărime de până la 8000 unităţi convenţionale.