Ministrul de Externe Andrei Galbur va avea o întâlnire bilaterală cu omologul său rus Serghei Lavrov

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, va avea o întâlnire bilaterală cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Întrevederea va avea loc cu ocazia reuniunii miniştrilor afacerilor externe ai CSI, care va avea loc la Moscova, în luna aprilie curent.

La o atare înţelegere s-a convenit astăzi, în cadrul unei discuţii a celor doi oficiali. ce a avut loc în marja Conferinţei de Securitate de la München.

Andrei Galbur şi Serghei Lavrov au abordat câteva chestiuni actuale de pe agenda relaţiilor moldo-ruse şi au pledat pentru reluarea consultărilor politice interministeriale la nivel de viceminiştri şi semnarea unui nou Plan de consultări între ministerele afacerilor externe.

De asemenea, oficialii au pledat pentru reluarea discuţiilor pe marginea acordurilor bilaterale privind migraţia forţei de muncă, combaterea migraţiei ilegale şi readmisia, precum și pentru definitivarea Programului interstatal de cooperare umanitară.

Reamintim că viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe Andrei Galbur participă, în perioada 12-14 februarie 2016, la lucrările celei de-a 52-a ediţii a Conferinţei de Securitate de la München.

Conferinţa de Securitate de la München este un forum anual de nivel înalt în cadrul căruia sunt luate în dezbatere chestiuni majore ale politicii de securitate internaţională.

Iniţiată în 1963, această conferinţă a devenit în ultimele cinci decenii una dintre cele mai importante platforme de discuţii şi schimb de opinii între decidenţi de cel mai înalt nivel, inclusiv şefi de stat şi de guvern, la care anual iau parte peste 450 de participanţi din peste de 70 de ţări.

Agenda conferinţei din acest an include cele mai relevante chestiuni de securitate şi cooperare internaţională, precum provocările şi ameninţările la adresa securităţii europene, crizele regionale, conflictul din Siria şi criza refugiaţilor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.