Connect with us

Externe

Mexic, zbuduit de un nou seism cu magnitudinea 6.1

Un nou seism, ce a avut magnitudinea de 6,1, s-a produs azi în sudul Mexicului și a fost resimțit în capitala Ciudad de Mexico. S-a întâmplat la doar patru zile după cutremurul de pământ cu magnitudinea de 7,1 care a făcut aproape 300 de morți.

Noul seism, al cărui epicentru a fost mai îndepărtat față de capitală în comparație cu cel al cutremurului din 19 septembrie, a fost resimțit în Ciudad de Mexico, însă Protecția Civilă a anunțat că nu au fost raportate deocamdată pagube materiale.

În capitala Ciudad de Mexico, operațiunile de căutare a eventualilor supraviețuitori, efectuate într-un ritm susținut în ultimele patru zile, au fost întrerupte în momentul activării alertei de cutremur, care i-a scos pe mulți rezidenți din casele lor, transmite Agerpres.

Cel mai recent bilanț al cutremurului de marți a ajuns la 298 de victime, din care 160 în Ciudad de Mexico, 73 în statul Morelos și 45 în Puebla. Acel seism s-a produs la exact 32 de ani după un cutremur care a devastat Mexicul în 1985 și a făcut peste 10.000 de morți.

Externe

Rămas fără bani, un pensionar i-a cerut lui Putin să-i trimită un sicriu ca să moară

Anatoli Vertiprahov, pensionar de 72 de ani din satul Iasnaia, Teritoriul Trans-Baikal din Rusia, i-a cerut lui Vladimir Putin să pună pe cineva să-i sape un mormânt și să-i trimită un sicriu, scrie mk.ru.

Bătrânul şi-a scris rugămintea într-o scrisoare trimisă preşedintelui Putin: “Dle preşedinte, rog să-i daţi indicaţii guvernatorului regiunii să-mi sape mormântul şi să-mi cupere sicriu. Am 72 de ani. În această ţară este imposibil să trăieşti”.

Vertiprahov a scris că are o pensie de 8.516 ruble (120 euro), cu 84 ruble mai puțin decât minimul de existență regional. Dar chiar și așa bătrânul a rămas fără bani, după ce contul său a fost sechestrat de executorii judecătorești pentru datorii „la întreținere”.

Azi nu pot să cumpăr nici măcar o bucată de pâine. Nu am bani nici pentru medicamentele de care am nevoie, pentru că sunt hipertensiv”, a scris pensionarul.

Ziarul „Veciorka” a precizat că Vertiprahov a fost victimă a ”escrocilor locativi”, el fiind în prezent ajutat de vecini și cunoștințe. Mai mult, jurnaliştii, după ce au aflat despre acest caz, i-au trimis bătrânului un colet cu produse alimentare.

Citește mai departe

Externe

Un copil de 10 ani a supraviețuit în mod miraculos după ce a căzut în Cascada Niagara

Un copil de 10 ani a supraviețuit în mod miraculos după ce a căzut duminică în Cascada Niagara, în partea canadiană, la ora locală 16.30, informează site-ul Ouest-france.fr, preluat de Agerpres.

Copilul și-a pierdut echilibrul în timp ce se stătea așezat pe o balustradă, pozând pentru mama sa, în fața acestei atracții turistice spectaculoase, în apropiere de Horseshoe Falls, cea mai mare dintre cele trei cascade care compun Cascada Niagara, potrivit Global News, citat de Agerpres.

Deși grav rănit la cap după o cădere de aproape 30 de metri, băiatul — un turist străin — a supraviețuit, fiind stabilizat de echipele de intervenție sosite la fața locului.

Ulterior, băiatul a fost transportat cu elicopterul la Spitalul pentru Copii McMaster din Hamilton (Canada), unde starea sa a rămas gravă, însă stabilă.

Citește mai departe

Externe

Faimosul diamant roz “Le Grand Mazarin”, scos la licitație

Un diamant roz de 19,07 carate care a aparținut coroanei franceze, denumit “Le Grand Mazarin”, va fi vândut în cadrul tradiționalei licitații de bijuterii organizată de Christie’s în luna noiembrie la Geneva, a indicat miercuri cunoscuta casă de licitații, citată de AFP.

“Le Grand Mazarin, legendarul diamant roz de 19 carate, este o mărturie unică a istoriei Franței. Pe parcursul celor 250 de ani în care a făcut parte din trezoreria franceză, el a luminat bijuteriile a patru regi, patru regine, doi împărați și două împărătese, începând cu Regele Soare, Ludovic al XIV-lea”, a explicat președintele Christie’s pentru Europa și Asia, François Curiel, într-un comunicat

El a fost listat mai întâi printre proprietățile cardinalului italian Mazarin, diplomat și om politic, care a condus Franța în calitate de premier sub domniile lui Ludovic al XIII-lea și Ludovic al XIV-lea, a indicat celebra casă de licitații.

La moartea sa, în 1661, Cardinalul a transmis diamantul regelui Ludovic al XIV-lea, alături de alte celebre diamante care i-au aparținut.

Diamantul roz a rămas apoi timp de 225 de ani în cadrul bijuteriilor coroanei, fiind purtat de Napoleon, Ludovic al XVIII-lea, Napoleon al III-lea și împărăteasa Eugenie.

Diamantul, care provine din minele din Golconde (sudul Indiei), va fi licitat — pentru a doua oară în istoria sa — pe 14 noiembrie la Geneva, iar prețul de vânzare este așteptat să varieze între 6 și 9 milioane de dolari (între 5,1 și 7,7 milioane de euro), potrivit previziunilor Christie’s.

Citește mai departe

Ultimile Știri

Economie2 ore în urmă

Experți francezi în vinificație: Calitatea Vinului Moldovei s-a schimbat considerabil

Vinul Moldovei a impresionat cunoscători în domeniu din Bordeaux, regiunea franceză devenită model pentru întreaga lume a vinurilor. Un massterclass...

Economie3 ore în urmă

Peste 18 mii de cetățeni din raioanele Telenești și Orhei vor beneficia de un nou tronson de drum asfaltat

Un drum local de 23 de kilometri care face legătura între raioanele Teleneşti şi Orhei va fi modernizat până la...

Important3 ore în urmă

Un spaţiu de joacă şi odihnă a fost amenajat la spitalul de copii „V.Ignatenco”

Un spaţiu de joacă şi odihnă pentru copii a fost inaugurat joi, 19 octombrie, la Spitalul Clinic Municipal de copii „Valentin...

Externe4 ore în urmă

Rămas fără bani, un pensionar i-a cerut lui Putin să-i trimită un sicriu ca să moară

Anatoli Vertiprahov, pensionar de 72 de ani din satul Iasnaia, Teritoriul Trans-Baikal din Rusia, i-a cerut lui Vladimir Putin să...

Social5 ore în urmă

Un şofer din Chişinău a scos pistolul, pentru că un alt şofer nu i-a permis să încalce regulile de circulaţie

Un şofer din Chişinău a fost reţinut astăzi de inspectorii de patrulare, după ce acesta a amenințat cu arma un...

Externe6 ore în urmă

Un copil de 10 ani a supraviețuit în mod miraculos după ce a căzut în Cascada Niagara

Un copil de 10 ani a supraviețuit în mod miraculos după ce a căzut duminică în Cascada Niagara, în partea...

Important6 ore în urmă

Guvernul a sesizat Curtea Constituțională privind interimatul funcției de Președinte în cazul ministrului Apărării

Guvernul a sesizat Curtea Constituțională în vederea constatării circumstanțelor care justifică interimatul funcției de Președinte în cazul desemnării ministrului Apărării....

Advertisement

Opinii