Preşedintele Igor Dodon a anunţat că tineri din diasporă vor face stagii de practică în cadrul Preşedinţiei şi îi vor asistă pe consilierii prezidențiali timp de două – trei luni. Stagiarii selectați sunt studenți masteranzi din Franța, Portugalia, Olanda, Italia și Grecia.

Anul acesta am decis să le oferim tinerilor din diasporă oportunitatea de a pune în practică cunoștințele pe care le-au dobândit în cadrul celor mai prestigioase Universități din lume.

În urma unui concurs riguros, în cadrul căruia am primit zeci de aplicări, am selectat șase candidați ambițioși“, a menţionat Igor Dodon.

Cei şase tineri sunt: Ana Ciorici – studentă la Universitatea Paris XIII Nord, Franța, Felicia Petrașco – studentă la Universitatea Catolică Portugheză, Portugalia, Ana-Maria Moscaliova – studentă la Universitatea din Milano, Italia, Ștefan Țibuleac – absolvent al Universității Panteon din Atena, Grecia, Mihaela Nichifor – studentă la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne, Franța, Victoria-Eliza Chirnițchi – studentă la Universitatea din Maastricht, Olanda.

Igor Dodon a spus că valorificarea potențialului tinerilor, precum și oferirea oportunităților pentru ca aceștia să se poată realiza profesional acasă constituie un obiectiv major în agenda sa de președinte.

“Stagiul de practică destinat tinerilor studenți este primul pas menit să readucă acasă tinerii”, a adăugat şeful statului.