Mark Zuckerberg îndeamnă utilizatorii Facebook “să respingă extremiştii care vor să împiedice libertatea de exprimare”

Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, a lansat pe rețeaua de socializare un mesaj în care își exprimă compasiunea față de victimele atentatului produs miercuri la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo din Paris, în care 12 oameni au murit.

El îi îndeamnă pe utilizatori să respingă extremiştii care încearcă să împiedice libertatea de exprimare, amintind că, în urmă cu câţiva ani, un extremist din Pakistan a încercat să obţină condamnarea sa la moarte pentru că Facebook a refuzat să interzică transmiterea pe reţeaua de socializare a conţinuturilor despre profetul Mahomed, pe care le considera ofensatoare.

“Am refuzat, pentru că vocile diferite – chiar dacă acestea sunt uneori ofensatoare – pot face ca lumea să fie un loc mai bun şi mai interesant. Facebook a fost întotdeauna un loc unde oamenii din întreaga lume distribuie părerile şi ideile lor. Respectăm legile din fiecare ţară, dar niciodată nu permitem unei ţări sau unui grup de persoane să dicteze ce conţinut pot oamenii să distribuie la nivel internaţional”, a spus Mark Zuckerberg, într-un mesaj publicat azi pe Facebook.

Precizând că reflectează la atacul terorist de la Paris şi la propria sa experienţă cu extremismul, Mark Zuckerberg spune: “Asta este ceea ce cu toţii trebuie să respingem: un grup de extremişti care încearcă să reducă la tăcere vocile şi opiniile altor persoane din lume”. “Nu voi permite ca acest lucru să se întâmple la Facebook. Sunt dedicat misiunii de a construi un serviciu în care oricine poate vorbi liber, fără a se teme de violenţă”, spune Zuckerberg.

În 2010, în Pakistan a fost iniţiată o investigaţie împotriva mai multor persoane, printre care şi Mark Zuckerberg, după ce acestea au fost implicate în promovarea pe Facebook a unui concurs de caricaturi ale profetului Mahomed, “Draw Muhammad”, care a fost considerat o blasfemie, conform legislaţiei pakistaneze, notează Mediafax.

mask_zuckerberg_facebook

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.