Connect with us

Politică

Maia Sandu: Referendumul – un vot de blam dat regimului oligarhic Plahotniuc-Dodon

Publicat

pe

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate Maia Sandu a declarat că referendumul de duminică a fost un vot de blam pe care locuitorii Chişinăului l-au dat regimului oligarhic Plahotniuc-Dodon.

Potrivit ei, după ce justiţia “subordonată PD-ului” a permis acest scrutin, PSRM a arătat întregii lumi că este un partid izolat, cu care nimeni nu doreşte să conlucreze, în afara PD-ului, singurul lor partener de nădejde.

“Eşecul referendumului arată că oamenii s-au săturat de minciuni, de falsuri şi de jocuri murdare. Avem primul semnal că până și alegătorii acestor două partide încep să înţeleagă cât de nocivă este această clasă politică. Alegerile parlamentare ne dau şansa să ne debarasăm de ea”, a comentat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Lidera PAS a declarat că Chișinăul are nevoie de un primar competent, pe care locuitorii capitalei îl merită și îl așteaptă de mult timp. “Odată cu schimbarea puterii, cu plecarea legiuitorilor corupți, vom face ordine în capitală, prin schimbarea deplină a CMC-ului și a primarului”, a adăugat ea.

Referendumul pentru demiterea primarului general suspendat Dorin Chirtoacă nu a fost validat. Pe parcursul zilei de 19 noiembrie, la urnele de vot s-au prezentat doar 17,54% din alegătorii înscriși pe listele electorale, în timp ce pentru validarea plebiscituluiera necesară o prezență de minimum 33,3%.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe

Diverse

Unioniștii: George Simion a primit interdicție de intrare pe teritoriul R.Moldova pe un termen de 5 ani

Publicat

pe

De către

Liderul Acțiunii 2012, George Simion, a primit interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, pe un termen de 5 ani, a anunțat președintele Asociației Unirea-Odip Vlad Bilețchi.

Potrivit lui, decizia i-a fost adusă la cunoștință lui George Simion luni seara în timp ce acela se pregătea să plece în România, după ce a participat la o ediție specială la 10 TV.

Vlad Bilețchi a relatat pe pagina sa de Facebook că „circa 5-6 domni în negru, bine făcuți, 2 dintre care aveau veste cu BMA – Biroul de Migrație și Azil” au deschis ușa mașinii în care se află George Simion și i-au spus să ia cunoștință cu interdicția de a mai intra în Republica Moldova pe 5 ani.

„L-au urcat în mașină, deși spuneam clar că tocmai spre vamă merge. Nu au acceptat să însoțească mașina lui George, ci dimpotrivă – să urce el în mașina lor. Au spus că putem să urmăm după mașina în care îl transportă pe George”, a relatat Vlad Bilețchi.

Ulterior, George Simion a postat pe Facebook mesajul: „Bătut și interzis 5 ani”.

Luni, 1 octombrie, liderul Acțiunii 2012 a venit în Republica Moldova, după ultima sa interdicție care i-a fost aplicată pe 28 august, pentru 30 de zile. Acesta a stat la Chișinău câteva ore.

Citește mai departe

Partidul Liberal Democrat din Moldova

PLDM are noi vicepreședinți. Ce a decis Consiliul Politic Național al formațiunii

Publicat

pe

De către

Consiliul Politic Național al PLDM, convocat duminică, a ales noua garnitură de vicepreședinți ai partidului. Conform deciziilor adoptate, aceste funcții vor fi îndeplinite de Maria Ciobanu, Vadim Pistrinciuc, Ion Terguță, Viorel Cibotaru, Alexandru Bujoreanu și Nadejda Stâncă.

În funcția de secretar general al PLDM a fost reales Alexandru Fetescu.

De asemenea, a fost aleasă o nouă componență a Biroului Permanent Central, care va fi format din 15 membri, precum și stabilite sarcinile pentru perioada imediat următoare.

De asemenea, Consiliul Național al PLDM a emis o declarație, în care constată că Republica Moldova se află în pragului celei mai mari catastrofe politice, care poate rezulta cu dispariția statului în forma sa actuală.

„Uzurparea puterii și intenția criminală a PDM și PSRM de a o păstra cu orice preț va impune schimbări periculoase pentru securitatea statului și a cetățenilor”, se arată în declarația PLDM.

Potrivit sursei citate, liberal-democrații au reiterat că „binomul PDM – PSRM a reușit izolarea Republicii Moldova, abandonând definitiv cursul de integrare europeană, dar și au atenționat asupra faptului că scopul principal al acestui binom este federalizarea Republicii Moldova cu instituirea unui protectorat străin”.

Consiliul Național Politic al PLDM a făcut apel la Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr, membre ale familiei popularilor europeni, să dea dovadă de deschidere pentru a depăși neîncrederea reciprocă, luând în considerație timpul limitat pentru o soluție salvatoare pentru Republica Moldova.

Citește mai departe

Politică

Situația în domeniul spălării banilor și finanțării terorismului în R.Moldova, analizată de o echipă de experți de la Consiliul Europei

Publicat

pe

De către

Premierul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu echipa de evaluare Moneyval din cadrul Comitetului de profil al Consiliului Europei, care va analiza situația în domeniul spălării banilor și finanțării terorismului în Republica Moldova.

„Am toată convingerea că vom conlucra calitativ, vom prezenta toate informațiile necesare, iar acolo unde vor fi întrebări, vom veni cu explicații. Suntem hotărâți să luăm toate măsurile necesare pentru a nu admite spălarea banilor și evaziunile fiscale”, a spus premierul.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în ultimii doi ani, Executivul a întreprins mai multe acțiuni pentru stabilizarea sistemului bancar, îmbunătățirea mediului de afaceri, dar și intensificarea acțiunilor privind contracararea corupției, a spălării banilor și fraudelor.

În acest sens, a fost fortificată și instituția responsabilă de prevenirea si combaterea spălării banilor, care în prezent este în subordinea directă a Guvernului.

Echipa de evaluare Moneyval se va afla în țara noastră până pe 12 octombrie curent, perioadă în care vor avea loc şedinţe de lucru cu reprezentanţii autorităţilor implicate în procesul de prevenire şi combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului la nivel naţional.

Raportul de evaluare va fi prezentat în prima jumătate a anului 2019.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com