MAI se spala pe maini in cazul pompierului accidentat mortal de un politist

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a cerut, în cadrul şedinţei de luni a Primăriei transparenţă totală în cazul pompierului lovit mortal pe data de 6 august curent. Reamintim că vinovat de producerea accidentului a fost poliţistul Valeriu Caşcaval, care, potrivit presei de la Chişinău, se afla în stare de ebrietate la volanul autoturismului implicat în accident. Primarul general a insistat asupra unei conlucrări mai strânse în asemenea situaţii între pompieri şi colaboratorii poliţiei rutiere municipale.

Deşi vinovat de producerea accidentului este un angajat al MAI, comisarul general de poliţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Eugen Axentiev, a afirmat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că MAI nu este preocupat de investigarea în acest dosar, întrucât anchetarea cazului respectiv „nu intră în competenţa organelor de interne”.

Cazul ar putea fi muşamalizat în favoarea poliţistului

Rezerva cu care tratează MAI acest caz şi lipsa unei reacţii prompte din partea acestei instituţii, care să confirme vinovăţia lui Valeriu Caşcaval, lasă să se înţeleagă că inculpatul se bucură de sprijin din partea reprezentanţilor MAI şi că aceştia încearcă să muşamalizeze cazul.

De menţionat, că un caz similar a avut loc în anul 2001, când actualul comisar general de poliţie, Eugen Axentiev, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, a accidentat mortal o fetiţă, în vârstă de 12 ani. Nu se ştie în ce mod, dar el a reuşit să evite pedeapsa. Deşi, ulterior, examinarea dosarului a fost reluată de Procuratura municipiului Chişinău, lucrurile nu s-au schimbat. Mama fetiţei, Valentina Olaru, a declarat atunci că procuratura a efectuat ancheta tendenţios, muşamalizând cazul. Astfel, în loc să fie înlăturat şi suspendat din funcţie, aşa cum prevăd art. 197 şi 200 ale Codului de procedură penală, Axentiev a fost avansat, devenind într-un final comisar general de poliţie în cadrul MAI. // Flux

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.