Connect with us

Diverse

Mai mulți angajați ai penitenciarului 13 au fost suspendați din funcție

Publicat

pe

Mai mulți angajați de la penitenciarele nr.13 și 16 din Chișinău au fost suspendați din funcție, pe durata anchetei în cazul decesului lui Andrei Brăguța.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, ”în scopul cercetării obiective și plenare a circumstanțelor cazului ce ține de accederea, parcursul și medicația cetățeanului Braguța Andrei în cadrul sistemului penitenciar, pe durata desfășurării cercetării de serviciu” au fost suspendați din funcție adjunctul șefului penitenciarului nr. 16 din Pruncul și psihiatrul de la instituție, iar de la penitenciarul nr.13 – adjunctul șefului serviciului medical și doi ofițeri de serviciu. Ieri și poliția a anunțat inițierea unei anchete de serviciu pe acest caz și suspendarea din funcție, pe durata cercetărilor, a inspectorului de serviciu, inspectorului inferior, ofițerului principal, a tuturor angajaților Serviciului de Gardă al Izolatorului de Detenție Provizorie și a adjunctului comandantului Batalionului Special de Escortă și Pază ai Direcției de Poliție a municipiului Chișinău. Andrei Braguța a murit în spitalul penitenciarului nr.16, iar cauza decesului, potrivit informațiilor preliminare, a fost „insuficiență respiratorie, Bronhopneumonie purulentă”.

Citește mai departe
Advertisement

Diverse

MAEIE: Cetățeni moldoveni nu au avut de suferit în accidentul feroviar din Spania

Publicat

pe

De către

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene s-a autosesizat privind accidentul feroviar din apropierea orașului Madrid, Spania, relatează Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

Potrivit informațiilor comunicate Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Spaniei de către autoritățile spaniole, în urma accidentului nu au avut de suferit cetățeni moldoveni.

Informații de contact:
Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei: +34 664 598 545.

În același timp, în urma accidentului au fost răniți nouă cetățeni ai României. Dintre aceştia unul singur a fost spitalizat, restul având leziuni minore, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE) al statului vecin.

Citește mai departe

Auto

O mașină a fost cuprinsă de flăcări în centrul Capitalei

Publicat

pe

De către

O mașină de model Mercedes a luat foc pe strada 31 august 1989, din Chișinău. Pompierii sunt deja la fața locului. Potrivit Agora.md, deocamdată nu se cunoaște dacă incendiul a provocat victime.

Sursa video: Agora.md / Smotra.md

Citește mai departe

Diverse

Moș Crăciun face cumpărăturile online! 10 idei de cadouri de la producătorii autohtoni

Publicat

pe

De către

Atmosfera sărbătorilor de iarnă este de-a dreptul fantastică, dar nimic nu se compară cu magia cadourilor ce așteaptă sub pomul de Crăciun!

Știind cât de chinuitor poate fi procesul de identificare a cadoului perfect, mai ales când este vorba de o persoană mai specială, am pregătit pentru voi o listă de idei care te vor inspira.

Pe lângă faptul că vin de la producători locali, sunt utile și creative, aceste cadouri pot fi cumpărate online, ceea ce vă salvează de la cozile interminabile din magazine!

Pentru prietenele stilate care apreciază tradiția

Echipa online magazinului kuki.md au reușit să creeze articole care îmbină pasiune rafinament și elemente etnice, ceea ce arată deosebit de valoros nu doar ca imagine, dar și ca sens.

 

Pentru prietenul cu telefonul „veșnic descărcat”

Echipa Magic+ vă oferă o gamă vastă de soluții simple și moderne, unul dintre care este Powerbank SmartCard+, un cadou perfect pentru cei care sunt mereu în mișcare, acesta are grijă să aveți întotdeauna bateriile full.

Pentru cei care pun accent pe calitate și design

Jurnalele Stivy sunt un cadou perfect pentru cei apreciază calitatea și eleganța în produse. De altfel, pe coperta din piele naturală, puteți grava numele viitorului proprietar.

Pentru cei cărora le plac lucrurile personalizate

Mergând pe acceeași undă, vă facem cunoștință cu cei, care materializează ideile. La You Print poți decora într-un mod original  orice tip de produs personalizabil și beneficia de orice tip de serviciu tipografic.

Pentru copiii care merită să fie răsfățați

Pernuțele, plăpumioarele, jucăriile crează confort în orice încăpere. La Dor Mimi Creative veți găsi o gamă largă și deosebită de pufoșenii ideale pentru a fi dăruite celor ce le este dor de copilărie.

Pentru cei care caută frumosul în lucruri mărunte

Odată ce descoperi Eclair – Tea, Decor & Lifestyle Shop, un loc plin de povești și vise, începi să-i cerșești inspirație. Față de lumânările Yankee, cu arome seducătoare de iarnă și sărbătoare, nimeni nu va rămâne indiferent.

Pentru domnii plictisiți de clasicul banal

Papioanele NAVI Bow Ties sunt cadoul perfect pentru cei cărora le place să fie trendy, niște accesorii simple și atractive capabile să capteze atenție și să trezească interes.

Producătorii noștri lucrează cu grijă și dedicație, pentru ca produsele livrate de ei să fie speciale și unice. Datorită lor, pregătirea cadourilor pentru cei dragi  a devenit ușor și accesibil. Fără a pierde din calitate, aveți parte de prezentarea detaliată a produsului, însoțită de o consultanță rapidă și eficientă, pe site sau pe pagina de Facebook a magazinului.

Primiți și oferiți daruri nu doar de sărbători, căci ele sunt doar un pretext.
Adevăratele sărbători apar în sufletul nostru, fiind generate de emoții și oameni dragi.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Diverse1 oră în urmă

MAEIE: Cetățeni moldoveni nu au avut de suferit în accidentul feroviar din Spania

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene s-a autosesizat privind accidentul feroviar din apropierea orașului Madrid, Spania, relatează Serviciul diplomație publică,...

Cultură2 ore în urmă

La Balul Brazilor de Crăciun au fost adunați 41,6 mii de lei

De la sute până la mii de lei au fost oferiți pentru cei mai frumoși brazi licitați la Balul Brazilor...

Cultură2 ore în urmă

Sute de costume de epocă din colecția muzeului Ermitaj vor fi expuse la Sankt Petersburg

O jiletcă a lui Petru cel Mare, rochii ale împărătesei Ecaterina a II-a şi ale ultimei ţarine Alexandra, ucise de...

Externe3 ore în urmă

Atenționare de călătorie în Portugalia! Personalul de securitate din aeroporturi a intrat în grevă

Persoanele care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că, în zilele de 24 şi 25 decembrie...

Externe4 ore în urmă

Românii au ieșit din nou în stradă! Lupta cu modificarea legilor Justiției continuă

Peste 2.500 de persoane au protestat sâmbătă seara în Bucureşti şi în mai multe municipii din ţară faţă de proiectele...

Auto18 ore în urmă

800 de șoferi au fost sancționați pentru geamuri fumurii

Poliția de patrulare a desfășurat operațiunea „Umbriș”, în perioada 20 noiembrie – 20 decembrie, pe întreg teritoriul țării. În cadrul...

Auto18 ore în urmă

O mașină a fost cuprinsă de flăcări în centrul Capitalei

O mașină de model Mercedes a luat foc pe strada 31 august 1989, din Chișinău. Pompierii sunt deja la fața...

Advertisement

Opinii