Connect with us

Sport

Luptătorii moldoveni au luat încă 2 medalii de bronz la Campionatul Mondial

Publicat

pe

Sportivii noștri din nou dau dovadă de performanță. Iulia Leorda a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial Universitar la lupte libere, feminine și greco-romane în categoria de greutate 53 kg. Evenimentul s-a desfășurat în or. Corum, Turcia. În prima întâlnire, Iulia a învins-o cu 6:0 pe Paula Kozlov din Polonia. Apoi a cedat în fața luptătoarei din Canada, Samanta Stewart. Pentru medalia de bronz, Iulia s-a luptat cu Simona Pricob din România.

A cincea zi de concurs la Campionatul Mondial Universitar de lupte a fost cu succes pentru luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu. Sportivul moldovean a cucerit medalia de bronz, într-o luptă spectaculoasă, unde l-a învins pe rusul Dmitrii Lustritskii.

Amintim că, Campionatul Mondial Universitar de lupte s-a desfășurat în perioada 25-30 octombrie, în or. Corum, Turcia. Luptătorii moldoveni s-au întors acasă cu patru medalii.

Citește mai departe

Sport

Sportivii României şi ai R.Moldova vor concura cu acelaşi model de echipament la Jocurile Olimpice de Tineret

Publicat

pe

De către

Sportivii României şi ai Republicii Moldova vor concura cu acelaşi model de echipament la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT), programate în perioada 6-18 octombrie la Buenos Aires, a anunţat, luni, preşedintele COSR, Mihai Covaliu, scrie Agerpres.

Acesta a explicat că echipamentele sunt inscripţionate fiecare cu însemnele şi numele ţării pe care sportivii le reprezintă.

„Am primit o solicitare de la prietenul meu, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv al Republicii Moldova (n.r. – Nicolae Juravschi). Am discutat după ce i-am arătat designul pentru echipamentul sportivilor şi al oficialilor noştri la JOT şi i-a plăcut foarte mult. Noi avem o colaborare foarte bună şi având în vedere că au o situaţie mai dificilă ne-au făcut o solicitare de a beneficia şi ei de echipamentul sportivilor români. Sigur, vor fi inscripţionate însemnele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv al Republicii Moldova pe echipamente. Am obţinut aprobare din partea Comitetului Executiv al COSR şi cred că va fi un moment inedit. Acest echipament l-am făcut împreună cu Universitatea Naţională de Arte. A fost o echipă care a lucrat la acest design şi considerăm noi că exprimă bucurie şi tinereţe. Nu este un mesaj pentru Centenar. Ne dorim doar să transmitem un mesaj de pace, exact ceea ce olimpismul promovează”, a spus Covaliu.

Întrebat dacă pe viitor România şi Republica Moldova vor defila sub acelaşi steag precum cele două Corei, Mihai Covaliu a răspuns: „Nu ştiu, nu e treaba noastră. Noi nu facem politică. Noi promovăm valorile olimpice, fair-play, pace şi prietenie”, menționează sursa citată.

De notat că astăzi, în incinta Casei Olimpice din Chișinău, va avea loc prezentarea echipamentului sportiv al echipei Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de Tineret din Buenos Aires, programate în perioada 6-18 octombrie.

Citește mai departe

Sport

Premieră pentru Moldova! În 2019, Iulian Bercu va alerga un ultramarathon unic de 250 km din Noua Zeelandă

Publicat

pe

De către

O competiție extremă, din cadrul circuitului de ultramaratoane de sute de kilometri RacingThePlanet, a devenit una din țintele ultramaratonistului moldovean Iulian Bercu, pentru anul viitor.

El a fost acceptat de comitetul organizatoric al acestei competiții în calitate de unul din câteva zeci de participanți din toată lumea.

Organizatorii din Noua Zelandă spun că au auzit de Moldova doar din cartea „Playing the Moldovans at Tennis”, iar după înscrierea moldoveanului, ar fi gata să examineze posibilitatea de a organiza o competiție RacingThePlanet și în Republica Moldova.

În cadrul competiției RacingThePlanet: New Zealand, câțiva zeci de sportivi vor fi transportați într-o zonă nepopulată din Noua Zelandă, unde vor locui autonom timp de o săptămână.

Sportivii își vor asigura singuri hrana și condițiile de somn, alergând cu tot echipamentul pe ei circa 250 de kilometri.

Anterior, au fost organizate astfel de competiții sau urmează să organizeze în Sahara, Mongolia, Chile, Namibia, Mongolia și Antarctica. Ultramaratoanele de circa 250 de km sunt organizate anual în diverse țări ale lumii care oferă ambianțe natural irepetabile.

Ultramaratonistul Iulian Bercu a participat în ultimii ani la 20 de competiții de ultramaraton cu distanțe de peste 100 de kilometri, ultima fiind Ultra Trail du Mont Blanc, unde a alergat fără întrerupere 170 de kilometri.

Prima care a anunțat că va susține sportivul moldovean, în cadrul competiției RacingThePlanet: New Zealand, a fost reprezentanța Turkish Airlines din Moldova.

Citește mai departe

Sport

Anastasia Nichita a devenit campioană mondială printre tineret

Publicat

pe

De către

n foarte bun pentru Anastasia Nichita. După ce a devenit campioană europeană printre tineret în Italia, luptătoarea moldoveancă a cucerit în premieră aurul la Mondialele de tineret.

În Slovacia, eleva antrenată de Tudor Cîrlan a obținut cinci victorii.

În limitele categoriei de greutate 59 kg, Anastasia Nichita le-a învins pe nemțoaica Debora Lawnitzak (scor 12-2), ucraineanca Tetiana Rizhko (10-0), chinezoaica Xiuyun Chen (17-6), kazaha Yekaterina Firstova (10-0) și japoneza Sae Nanjo (5-4).

Anastasia Nichita este studentă la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, originară din Tătărești (Strășeni)

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com