Connect with us

Sport

Lotul național de fotbal feminin a obținut a doua victorie consecutivă

Publicat

pe

Echipa națională de fotbal feminin a repurtat ieri a doua victorie consecutivă la turneul din cadrul primului tur preliminar al Campionatului Mondial-2019, care se desfășoară în Lituania, relatează Moldpres.

Ea a învins cu scorul 2-0 reprezentativa țării-gazdă. Soarta partidei a fost decisă în minutele de prelungiri. Mai întîi, Algimante Mikutaitė a trimis mingea în propria poartă, iar la puțin timp Carolina Ţabur a marcat al doilea gol.

Echipa pregătită de Alina Stețenco a evoluat în următoarea componență: Zatuşevscaia, Cerescu, Prisăcari, Porojniuc, Munteanu, Caraman, Toma (Cuşinova, 80), Chiper, Ţabur, Miţul (Arnautu, 89), Colesnicenco.

Gazdele au evoluat din minutul 51 în zece oameni după eliminarea din teren a jucătoarei Neverdauskaitė.

Anterior formația moldoveană a învins echipa Andorrei cu scorul 4-0. Pe 11 aprilie ea va juca cu selecționata Israelului.

Sport

Alexandra Emilianov din R.Moldova a cucerit aurul la Mondialele de atletism U-20

Publicat

pe

De către

Alexandra Emilianov a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de atletism rezervate juniorilor I, sub 20 de ani, care se desfăşoară la Tampere, în Finlanda.

Emilianov a înregistrat cel mai bun rezultat 57.89 metri, fiind urmată de finlandeza Helena Leveelahti (56.80) și cubaneza Silinda Oneisi Morales (55.37).

Sportiva noastră a participat la proba aruncarea discului, având statut de favorită în finala competiției.

Alexandra Emilianov se antrenează sub îndrumarea lui Vadim Hranovschi și în prezent studiază la Kansas University din Statele Unite.

Anterior, Alexandra Emilianov a devenit la Istanbul dublă campioană balcanică, rezervată sportivilor până la 20 de ani.

Citește mai departe

Sport

Atleta Nina Capațina va merge la Buenos Aires

Publicat

pe

De către

O nouă realizare pentru tânăra atletă Nina Capaţina, de la Liceul Republican cu Profil Sportiv. La Campionatului european U-18, care s-a desfăşurat la Gyor, atleta noastră a câştigat medalia de argint în proba de aruncare a greutăţii.

Atleta a înregistrat un rezultat de 17,27 metri.

Performanţa Ninei Capaţina îi asigură participarea la Jocurile Olimpice de Tineret din Buenos Aires.

În Argentina vor participa selecţionatele continentale pe discipline sportive, iar Nina va fi membră a echipei Europei.

Jocurile Olimpice de tineret din Buenos Aires vor avea loc în perioada 6-18 octombrie.

Citește mai departe

Sport

Radu Albot și-a încheiat evoluția la Wimbledon

Publicat

pe

De către

Cel mai bun jucător de tenis din Republica Moldova, Radu Albot, și-a încheiat evoluția la Marele Șlem Wimbledon 2018. În acest an, sportivul nostru a stabilit un nou record istoric pentru tenisul moldovenesc, după ce se califică în runda a treia a Grand Slam-ului londonez.

Pentru calificarea în optimi de finală, Radu Albot a luptat cu americanul John Isner, cap de serie nr. 9 și poziția 10 în clasamentul internațional. În urma serviciilor năucitoare a reprezentatului SUA, sportivul nostru a cedat în trei seturi cu scorul de 3:6 3:6 4:6.

La meciul Albot – Isner a fost prezent și președintele FTM, Ceslav Ciuhrii, care a plecat la Londra pentru a-l susține pe sportivul moldovean în lupta sa.

Pentru calificarea în șaisprezecimi de finală a Marelui Șlem de la Londra, Radu Albot va primi 90 de puncte.

La ziua de astăzi, în optimi de finală la Wimbledon 2018 vor evolua: Roger Federer (Elveția, cap de serie nr. 1 și poziția 1 ATP), Adrian Mannarino (Franța, cap de serie nr. 22 și poziția 26 ATP), Gael Manfils (Franța, poziția 44 ATP), Kevin Anderson (Africa de Sud, cap de serie nr. 8 și poziția 8 ATP), Mackenzie McDonald (SUA, poziția 103 ATP), John Isner (SUA, cap de serie nr. 9 și poziția 10 ATP), Stefanos Tsitsipas (Grecia, cap de serie nr. 31 și poziția 35 ATP).

Citește mai departe