Connect with us

Social

Locuitorii unui sat din sudul țării au rămas fără curent electric, după ce hoții au furat uleiul dintr-un transformator

Publicat

pe

Locuitorii satului Balabanu din raionul Taraclia au rămas sâmbătă, 3 martie, fără energie electrică, după ce hoții au furat uleiul dintr-un transformator ce alimentează cu energie această localitate. Hoții deocamdată nu au fost identificați. Pentru restabilirea furnizării energiei electrice a fost înlocuit transformatorul distrus.

Cu o zi înainte, pe 2 martie, o infracţiune similară a avut loc în satul Moscovei din raionul Cahul, unde în timpul efectuării verificării inopinate a instalaţiei electrice s-a constat furtul uleiului din transformator. În ambele cazuri au fost efectuate procedurile de documentare  a infracţiunii de către reprezentanţii organelor de poliţie şi de iniţiere a acţiunilor de identificare a făptaşilor, pentru atragerea acestora la răspundere conform legii.

De notat, că anterior, pe 17 ianuarie, în satul Moscovei a mai fost furat uleiul din două transformatoare. Ca rezultat, instalaţiile au intrat într-un regim avariat de funcţionare, creându-se  riscul ca localitatea să rămână fără energie electrică. Situaţia dată a fost constatată de personalul Red Union Fenosa. în urma efectuării unui control operativ pentru verificarea stării tehnice a instalaţiilor.

Atunci, la faţa locului poliţistul de sector a întocmit un proces verbal de contravenţie, iar o cerere privind identificarea şi atragerea la răspundere a făptaşilor fiind depusă la Comisariatul raional de poliţie Cahul.

De menționat că în timpul  acestor intervenţii ilegale în instalaţiile electrice comise pe parcursul nopţii făptaşii s-au expus riscului de electrocutare şi au extins acest risc şi asupra altor persoane, iar consumatorii din localităţile vizate puteau rămâne cu aparatele electrocasnice deteriorate în cazul producerii unor şocuri de tensiune sau scurtcircuite, fiind posibile chiar şi incendii.

Administraţia Red Union Fenosa reiterează că va întreprinde în comun cu administraţia publică locală şi organele de drept toate măsurile necesare pentru identificarea şi atragerea la răspundere nu doar a făptaşilor, dar şi a posibililor beneficiari ai bunurilor materiale furate şi că va insista pe aplicarea pedepsei maxime prevăzute de legislaţie în raport cu cei care au atentat prin faptele lor la securitatea  materială, electrică şi anti-incendiară a populaţiei şi au adus prejudicii prestatorului de servicii.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Cahul. Un bărbat şi-a omorât din gelozie fratele mai mic, apoi le-a cerut poliţiştilor să-l caute

Publicat

pe

De către

Un bărbat din Cahul i-a tăiat gâtul fratelui mai mare, iar cadavrul l-a îngropat în curtea casei. Ulterior, acesta a mers la poliţie şi a declarat că fratele său ar fi dispărut.

Crima a avut loc în luna martie, în localitatea Pelenei, din raionul Cahul, iar ofiţerii de investigaţii au descoperit astăzi cadavrul victimei, scrie Impacttv.md.

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a mers la poliţie şi a scris o plângere prin care solicita oamenilor legii să stabilească locul aflării fratelui său mai mic, în vârstă de 46 de ani, care ar fi plecat într-o direcţie necunoscută.

Oamenii legii au pornit o anchetă în acest caz, iar astăzi au descoperit cadavrul bărbatului dispărut, îngropat lângă WC-ul din curtea fratelui său mai mare.

Poliţiştii l-au reţinut pe bărbat, iar acesta în cadrul audierilor, a declarat că i-a tăiat gâtul fratelui său mai mic din gelozie, după ce răposatul s-ar fi dat la soţia sa, iar cadavrul l-a îngropat.

În prezent bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore şi şi-a recunoscut vina, mai scrie Impacttv.md.

Citește mai departe

Social

CCA a sancționat postul “Prime” cu amendă maximă – de 70 de mii de lei – pentru că a difuzat mesajul anual al președintelui Putin

Publicat

pe

De către

Membrii CCA au sancționat astăzi postul de televiziune ”Prime” cu amendă maximă – în valoare de 70 de mii de lei, după ce acesta la 1 martie a difuzat integral mesajul anual al președintelui rus Vladimir Putin.

astfel, în cadrul ședinței de astăzi, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a examinat sesizarea Asociației Obștești Comunitatea pentru advocacy şi politici publice “WatchDog.md”, în care se menționează că postul de televiziune ”Prime”, la 1 martie 2018, ora 11:00, „a retransmis integral și în regim live programul „Ежегодное послание Президента РФ В. В. Путина Федеральному Собранию” de la postul Первый Канал.

În cadrul dezbaterilor publice, președintele CCA, Dragoș Vicol, a menționat că postul TV ”Prime” a încălcat flagrant art. 9 alin. (21) din Codul audiovizualului prin difuzarea mesajului anual al președintelui rus. În cadrul căruia au fost proliferate mesaje cu caracter de supremație a Rusiei în raport cu alte state, de dezvoltare a unor arme strategice non-balistice împotriva cărora sistemul de apărare antirachetă devine inutil și, drept răspuns la agresiunea externă, Rusia își rezervă dreptul de a folosi arme nucleare etc.

CCA precizează că, pentru a asigura securizarea spațiului informațional al țării, era imperios necesar ca postul de televiziune ”Prime” să sisteze, dat fiind faptul că și durata programului a fost de aproximativ 2 ore, retransmisia acestei emisiuni.

Astfel, postul TV a fost sancționat pentru că a dat dovadă de nerespectare crasă a prevederilor art. 9, alin. (21) din Cod, care stipulează expres: „În vederea asigurării securității informaționale a statului, se permite radiodifuzorilor și distribuitorilor de servicii transmisia programelor de televiziune şi radio cu conținut informativ,  informativ-analitic, militar și politic care  sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum şi în statele care au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră”.

Citește mai departe

Social

Chișinăul va avea decorațiuni de Paști. Silvia Radu: Vom aduce decorațiuni moderne, cu ajutorul unui investitor privat

Publicat

pe

De către

Deși anterior se anunțase că municipalitatea renunță la decorațiunile de Paști pentru că sunt prea costisitoare, astăzi, primarul interimar al capitalei Silvia Radu a anunțat că Chișinăul totuși va avea decorațiuni de Sfintele Sărbători.

Acestea vor fi aduse cu ajutorul unui “investitor privat care iubește Chișinăul”.

 “În anii trecuți am avut decorațiuni mult prea scumpe și cred că nu erau așa de frumoase. Anul acesta am decis să nu mai folosim banii publici și să plătim de două ori mai mult așa cum se făcea anii trecuți, în schimb, cu ajutorul unui investitor privat care iubește Chișinăul, reușim să montăm aceste decorațiuni superbe pentru a aduce un plus de frumusețe sărbătorilor pascale “, a declarat Silvia Radu.

Ea a precizat că acestea vor fi amplasate, începând cu ziua de sâmbătă, în Scuarul Catedralei pentru bucuria copiilor, dar și a adulților.

.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele Știri

Social11 ore în urmă

Cahul. Un bărbat şi-a omorât din gelozie fratele mai mic, apoi le-a cerut poliţiştilor să-l caute

Un bărbat din Cahul i-a tăiat gâtul fratelui mai mare, iar cadavrul l-a îngropat în curtea casei. Ulterior, acesta a...

Cultură14 ore în urmă

A fost inaugurată placa comemorativă în memoria pictorului Mihail Grecu

O placă comemorativă în memoria pictorului Mihail Grecu a fost instalată astăzi pe fațada imobilului în care a locuit, din strada...

Social14 ore în urmă

CCA a sancționat postul “Prime” cu amendă maximă – de 70 de mii de lei – pentru că a difuzat mesajul anual al președintelui Putin

Membrii CCA au sancționat astăzi postul de televiziune ”Prime” cu amendă maximă – în valoare de 70 de mii de...

Politică15 ore în urmă

Raport UE: Republica Moldova a progresat în privința reformelor, dar mai sunt încă multe de făcut

Republica Moldova a făcut progrese în ceea ce privește punerea în aplicare a unor reforme, dar sunt necesare măsuri suplimentare...

Social15 ore în urmă

Chișinăul va avea decorațiuni de Paști. Silvia Radu: Vom aduce decorațiuni moderne, cu ajutorul unui investitor privat

Deși anterior se anunțase că municipalitatea renunță la decorațiunile de Paști pentru că sunt prea costisitoare, astăzi, primarul interimar al...

Social16 ore în urmă

Directorul unei şcoli-grădiniţe din Chişinău, cercetată de CNA. Unii părinţi au semnalat colectarea ilegală de bani

Directoarea unei şcoli-grădiniţă din capitală este cercetată penal de CNA şi procurori într-un dosar de abuz de serviciu, aceasta fiind...

Social16 ore în urmă

Cât de bine sunt asigurate serviciile medicale pentru persoanele în vârstă?

Un studiu efectuat de Organizația HelpAge International Moldova în 2015, relevă că 28,6% dintre persoanele vârstnice au fost victime ale...

Advertisement

Opinii