Connect with us

Diverse

Locuitorii orașului Bălți supărați pe administrația locală din cauza administrării proaste a gunoiului

Publicat

pe

Nemulțumirea oamenilor din Bălți față de administrația locală este în creștere. Oamenii spun că funcționarii le ignoră problemele, iar cea mai stringentă în momentul de față este cea a gunoiului, care continuă să sufoce orașul.

În unele cazuri, terenurile de joacă pentru copii sunt amplasate chiar în preajma platformelor de colectare a deșeurilor, care au devenit un punct de atracție pentru animalele fără stăpân. ”Platforma de gunoi este la doar câțiva metri distanță de locul de joacă de pe strada Decebal. Părinții spun că sunt nevoiți să le interzică micuţilor să meargă la teren, din cauza mirosului insuportabil și a câinilor”, transmite Publika TV.

“Se adună pisici, câini. Toate normele sanitare sunt încălcate. Problema poate fi soluționată foarte ușor. Containerele trebuie mutate în preajma drumului central și totul va reveni la normal”, spun locatarii din zonă. Oamenii s-au adresat de mai multe ori la primărie, dar au primit doar promisiuni. Publika TV precizează că Veceslav Zincovschi, șeful Direcției gospodărie comunală din cadrul Primăriei Bălți, nu a fost de găsit pentru a comenta situația. Pe teritoriul municipiului Bălți sunt amenajate peste 250 de terenuri de joacă.

Citește mai departe
Advertisement

Diverse

Procuratura verifică denunțul liberalilor împotriva primarului interimar Silvia Radu

Publicat

pe

De către

Procuratura municipiului a pornit un proces penal în urma denunțului făcut de PL în cazul primarului general interimar, Silvia Radu. Sesizarea a fost depusă de către liberalul Valeriu Munteanu, care o acuză pe Radu de uzurpare a calității oficiale și samavolnicie.

Potrivit șefului procuraturii municipale, Ştefan Şaptefraţ, este vorba despre un proces penal pentru verificarea faptelor expuse în denunțul liberalilor, nu un dosar pe numele primarului general interimar.

Reprezentanții PL s-au arătat deranjați că Silvia Radu a ajuns primar interimar după ce Nistor Grozavu, care deținea interimatul funcției, i-a cedat locul și a rămas viceprimar.

Citește mai departe

Diverse

Străzile din Bălți, sufocate de gunoi. Fondatorul companiei de salubritate anunță că a fost forțat să plece

Publicat

pe

De către

Orașul Bălți este, din nou, sufocat de gunoi. Compania Salubrity Solutions, care era responsabilă de evacuarea deșeurilor, s-a retras de pe piață, din cauza presiunilor administrației locale, condusă prin skype de la Moscova de primarul Renato Usatîi. Iar întreprinderea municipală care a preluat atribuțiile de colectare a gunoiului nu face față situației, notează Today.md.

Salubrity Solutions intenționează să ceară în instanță recuperarea prejudiciului material cauzat de primăria și consiliul municipal din Bălți. Totodată, vineri, concesionarul a început să evacueze containerele pentru gunoi, care sunt proprietate a companiei.

Fondatorul Salubrity Solutions, Dumitru Rusnac, a comentat într-o postare publică situația creată, citează esp.md.
Potrivit lui, Întreprinderea Municipală ”Direcţia Reparaţie şi Construcţie Drumuri din Bălţi” are în dotare numai o treime din tehnica necesară pentru evacuarea deșeurilor, iar autospecialele existente deseori se defectează. De asemenea, numărul containerelor existente este cu o pătrime mai mic decât cel necesare. Pentru a cumpăra containerele lipsă va fi nevoie de câteva luni de proceduri și bani de care primăria nu dispune.

”Va fi nevoie de cel puțin 12 milioane de lei din bugetul primăriei, adică de aproape o jumătate din investițiile capitale prevăzute pentru anul viitor. Acest lucru înseamnă nu doar catastrofă ecologică, dar și faliment pentru primărie”, consideră Dumitru Rusnac.

Fondatorul Salubrity Solutions a precizat că întreprinderea municipală nominalizată este capabilă să evacueze cel mult 40 la sută din deșeurile din oraș.

”Adică Bălți produce zilnic 700 de metri cubi, iar întreprinderea municipală are suficientă tehnică pentru a evacua 250-300 de metri cubi”.

Problema gunoiului din Bălți s-a acutizat după ce primăria comunei Bilicenii Noi, raionul Sângerei, pe teritoriul căreia se află poligonul de înhumare a deșeurilor, a anunțat că va percepe de la 1 ianuarie 2018 o taxă de 0,33 de lei pentru un kilogram de deșeuri menajere solide. Banii urmează să fie folosiți pentru separarea gunoiului. Deoarece taxa dată nu a fost inclusă în tariful pentru evacuarea deșeurilor, compania Salubrity Solutions a cerut primăriei din Bălți să inițieze de urgență negocieri pentru a găsi o soluție. Problema nu a fost, însă, rezolvată și compania Salubrity Solutions a decis să se retragă de pe piață.

Citește mai departe

Diverse

Ce le-a dorit moldovenilor Vlad Plahotniuc cu ocazia Crăciunului

Publicat

pe

De către

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, le dorește moldovenilor de Crăciun să fie alături de cei dragi și să împartă bucurie, încredere și speranță.

 ”Cea mai mare bucurie este posibilitatea de a fi alături de familie de sărbători. Momentele acestea sunt speciale. Armonia zilelor de sărbătoare sper să vă însoțească tot anul care vine. Vă doresc să primiți și să dăruiți bucurie, încredere și speranțî! Crăciun fericit!”, a scris politicianul pe Facebook.
Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Externe41 de minute în urmă

O femeie a fost condamnată la trei ani de închisoare, deoarece avea analgezice în bagaj

O femeie, în vârstă de 33 de ani, a fost arestată în Egipt, după ce autoritățile au descoperit că avea...

Politică48 de minute în urmă

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Vladimir Putin, la Moscova. Despre ce au discutat

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu liderul de la Kremlin Vladimir Putin, în cadrul summit-ului neformal al CSI,...

Diverse12 ore în urmă

Procuratura verifică denunțul liberalilor împotriva primarului interimar Silvia Radu

Procuratura municipiului a pornit un proces penal în urma denunțului făcut de PL în cazul primarului general interimar, Silvia Radu....

Diverse13 ore în urmă

Străzile din Bălți, sufocate de gunoi. Fondatorul companiei de salubritate anunță că a fost forțat să plece

Orașul Bălți este, din nou, sufocat de gunoi. Compania Salubrity Solutions, care era responsabilă de evacuarea deșeurilor, s-a retras de...

Social14 ore în urmă

Poliția de Frontieră: Cetățenii români sunt cei care au primit cel mai des refuz de a intra în Republica Moldova

Cetățenii români sunt cei care au primit cel mai des refuz de a intra în țară din partea autorităților moldovenești,...

Social16 ore în urmă

INTERPOL a refuzat solicitarea Rusiei de a-l anunța în căutare pe Vlad Plahotniuc

Secretariatul General al Organizației Internaționale a Poliției Criminale INTERPOL, cu sediul la Lyon, a analizat solicitarea Federației Ruse de a-l...

Social16 ore în urmă

Primăria Chișinău va anunţa concurs pentru ocuparea a opt funcţii vacante de şefi de direcţie

Primarul general interimar al Chişinăului, Silvia Radu, a declarat astăzi că în perioada imediat următoare administraţia publică locală va anunţa...

Advertisement

Opinii