Nemulțumirea oamenilor din Bălți față de administrația locală este în creștere. Oamenii spun că funcționarii le ignoră problemele, iar cea mai stringentă în momentul de față este cea a gunoiului, care continuă să sufoce orașul.

În unele cazuri, terenurile de joacă pentru copii sunt amplasate chiar în preajma platformelor de colectare a deșeurilor, care au devenit un punct de atracție pentru animalele fără stăpân. ”Platforma de gunoi este la doar câțiva metri distanță de locul de joacă de pe strada Decebal. Părinții spun că sunt nevoiți să le interzică micuţilor să meargă la teren, din cauza mirosului insuportabil și a câinilor”, transmite Publika TV.

“Se adună pisici, câini. Toate normele sanitare sunt încălcate. Problema poate fi soluționată foarte ușor. Containerele trebuie mutate în preajma drumului central și totul va reveni la normal”, spun locatarii din zonă. Oamenii s-au adresat de mai multe ori la primărie, dar au primit doar promisiuni. Publika TV precizează că Veceslav Zincovschi, șeful Direcției gospodărie comunală din cadrul Primăriei Bălți, nu a fost de găsit pentru a comenta situația. Pe teritoriul municipiului Bălți sunt amenajate peste 250 de terenuri de joacă.