Connect with us

Diverse

Liderii PD au lansat un video dedicat femeilor din Moldova

Publicat

pe

Vocile liderului PDM, Vlad Plahotniuc, speakerului Andrian Candu și premierului Pavel Filip apar în mesajul de felicitare adresat femeilor din Moldova cu ocazia zilei de 8 martie.

Filmulețul suprinde diferite ipostaze din viața de zi cu zi a femeilor din Moldova.

Citește mai departe
Advertisement

Diverse

Primăria Chișinău îndeamnă locuitorii să evite deplasările în oraș

Publicat

pe

De către

Primăria îndeamnă locuitorii Capitalei să evite, pe cât e posibil, ieșirile din casă sau deplasările prin oraș, în legătură cu ninsorile puternice de astăzi. Și asta pentru a evita ambuteiajele de pe străzi.

În prezent, 20 de autospeciale ale Regiei Exdrupo au fost trimise pentru a împrăștia material antiderapant pe traseele Capitalei. De asemenea, Regia locativ-comunală intervine cu 12 utilaje de model HACO la curăţarea trotuarelor, iar angajaţii întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ deszăpezesc staţiile de aşteptare a transportului public şi trecerile pietonale.

Operatorii municipali de salubrizare îşi vor schimba programul de intervenţie pe parcursul zilei, în funcție de evoluţiile condiţiile meteo.

În context, autoritățile au cerut persoanelor fizice şi agenţilor economici să cureţe zăpada de pe trotuarele aferente imobilelor pe care le deţin sau le administrează pentru a evita formarea poleiului.

Citește mai departe

Diverse

Urecheanu despre Silvia Radu: Nu ar face o greșeală, dacă va înainta în calitate de candidat independent

Publicat

pe

De către

Ex-primarul capitalei, Serafim Urechean nu va participa la alegerile locale din 20 mai, dar susține că Silvia Radu, nu ar face o greșeală dacă va înainta în calitate de candidat îndependent la aceste alegeri.

Serafim Urechean a comentat în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21 fiecare candidat înaintat de partidul său la alegeri. Dacă pe unii nu-i vede ca primari generali ai capitalei, atunci candidatura Silvei Radu este puternică și are șanse mari după opinia fostului primar de Chișinău.

„Eu trebuie să văd toată lista, eu nu pot să votez o păpușă. Eu trebuie să văd cu ce vine păpușa asta, care este programul de activități, care sunt proprunerile. Eu zic că Silvia Radu nu ar face o greșeală, dacă va candida în calitate de candidat independent. Nu am nimic împotriva la nici un candidat, dar să-și arate de pot face ei”, susține Urechean.

Citește mai departe

Diverse

Liberalii au anunțat că nu vor mai participa la ședințele Parlamentului ”până nu se va produce Unirea cu România”

Publicat

pe

De către

Deputații Partidului Liberal au părăsit astăzi sala plenului Parlamentului și au anunțat că nu vor mai participa la ședințele Parlamentului ”până nu se va produce Unirea republicii Moldova cu România”.

Decizia a fost luată după ce președintele Parlamentului Andrian Candu a refuzat să supună votului solicitarea liberalilor ca la 27 martie să fie permisă o acțiune a PL în sala de ședințe a Parlamentului, pentru a marca 100 de ani de la Unire.

”Acum 100 de ani, pe 27 martie a fost votat Actul Unirii. Era corect ca Parlamentul să convocace o ședință festivă cu această ocazie. Fracțiunea PL solicită să oferiți sala fracțiunii PL în acea zi, și noi vom organiza această ședință cu invitații noștri, pentru a aniversa 100 de ani de la Unire”, a declarat Mihai Ghimpu.

La rândul său, președintele Legislativului Andrian Candu a făcut referire la Regulamentul Parlamentului, precizând că organizarea ședințelor speciale reprezintă o procedură, care trebuie discutată la Biroul Permanent al Parlamentului.

”Cei care pot sesiza Biroul Permanent cu astfel de propuneri sunt președintele R. Moldova, președintele Parlamentului sau 2/3 dintre deputați. Cererea se face către Biroul Permanent. De aceea, cu regret, această solicitare nu poate fi supusă votului”, a explicat Candu.

În acest context, președintele PL a declarat că Andrian Candu sfidează dreptul fracțiunii și deputaților P și în semn de protest părăsesc sala de ședință. ”Și nu venim până nu se produce Unirea RM cu România”, a adăugat Mihai Ghimpu, iar deputații liberali au părăsit sala de ședințe.

Situația a fost comentată de democratul Marian Lupu, care în mod ironic le-a spus adio colegilor liberali, pentru că Unirea cu România nu va avea loc.

”Trebuie să înțelegem că colegii ne părăsesc pentru totdeauna. Probabil nu o să mai participe la ședințele Parlamentului. Să le spunem adio și să ne luăm rămas bun de la colegii noștri pe care nu o să îi mai vedem niciodată în această sală”, a spus democratul.

Replica a venit din partea deputatei PLDM Maria Ciobanu care a spus că unioniști au fost și vor fi mulți în Parlament.

”Unioniștii au fost și vor fi mulți în Parlament. Nu vorbiți în numele tuturor deputaților. Dacă ați încremenit în perioada sovietică, este problema dvs personală”, a spus în răspuns Maria Ciobanu, deputată PLDM.

După ce au parlamentarii liberali au părăsit sala Parlamentului, ședința forului legislativ și-a continuat lucrările.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele Știri

Social9 ore în urmă

Armata Naţională intervine pe traseele naţionale

La solicitarea premierului, ministrul Apărării Eugen Sturza a dat ordin conducerii Armatei Naţionale să mobilizeze efectivul din subordine şi tehnica...

Economie12 ore în urmă

Au fost realizate primele tranzacții de achiziție publică deplină în sistemul MTender

Ministerul Finanțelor și Inspecția Financiară au perfectat primele contracte de achiziții publice în format electronic înregistrate la Trezoreria de Stat,...

Social12 ore în urmă

Organizatorii Marii Adunări Centenare: ”Manifestația din 25 martie se va desfășura în cel mai pașnic mod”

Marea Adunare Centenară de duminică, 25 martie 2018, se va desfășura în mod pașnic și fără provocări, susțin organizatorii Marii...

Social13 ore în urmă

Raportul KROLL a fost ridicat de către Procuratura Anticorupție. Acesta conține 150 de file, redactate în engleză

Procuratura Anticorupție a comunicat astăzi despre faptul că Raportul KROLL a fost ridicat de la Banca Națională a Moldovei, în...

Social14 ore în urmă

Accident pe traseul Ialoveni-Costești. Un microbuz plin cu pasageri s-a răsturnat// VIDEO

Un microbuz plin cu pasageri s-a răsturnat pe traseul Ialoveni- Costești. Microbuzul a derapat și s-a răsturnat într-un șanț de...

Diverse14 ore în urmă

Primăria Chișinău îndeamnă locuitorii să evite deplasările în oraș

Primăria îndeamnă locuitorii Capitalei să evite, pe cât e posibil, ieșirile din casă sau deplasările prin oraș, în legătură cu...

Social15 ore în urmă

Peste 180 de soldaţi au depus jurământul militar la Chişinău şi Cahul. Ce le-a declarat ministrul Apărării

Circa 100 de tineri, încorporaţi în Armata Naţională în luna ianuarie curent, au depus jurământul militar în garnizoana Chişinău. Tinerii, care au...

Advertisement

Opinii