Connect with us

Externe

Lideri politici europeni, într-o scrisoare pentru Trump: Putin nu vrea să facă America măreață din nou!

Publicat

pe

Fostul președinte român Traian Băsescu, președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev și alți 15 foști și actuali lideri din Europa Centrală și de Est i-au transmis o scrisoare deschisă preşedintelui american ales Donald Trump în care îi cer să nu relaxeze sancțiunile impuse Rusiei și să nu se alieze cu Vladimir Putin.

Scrisoarea a fost publicată de Washington Post.

Potrivit semnatarilor, anularea sancţiunilor impuse Rusiei ar fi o greşeală gravă. “A face acest lucru i-ar demoraliza pe cei care caută o orientare euro-atlantică. De asemenea, ar destabiliza vecinătatea noastră estică din punct de vedere economic şi le-ar da un impuls elementelor extremiste, oligarhice şi antioccidentale de acolo”, au declarat aceştia.

Oficialii au menţionat că Vladimir Putin nu este aliatul Americii. Nici nu este un partener internaţional de încredere. “Ambii preşedinţi care v-au precedat au încercat, în felul lor, să trateze cu conducerea Rusiei în spiritul încrederii şi prieteniei. Mare greşeală: Putin a tratat bunele lor intenţii ca oportunităţi”, au adăugat el.

Politicienii au avertizat că un acord cu Putin nu va aduce pacea, pentru că liderul de la Kremlin “vede concesiile drept un semn de slăbiciune” şi va încerca să testeze credibilitatea SUA în state NATO.

Ei au pledat pentru unitate. “În primul rând, Rusia trebuie să vadă că, atunci când suntem atacaţi, suntem mai puternici, nu mai slabi”, au conchis ei.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Dosar penal: Fostul jucător de tenis Ilie Năstase, prins băut la volan. A fost încătușat de polițiști

Publicat

pe

De către

Fostul jucător de tenis Ilie Năstase a fost prins băut la volan, vineri dimineață, în București. Poliţiştii spun că i-a înjurat şi a devenit recalcitrant, motiv pentru care a fost încătușat. El a recunoscut că a consumat alcool, dar susține că nu era nevoie să fie încătușat.

Ilie Năstase a fost prins în această dimineață, în jurul orei 4:45, pe Șoseaua Nordului, lângă Ambasada Chinei, în urma unui filtru al polițiștilor.

Fostul sportiv dădea semne vizibile că ar fi consumat alcool, iar când polițiștii i-au cerut să-i fie recoltate probe biologice Ilie Năstase a refuzat și i-a înjurat pe polițiști.

Ilie Năstase a fost încătușat și dus la INML, unde și acolo a refuzat recoltarea de probe biologice.

Ulterior, polițiștii l-au dus la sediul Brigăzii Rutiere și au întocmit dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice dar și pentru refuzul de recoltare a probelor biologice.

Citește mai departe

Externe

Taj Mahal începe să-și schimbe culoarea. A început să capete nuanțe galbene și verzi

Publicat

pe

De către

Una dintre cele mai cunoscute clădiri din lume, Taj Mahal începe să-și schimbe culoarea din cauza poluării excesive din India, scrie Reuters.

Construit din marmură albă în secolul al XVII-lea, monumentul indian Taj Mahal a început să capete nuanțe galbene și verzi din cauza efectelor poluării în orașul indian Agra, al optulea cel mai populat oraș din lume, în apropierea căruia se află.

Schimbarea culorii este cauzată de praful și fumul provenite de la furnalele fumegânde și de la autoturismele din Agra, dar și de unele insecte minuscule din râul Yamuna, în care sunt deversate apele menajere ale orașului, și care murdăresc zidurile construcției.

Curtea Supremă a Indiei a criticat guvernul pentru că nu face suficient pentru a conserva monumentul, construit de împăratul Shah Jahan pentru a servi drept mausoleu pentru soția sa, Mumtaz Mahal.

„Dacă cercetătorii indieni şi (ecologiştii) nu pot rezolva problema, ar trebui să contacteze experți străini sau ecologiști, iar cei care pot veni vor fi fericiți să ajute”, a precizat avocatul M.C. Mehta, care a luptat să salveze Taj Mahalul de la poluare în ultimele trei decenii.

Activiştii sunt de asemenea îngrijoraţi că pânza freatică din Agra ar putea deteriora fundaţia din lemn a monumentului. Alte motive de îngrijorare sunt drumurile pline de vehicule poluante şi construcţiile ridicate într-un ritm galopant în vecinătatea monumentului.

Schimbarea culorii nu a apărut brusc. Ecologiştii şi istoricii au avertizat de mult timp despre riscul pe care îl presupune funinginea şi fumul de la fabrici şi tăbăcării pentru monument.

Citește mai departe

Externe

Un moldovean, observat de polițiști de frontieră într-o staţie PECO de lângă Albiţa. Ce au descoperit în borseta acestuia

Publicat

pe

De către

Un moldovean este cercetat pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, după ce polițiștii de frontieră români au descoperit în borseta acestuia o carte de identitate falsă. Bărbatul a fost observat în staţia Petrom aflată în proximitatea Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa.

Pentru că nu-şi justifica prezenţa în acel loc, polițiștii de frontieră au procedat la legitimarea persoanei în cauză, ocazie cu care au constatat că persoana este cetăţeanul din R.Moldova Constantin C., în vârstă de 31 de ani.

Deoarece tânărul a început să manifeste semne de nervozitate în momentul legitimării, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra persoanei şi a bagajelor. În timpul acestuia, aceștia au descoperit, în borsetă, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimată fotografia lui.

Existând suspiciuni în legătură cu autenticitatea cărţii de identitate, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare în urma cărora au stabilit că documentul în cauză este fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a procurat documentul de la un conaţional, în schimbul sumei de 200 euro cu intenţia de a-l folosi în Germania, pentru a-şi găsi mai uşor un loc de muncă.

Citește mai departe