Un şofer moldovean a fost prins de poliţiştii români cu un permis de conducere fals, ascuns în torpedoul maşinii. Iniţial, acesta le-a spus oamenilor legii că şi-a uitat permisul acasă, însă, după depistarea documentului fals, a recunoscut că permisul l-a procurat deoarece cel eliberat de autoritățile moldovene era suspendat.

Cazul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, județul Botoșani, unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, cetățeanul din Republica Moldova, Iurii N., în vârstă de 28 de ani, conducând un autoturism marca Audi.

La control, polițiștii de frontieră i-au solicitat șoferului să prezinte și permisul de conducere, pe lângă documentul de identitate. Bărbatul însă nu a putut prezenta permisul de conducere, susținând ca l-a uitat acasă, în Republica Moldova.

Astfel, s-a procedat și la efectuarea unui control amănunțit asupra autoturismului, în urma căruia a fost descoperit în torpedoul maşinii un permis de conducere emis pe numele șoferului.

Poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că documentul este fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că permisul de conducere descoperit în torpedoul autoturismului l-a procurat de la un concetățean a cărui identitate nu o cunoaște, plătind suma 100 de dolari, deoarece pe cel eliberat de autoritățile moldovene îl avea suspendat.