Connect with us

Important

La Nisporeni va fi construit un centru sportiv regional de 80 milioane lei

Publicat

pe

La Nisporeni au început astăzi lucrările de construcție a unui centru sportiv regional. Costul total al proiectului constituie circa 80 milioane lei. Din acești bani va fi construită o tribună cu o capacitate de 6000 locuri, va fi amenajat terenul de fotbal, va fi construită o parcare.

Noul centrul sportiv va fi dotat cu echipament așa încât vor fi create condiții optime pentru antrenamente și competiții sportive naționale și internaționale.

Lucrările vor derula în cadrul unui proiect de dezvoltare regională finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

La ceremonia de lansare a proiectului a participat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca care a felicitat autoritățile locale pentru inițiativă și a dat asigurări că proiectul va fi o istorie de succes.

Vasile Bîtca a menţionat în cadrul evenimentului de inaugurare a lucrărilor că proiectul va dezvolta potențialul turistic în regiune și va îmbunătăți condițiile de trai ale localnicilor.

Totodată, ministrul Vasile Bîtca a comunicat că lucrările prevăd crearea condițiilor optime pentru vizitarea obiectelor  majore pe traseele turistice de masă, inclusiv impulsionarea și crearea condițiilor pentru dezvoltarea sportului de performanță.

La eveniment a participat și Viorel Jardan, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) care a precizat ce lucrări vor fi efectuate în acest an și când va fi finalizat proiectul.

”Până la sfârșitul anului vor fi reconstruite tribunele existente, vor fi construite tribune noi și va fi instalat grupul sanitar. Durata proiectului este de 36 de luni”, a precizat directorul ADR Centru..

Reprezentanții autorităților publice locale susțin că realizarea eficientă a proiectului va crește numărul de turiști în regiune și va spori dezvoltarea social-economică.

 

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Important

Fact-check: Cum depistăm site-urile care publică știri false

Publicat

pe

De către

Tot mai multe site-uri care publică știri false apar în mediul online din Moldova. Cum le depistăm?

Citește mai departe

Economie

Fact-check: Întoarcerea miliardelor furate – din bani publici sau nu?

Publicat

pe

De către

Andrian Candu, președintele Parlamentului, afirmă că din banii publici nu s-a plătit nimic pentru întoarcerea miliardelor furate. Experții îl contrazic.

Citește mai departe

Important

Evoluția încrederii în președintele Dodon, explicată de expertul Igor Munteanu

Publicat

pe

De către

Încrederea în instituția prezidențială a crescut mult în ultimul an, dar nu de 14 ori, precum afirmă șeful statului. Totodată, încrederea în politicianul Igor Dodon este în declin, arată sondajele. Igor Munteanu, directorul executiv al IDIS “Viitorul”, explică aceste evoluții pentru Moldova.org.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele Știri

Cultură7 ore în urmă

Premieră pentru Moldova! Un liceu a primit statutul de „Școală Internațională Cambridge”.

Prima școală din Moldova a obținut statutul de „Școală Internațională Cambridge” Școala Internațională Heritage a devenit prima școală din Moldova...

Diverse8 ore în urmă

O conferință internațională în domeniul securității va avea loc la Chișinău în martie

O conferință internațională din domeniul securității va fi organizată la Chișinău, în data de 2 martie, sub auspiciile șefilor legislativelor...

Politică8 ore în urmă

Klaus Iohannis subliniază că parcursul european reprezintă singura cale viabilă pentru viitorul Republicii Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri pe viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă, ocazie cu care şeful...

Diverse9 ore în urmă

Ultimă oră! Camera Reprezentanților din SUA ar putea vota un document în susținerea Moldovei

Congresul Statelor Unite ale Americii ar putea vota un document de susținere a țării noastre. Site-ul instituției a publicat proiectul...

Justiție9 ore în urmă

Cinci candidați la funcția de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor

Ministerul Justiției a examinat toate dosarele depuse pentru funcția de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor, din partea societății civile....

Politică10 ore în urmă

La Chișinău va avea loc Conferința interparlamentară la nivel înalt pe probleme de securitate

Oficiali și experți la nivel înalt vor participa la prima Conferință interparlamentară în probleme de securitate „Georgia, Republica Moldova și...

Diverse10 ore în urmă

Directorul ANRE: Tarifele pentru gazele naturale pot fi ieftinitecu 15-20%

Directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică confirmă că tarifele pentru gazele naturale pot fi micșorate cu 15-20%....

Advertisement

Opinii