Connect with us

Social

La Iaşi, o femeie a urcat în trenul Chişinău-Bucureşti, dar a coborât rapid cu o geantă. Ce a urmat

Publicat

pe

Poliiţiştii de frontieră din Iaşi au descoperit în timpul verificărilor trenului Chișinău-București o geantă ce aparţinea unui însoţitor de vagon în care se afla 3.760 țigarete cu timbru de acciză Republica Moldova. Poliţiştii de frontieră au decis să monitorizeze trenul în timp ce staționa în Gara de Nord din Iași, pentru a vedea unde vor ajunge ţigaretele de contrabandă.

Astfel, poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Iași — feroviar l-au identificat în trenul internațional 401, Chișinău-București pe Alexei C., în vârstă de 33 de ani, cetățean român și Republica Moldova, însoțitor al unui vagon din componenta trenului. În urma controlului efectuat într-o cușetă, Alexei C. a fost surprins având asupra sa o geantă în care se afla 3.760 țigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Potrivit Agerpres, polițiștii de frontieră au decis să monitorizeze trenul și au observat o femeie care, după ce a urcat în tren, ulterior a coborât cu o geantă voluminoasă. Aceasta s-a îndreptat spre un autoturism marca Skoda Fabia parcat în zona adiacentă gării, unde era așteptată de un bărbat.

Polițiștii de frontieră au legitimat cele două persoane, stabilind că acestea sunt cetățenii români Ioan T., în vârstă de 42 ani, respectiv Ilenuța P., în vârstă de 47 ani. În interiorul maşinii, ei au observat, pe bancheta din spate, geanta pe care femeia a luat-o din tren și care s-a dovedit a conține 5.000 țigarete marca Rothmans, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Femeia le-a declarat poliiştilor că intenționa să călătorească la București cu trenul accelerat 401. După ce a urcat în tren, s-a deplasat la vagonul restaurant de unde a achiziționat țigarete descoperite de polițiștii de frontieră. Persoanele și mijlocul de transporta au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Iași.

Acum, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Totodată, a fost dispusă măsura indisponibilizării țigaretelor, în valoare de aproximativ 3.998 lei precum și a autoturismului Skoda Fabia, în valoare de 13.696 lei, proprietatea Ilenuței P., în vederea confiscării.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Trei cetăţeni străini şi trei moldoveni falsificau și vindeau buletine de identitate şi premise de conducere bulgăreşti// VIDEO

Publicat

pe

De către

O grupare specializată în falsificarea actelor, formată din trei cetăţeni străini şi trei moldoveni, a fost deconspirată de poliţie. Membrii grupării se ocupau cu confecţionarea, transportarea şi comercializarea documentelor false – buletine de identitate şi premise de conducere bulgăreşti.

Astfel, în urma măsurilor speciale de investigaţii, poliţiştii au achiziţionat buletine de identitate şi permise de conducere false bulgăreşti, preţul cărora varia între 400 şi 500 euro.

Recent, în urma percheziţiilor la figuranţi, au fost depistate buletine de identitate, paşapoarte, permise de conducere, procuri din numele autorităţilor bulgare cu semne de falsificare.

Totodată, au fost depistate şi ridicate înscrisuri de ciornă, calculatoare, telefoane şi mijloace băneşti, obţinute în urma activităţii infracţionale.

Documentele ridicate urmează a fi supuse expertizei pentru  stabilirea veridicității  acestora.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă amendă în mărime de la 550 la 950 unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau privare de libertate pînă la 5 ani.

Citește mai departe

Social

14 autospeciale și 80 pompieri au intervenit la lichidarea unui incendiu din Strășeni. A fost mobilizat și un tren de intervenții// VIDEO

Publicat

pe

De către

14 autospeciale și 80 pompieri au intervenit în seara zilei de 21 mai la lichidarea unui incendiu ce a izbucnit dintr-un depozit amplasat în preajma orașului Strășeni. La lichidarea arderii a fost mobilizat și un tren de intervenții la incendii. Din fericire, în urma arderii nimeni nu a avut de suferit.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 22.20. Pompierii au fost solicitați să intervină la lichidarea incendiului, ce a izbucnit în câteva încăperi dintr-un depozit amplasat în preajma orașului Strășeni.

La fața locului pentru intervenție au fost trimise în teren 14 autospeciale de intervenție cu peste 80 de pompieri. Ajunși la fața locului salvatorii au stabilit că o suprafață de 1500 metri pătrați a încăperilor depozitului este cuprins de flăcări.

Datorită intervenției operative a pompierilor focul nu a obținut răspândire.

Pentru lichidarea arderii a fost mobilizat și un tren de intervenții la incendii.

Flăcările au fost localizate la ora 00.05.

Incendiul a afectat tehnica agricolă depozitată în interiorul încăperilor.

Toate circumstanțele, prejudiciile și cauza producerii incendiului, urmează a fi stabilite ulterior.

Citește mai departe

Social

Atenție! Se modifică itinerarele unor rute municipale de autobuz și microbuz

Publicat

pe

De către

Primăria municipiului Chişinău a informat că, începând cu astăzi, se modifică parțial, itinerarul a două rute de autobuz, iar din 1 iunie a rutelor nr. 113 și 137 de microbuz.

Astfel, noile trasee se stabilesc după cum urmează:

Autobuze:

Ruta nr. 47
Se prelungește itinerarul rutei municipale de autobuz în raza com. Ciorescu de pe str. Alexandru cel Bun pe str. C. Negruzzi până la str. Basistîi și se stabilește stația terminus pe terenul de virare de la intersecția străzilor C. Negruzzi și Basistîi.

Ruta nr. 48
Tur:
de pe traseul Chișinău – Criuleni cu intrare în com. Ciorescu pe str. Alexandru cel Bun, str. C. Negruzzi cu ieșire la traseul Chișinău – Criuleni și în continuare pe traseul stabilit;
Retur: de pe traseul Chișinău – Criuleni cu intrare în com. Ciorescu pe str. Alexandru cel Bun, str. C. Negruzzi cu ieșire la traseul Chișinău – Criuleni și în continuare pe traseul stabilit.

Microbuze:
Se modifică, începând cu 1 iunie a.c., itinerarul rutelor municipale de microbuz după cum urmează:

Ruta nr. 113

Tur: de pe str. Burebista pe str. Independenței, bd. Cuza-Vodă, str. Grenoble, Drumul Băcioiului;
Retur: de pe Drumul Băcioiului pe str. Grenoble, bd. Cuza-Vodă, str. Burebista și în continuare pe traseul stabilit.

Ruta nr. 137

Tur: de pe str. Ismail pe str. Avraam Iancu, str. Tighina, str. Bălăbănescu;
Retur: de pe Ismail pe str. Avraam Iancu, str. Tighina, str. Bălăbănescu și în continuare pe traseul stabilit.

Citește mai departe