Connect with us

Social

La Iaşi, o femeie a urcat în trenul Chişinău-Bucureşti, dar a coborât rapid cu o geantă. Ce a urmat

Publicat

pe

Poliiţiştii de frontieră din Iaşi au descoperit în timpul verificărilor trenului Chișinău-București o geantă ce aparţinea unui însoţitor de vagon în care se afla 3.760 țigarete cu timbru de acciză Republica Moldova. Poliţiştii de frontieră au decis să monitorizeze trenul în timp ce staționa în Gara de Nord din Iași, pentru a vedea unde vor ajunge ţigaretele de contrabandă.

Astfel, poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Iași — feroviar l-au identificat în trenul internațional 401, Chișinău-București pe Alexei C., în vârstă de 33 de ani, cetățean român și Republica Moldova, însoțitor al unui vagon din componenta trenului. În urma controlului efectuat într-o cușetă, Alexei C. a fost surprins având asupra sa o geantă în care se afla 3.760 țigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Potrivit Agerpres, polițiștii de frontieră au decis să monitorizeze trenul și au observat o femeie care, după ce a urcat în tren, ulterior a coborât cu o geantă voluminoasă. Aceasta s-a îndreptat spre un autoturism marca Skoda Fabia parcat în zona adiacentă gării, unde era așteptată de un bărbat.

Polițiștii de frontieră au legitimat cele două persoane, stabilind că acestea sunt cetățenii români Ioan T., în vârstă de 42 ani, respectiv Ilenuța P., în vârstă de 47 ani. În interiorul maşinii, ei au observat, pe bancheta din spate, geanta pe care femeia a luat-o din tren și care s-a dovedit a conține 5.000 țigarete marca Rothmans, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Femeia le-a declarat poliiştilor că intenționa să călătorească la București cu trenul accelerat 401. După ce a urcat în tren, s-a deplasat la vagonul restaurant de unde a achiziționat țigarete descoperite de polițiștii de frontieră. Persoanele și mijlocul de transporta au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Iași.

Acum, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Totodată, a fost dispusă măsura indisponibilizării țigaretelor, în valoare de aproximativ 3.998 lei precum și a autoturismului Skoda Fabia, în valoare de 13.696 lei, proprietatea Ilenuței P., în vederea confiscării.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Un băiat din Cahul a sunat la întâmplare o femeie din Chișinău și i-a spus că blocul de locuit e minat. Ce a făcut femeia

Publicat

pe

De către

O locuitoare a capitalei a apelat la Poliție, după ce un necunoscut a sunat-o şi i-a spus că blocul în care locuieşte ar fi minat. Imediat, la fața locului au reacţionat echipele specializate mobile din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei şi au verificat toate etajele şi subsolul casei de locuit, nefiind depistate obiecte suspecte de explozibil.

Totodată, ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au demarat acţiuni specializate, pentru a identifica şi reţine autorul apelului telefonic.

Acesta s-a dovedit a fi un minor de 12 ani, domiciliat în raionul Cahul. Conform informaţiilor preliminare, acesta împreună cu un coleg de clasă a efectuat apelul telefonic în scop de glumă, iar numărul de contact l-ar fi format la întâmplare. Minorul şi-arecunoscut complicitatea în acest caz.

În pofida faptului că, suspectul este de o vârstă minoră, a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre pregătirea unei explozii, care prevede amendă în mărime de la 11 000 lei la 17 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Poliţia capitalei atenţionează părinţii, de a monitoriza permanent activităţile copiilor şi de ai instrui, privind comportamentul în societate.

Citește mai departe

Social

Nou! Eticheta produselor alimentare va include lista ingredientelor care provoacă alergii

Publicat

pe

De către

Eticheta produselor alimentare destinate comercializării va fi completată cu noi informații, potrivit Legii privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare, care a fost votată în lectură finală de Parlament.

Astfel, eticheta va conține obligatoriu denumirea produsului alimentar și lista ingredientelor și va fi armonizată cu cerințele europene.

În premieră, va include lista ingredientelor sau adjuvanților tehnologici care provoacă alergii sau intoleranţă. La fel, pentru prima dată, va fi obligatorie o declaraţie nutriţională.

Nu vor lipsi cantitatea netă de produs alimentar, data durabilităţii minimale sau data limită de consum. Totodată,  eticheta va include informații referitoare la valabilitatea produsului alimentar, data limită de consum sau data durabilităţii minimale sau data fabricării și termenul de valabilitate.

>Documentul impune etichetarea obligatorie a produselor alimentare autohtone și de import într-o manieră clară şi lizibilă pe înţelesul consumatorului. Noile cerințe  stipulează expres mărimea caracterelor de scriere a etichetei.

Noile cerințe vor intra în vigoare după 12 luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Citește mai departe

Social

Un tricolor de 100 de metri va fi întins peste Prut în ultima zi din an

Publicat

pe

De către

Un tricolor uriaș, de 100 de metri, va fi întins peste Prut de mii de persoane, în ultima zi din an și pentru întâmpinarea anului 2018, când este marcat Centenarul Marii Uniri.

Pe 31 decembrie, la ora 14:00, din fața primăriei din Fălciu, coloana de manifestanți va porni înspre podul de la Prut, care în acest moment nu mai este funcțional.

La 100 de ani de la Marea Unire, românii de pe cele două maluri ale Prutului vor trece steagul de 100 de metri peste pod, cerând astfel, alături de autoritățile locale, ca acest pod și celelalte 22 existente în perioada interbelică să fie reabilitate și funcționale, pentru ca râul să nu mai fie o barieră între frați, scrie Infoprut.ro.

Manifestările vor continua apoi la Casa de Cultură din localitate, unde se va sărbători Anul Nou, și cu demararea manifestărilor din cadrul Centenarului Marii Uniri.

Petrecerea de Revelion va fi însuflețită de recitaluri folclorice susținute de soliști și ansambluri din România și Republica Moldova, trecerea dintre ani fiind punctată de un spectacol de artificii în aer liber, iar partenerii din administrația locală asigură mâncare și băutură tradițională.

„Anul 2018 este deosebit de important pentru noi, deoarece marchează Centenarul Marii Uniri a tuturor românilor, din 1918. Începem 2018 la Prut privind spre Basarabia, către care ne concentrăm eforturile civice pentru a împlini cel mai frumos vis realizabil al generației noastre: reîntregirea. Îi invităm de Revelion alături de noi la Fălciu, în județul Vaslui, pe toți cei care cred în Unire. Împreună cu frații noștri de peste Prut vom striga într-un singur glas: Vrem Unire!”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Citește mai departe

Ultimele Știri

Diaspora38 de minute în urmă

Concerte pentru moldovenii de la Roma, Frankfurt pe Main și Paris în cadrul Programului „Crăciun cu dor de casă”

Comunitatea moldovenilor din or. Roma, Italia, or. Frankfurt pe Main, Germania, or. Paris, Franța au avut parte în zilele de...

Social56 de minute în urmă

Un băiat din Cahul a sunat la întâmplare o femeie din Chișinău și i-a spus că blocul de locuit e minat. Ce a făcut femeia

O locuitoare a capitalei a apelat la Poliție, după ce un necunoscut a sunat-o şi i-a spus că blocul în...

Justiție2 ore în urmă

Un tânăr din Criuleni și-a omorât propria mamă. A strangulat-o și a aruncat-o în Nistru

Un tânăr de 28 de ani din raionul Criuleni a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, pentru că...

Cultură15 ore în urmă

Ce va face Ana Munteanu cu banii câștigați la Vocea României 2017

Ana Munteanu este fericita câștigătoare a marelui premiu în valoare de 100.000 de euro, după participarea sa în cadrul show-ului...

Social16 ore în urmă

Nou! Eticheta produselor alimentare va include lista ingredientelor care provoacă alergii

Eticheta produselor alimentare destinate comercializării va fi completată cu noi informații, potrivit Legii privind informarea consumatorului cu privire la produsele...

Diverse16 ore în urmă

Iulian Chifu spune că retragerea lui Negruță ar trebui să fie urmată de retragerea ambasadorului rus de la Chișinăi

Decizia Guvernului de a retrage pe o perioadă nedeterminată ambasadorul Moldovei la Moscova, Andrei Neguța, înseamnă scăderea gradului de reprezentare...

Economie16 ore în urmă

Transgaz România și-a deschis o reprezentanță în Republica Moldova

Agenția Servicii Publice a înregistrat astăzi în Registrul de stat al persoanelor juridice Societatea cu Răspundere Limitată ”EuroTransgaz”, care este...

Advertisement

Opinii