Peste 2.000 de oameni participă, sâmbătă, 22 octombrie, la marşul “Luptă pentru Basarabia” organizat la Bucureşti de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, manifestanţii cerându-le preşedintelui, premierului, dar şi liderilor politici să-şi asume unirea României cu Basarabia ca proiect de ţară.

Solicităm premierului și președinților partidelor care se vor înscrie în cursa electorală să-și asume reunirea națională printr-o declarație a Legislativului, în sesiunea viitoare, și asumarea proiectului reunificării ca proiect de țară, cu toți pașii care decurg prin aceasta: interconectare energetică, unificare monetară, spațiu mediatic comun”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

În drum spre Piața Victoriei protestatarii au strigat printre altele: “Universitate!”, “Unitate națională”, “Basarabia e România!”.

George Simion a declarat că manifestanții nu vor pleca din stradă până nu vor purta dialoguri cu premierul Dacian Cioloș și reprezentanții partidelor. “Nu plecăm din stradă până nu purtăm dialoguri cu aceste partide și cu premierul României. O să le transmitem că o să rămânem în stradă până când doleanțele noastre vor fi auzite și până vor dialoga cu noi”, a afirmat Simion.

Acţiunea a fost marcată de incidente. Aceasta după ce participanți la marș au încercat să treacă de jandarmi în zona Piața Victoriei, pentru a se deplasa către Universitate, însă au fost opriți de aceștia. Ca urmare, cinci persoane, care au încercat să rupă cordonul de jandarmi, au fost ridicate şi duse la Secţia 4 de Poliţie pentru identificare şi audiere.