În una dintre țările europene a fost confiscat un lot impunător de aur, care a fost scos din Ucraina în timpul regimului fostului președinte Viktor Ianukovici, a declarat într-un interviu pentru Іnsider adjunctul procurorului general al Ucrainei Evgheni Enin.

Răspunzând la întrebarea despre banii scoşi în străinătate de Ianukovici și familia sa, Enin a dezvăluit: “Cu câteva săptămâni în urmă, în cadrul cooperării cu o țară europeană, am primit informații despre arestarea unui lot impunător de aur, este vorba despre mai mult de o jumătate de tonă”.

Acesta a precizat că suma totală a prejudiciilor cauzate de regimul Ianukovici se ridică la aproximativ 40 de miliarde de dolari, dintre care 1,5 miliarde au fost deja confiscate şi returnate în trezoreria statului.

Până în prezent, în diferite jurisdicții, mai ales europene, au fost arestate aproximativ 200 milioane de dolari, însă este prea devreme să spunem că am pierdut toate posibilitățile de a găsi şi alte bunuri furate de regimul Ianukovici”, a spus procurorul adjunct.

Fostul preşedinte ucrainean a părăsit Ucraina la sfârşitul lunii februarie 2014. Autorităţile de la Kiev îl acuză de ucidere în masă a protestatarilor de pe Maidan.