Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au prezentat astăzi decizia motivată în dosarul în care Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare.

Procurorul de caz, Andrei Băeșu a declarat că va analiza concluziile instanței, după care va contesta la Curtea de Apel hotărârea primei instanțe.

Pe de altă parte şi avocatul Denis Ulanov a precizat pentru presă că va contesta decizia Curtea de Apel, conform legii, în termen de 15 zile. Acesta a spus că decizia motivată are 104 de pagini,aceasta urmând a fi analizată.

Ilan Șor, primarul de Orhei, dar și fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii a Moldovei (BEM), învinuit de escrocherie şi spălare de bani, a fost condamnat pe 21 iunie la 7 ani și 6 luni de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Până la pronunţarea sentinţei definitive, Ilan Şor a fost eliberat din arest la domiciliu şi este plasat sub control judiciar.

Ilan Şor a fost învinuit că, în perioada 04.11.2014-25.11.2014, ar fi obţinut, prin înşelăciune, peste 5 miliarde de lei de la BEM pe care i-ar fi spălat prin intermediul a zeci de companii offshore, sumă confirmată şi de memorandumul KROLL, prezentat la solicitarea organului de urmărire penală.