Reforma Guvernului, în urma căreia circa 50% la sută din angajații administrației centrale vor fi concediați, va permite crearea în cadrul ministerelor a unor echipe mici, profesioniste, bine pregătite care vor reuși multe lucruri interesante, susţine şeful şeful Centrului de implementare a reformelor din cadrul Guvernului, Iurie Ciocan.

Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, Iurie Ciocan a menţionat că funcțiile respective vor deveni atractive inclusiv datorită motivației financiare. “De exemplu, un salariu de 20.000 de lei pentru un secretar de stat va deveni un lucru absolut normal”, a relatat acesta.

Ciocan a mai spus că s-a declanșat deja concursul pentru ocuparea funcției de secretar general al Guvernului, ca și poziție de funcționar public nr. 1 în structura funcționarilor publici din Republica Moldova.

“Imediat etapele următoare vor fi declanșate concursuri pentru secretari generali în ministere, secretari de stat în ministere, vicesecretari generali la Guvern, ulterior, reprezetanții Guvernului în teritoriu, care la fel au fost transferați din funcții de demnitate publică în funcționari publici”, a menţionat el.

Potrivit lui, concursurile se vor derula pe parcursul lunii septembrie. “Avem ambiția să ne mișcăm foarte repede și eu nu exclud că noi vom fi în perioada încă de selectare a cadrelor și în prima jumătate a lunii octombrie“, a adăugat Iurie Ciocan.