Connect with us

Cultură

Ion Suruceanu – 40 de ani dedicati muzicii

Ion Suruceanu – 40 de ani dedicati muzicii

Publicat

pe

Îndrăgitul interpret de muzică uşoară Ion Suruceanu şi-a sărbătorit jubileul de 40 de ani de activitate. Cu această ocazie interpretul a susţinut un spectacol la Palatul Naţional.

Ultimul bilet la spectacol a fost vândut cu zece zile înainte de eveniment, înregistrându-se astfel un număr record de vânzări la casele Palatului Naţional. Spectacolul a fost împărţit în trei părţi. În prima parte, au răsunat piese mai vechi ale interpretului, marea lor majoritate devenind hituri ale muzicii uşoare de altădată. A doua parte a fost un recital în memoria interpretului Dan Spătaru. Iar în a treia, interpretul şi-a bucurat melomanii cu piese noi. În scenă, Ion Suruceanu a fost însoţit de formaţia Noroc, trupa în care interpretul a debutat. Din vechea componenţă a formaţiei, au evoluat Radu Dolgan şi Anatol Neamţu.
„Eu am fost copilul trupei Noroc şi nea Ion a fost unul din cei care m-au susţinut de după culise. Este o mare personalitate, un foarte bun cântăreţ. Îi urez să cânte încă mulţi, mulţi ani”, a declarat Radu Dolgan. Printre cei care au venit să-l susţină pe interpret a fost şi cantautorul Alexandru Vdovicenco, cu care Ion Suruceanu colaborează de mai mult timp. Cantautorul i-a adus în dar o minge de fotbal şi un tricou pe care scrie „Suruceanu 40”. După cum susţine Alexandru Vdovicenco, acest cadou este din partea echipei de fotbal a artiştilor, antrenorul căreia este Ion Suruceanu. În cadrul concertului, interpretul le-a povestit fanilor săi câteva întâmplări haioase pe care le-a avut în cariera sa şi cum a devenit el „Celentano din Moldova”.
Spectacolul aniversar a fost organizat fără susţinerea unor sponsori, astfel toate cheltuielile au fost suportate de interpret. Pe lângă aceasta, Ion Suruceanu a lansat în cadrul concertului aniversar şi un CD cu 20 de piese noi. „E o fericire fără margini pentru că am reuşit să organizez un astfel de spectacol. Nu am mai avut spectacole solo de vreo zece ani, ultimul l-am ţinut în Ucraina, atunci am împlinit 35 de ani de activitate. Am reuşit să lansez şi un CD cu piese noi, pe care îl voi prezenta şi în Rusia. Cred că acest CD va trezi interes pentru melomani”, ne-a relatat Ion Suruceanu. La eveniment au venit mai mulţi prieteni ai interpretului, colegi de scenă, admiratori şi oameni politici. Cântăreţul a dedicat piese satului său de baştină – Suruceni, nurorii sale Natalia şi celor care l-au susţinut pe parcursul celor 40 de ani de activitate.// Jurnal de Chisinau

Citește mai departe
Advertisement

Cultură

Ana Munteanu, o tânără de 16 ani din R.Moldova, a câştigat „Vocea României 2017″// VIDEO

Publicat

pe

De către

Ana Munteanu, o adolescentă în vârstă de 16 ani, originară din Republica Moldova, din echipa lui Smiley, a câştigat sezonul şapte al emisiunii „Vocea României” şi marele premiu în valoare de 100.000 de euro. Este pentru prima dată în istoria competiției, când învinge un concurent originar din Republica Moldova.

Ana Munteanu, în vârstă de 16 ani, este originară din Chişinău. A făcut canto timp de 5 ani la Şcoala Populară de Arte din Chişinău, iar în prezent este elevă la Liceul de muzică „Ciprian Porumbescu” din Chişinău. Acolo studiază la xilofon, tobe şi pian.

Astfel, moldoveanca a creat, pe parcursul emisiunii mai multe momente frumoase.

Ana Munteanu a avut o interpretare demnă şi completă alături de Marcel Pavel. Au cântat piesa “Prayer” şi au cucerit audienţa cu vocile lor puternice.

Ulterior, Smiley a trăit intens fiecare moment petrecut pe scena de Ana Munteanu. Concurenta le-a oferit tuturor o interpretare remarcabilă a piesei “La Boheme”.

“Esti un copil, dar ce copil!”, a fost remarca lui Pavel Bartos dupa încheierea reprezentaţiei concurentei din Echipa Smiley. Artistul le-a mulţumit părinţilor Anei pentru educaţia pe care i-au oferit-o.

În final, Ana Munteanu si Smiley au interpretat împreuna hitul “De Unde Vii La Ora Asta”, iar publicul i-a aplaudat la scena deschisă. Artistul a cantat pentru prima dată această piesă în duet.

Citește mai departe

Cultură

Alexandru Arşinel, supus unei intervenţii în urma unui infarct

Publicat

pe

De către

Alexandru Arşinel a fost supus, luni, unei intervenţii, după ce a suferit infarct, iar, potrivit declaraţiilor medicilor Spitalului Universitar din Bucureşti, actorul va putea fi externat în câteva zile, anunţă News.ro.

Directorul Teatrului „Constantin Tănase” a ajuns la camera de gardă a spitalului „conştient, cu o durere difuză la nivel toracic”, a spus, luni, Adriana Nica, manager interimar al SUUB, într-o conferinţă de presă.

Pe fondul stresului, al unui diabet zaharat şi al tensiunii arteriale, pe artere s-au depus cristale de colesterol, a mai explicat medicul. Astfel, lui Alexandru Arşinel i-a fost implantat un stent pe una dintre arterelere mari.

Intraprocedural, nu a apărut nicio complicaţie, iar procedura, care de regulă nu durează mai mult de 30 – 45 de minute, în cazul actorului a durat aproximativ 40 de minute.

“A fost un sindrom coronarian acut. Aceasta este titulatura modernă – adica infarct. 70% din arteră era obstruată, motiv pentru care s-a decis implanul unui stent acolo care permite revascularizaţia muschiului cardiac. A venit conştient, cooperant, cu o durere difuză la nivel toracic inferior. Starea domniei sale s-a păstrat bună pe parcursul întregii nopţi. Dimineaţă a intrat în sală echilibrat”, a explicat Nica.

Actorul, în vârstă de 78 de ani, a fost supus, în urmă cu patru ani, unui transplant de rinichi şi a suferit mai multe intervenţii la coloană, precizează News.ro.

Citește mai departe

Cultură

S-a stins din viață maestrul Vladimir Curbet, conducătorul ansamblului de dansuri „JOC”

Publicat

pe

De către

Vladimir Curbet, prim-maestru de balet al Ansamblului Național Academic de Stat de Dansuri Populare „Joc”, s-a stins din viață în această dimineață.

Vladimir Curbet a devenit conducător artistic şi prim-maestru de balet al Ansamblului de dansuri populare „Joc” în 1958. El a prezentat cu ansamblul „Joc” circa 10 000 de spectacole în peste 70 de țări. A montat dansuri populare moldovenești în care păstrează specificul naţional al mişcărilor şi maniera autohtonă a interpretării.

Astăzi, “Joc”-ul este mai mult decât un fenomen cultural, așa cum Vladimir Curbet a fost mai mult decât un om fenomenal.

Datorită maestrului, dansul popular a devenit o carte de vizită a Republicii Moldova în străinătate.

Milioane de spectatori asociază dansul popular cu acest colectiv extraordinar și cu Vladimir Curbet. În cei 55 ani de activitate a instruit zeci de dansatori, 4 generații cărora le-a fost nu doar conducător artistic ci și părinte.

Citește mai departe

Ultimele Știri

Economie1 oră în urmă

Legea bugetului de stat pentru 2018, votată în lectură finală

Cu votul a 55 din totalul de 101 de deputați, Parlamentul a votat, în ședința de vineri, 15 decembrie, Legea...

Social1 oră în urmă

Regele Mihai I va fi înmormântat astăzi, în Noua Catedrală din Curtea de Argeș

Regele Mihai I va fi înmormântat astăzi, în Noua Catedrală din Curtea de Argeş. Ceremoniile vor începe dimineaţă, de la...

Cultură3 ore în urmă

Ana Munteanu, o tânără de 16 ani din R.Moldova, a câştigat „Vocea României 2017″// VIDEO

Ana Munteanu, o adolescentă în vârstă de 16 ani, originară din Republica Moldova, din echipa lui Smiley, a câştigat sezonul...

Politică14 ore în urmă

În componența Guvernului se vor regăsi doar doi viceprim-miniștri

Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de astăzi, reducerea numărului de viceprim-miniștri. Revizuirea structurii conducerii Guvernului are loc în contextul...

Externe16 ore în urmă

Putin îl urăște atât de mult, că nici nu-i pronunță numele

Refuzul lui Vladimir Putin de a pronunța în mod public numele lui Alexei Navalnîi, principalul său opozant politic, poate fi...

Social16 ore în urmă

Inagurarea Târgului de Crăciun: Cel mai mare patinoar din țară, un carusel, dar și căsuțele din lemn aşteaptă vizitatorii //VIDEO

Târgul de Crăciun, cu genericul „Acasă de Crăciun” este inaugurat la Chişinău. Acesta este amplasat în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni și...

Politică19 ore în urmă

Parlamentul a ratificat Acordurile cu UE privind asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova

Parlamentul a ratificat, în ședința de astăzi, Acordul de împrumut și cel de grant cu Uniunea Europeană privind asistenţa macrofinanciară...

Advertisement

Opinii