Îndrăgitul interpret de muzică uşoară Ion Suruceanu şi-a sărbătorit jubileul de 40 de ani de activitate. Cu această ocazie interpretul a susţinut un spectacol la Palatul Naţional.

Ultimul bilet la spectacol a fost vândut cu zece zile înainte de eveniment, înregistrându-se astfel un număr record de vânzări la casele Palatului Naţional. Spectacolul a fost împărţit în trei părţi. În prima parte, au răsunat piese mai vechi ale interpretului, marea lor majoritate devenind hituri ale muzicii uşoare de altădată. A doua parte a fost un recital în memoria interpretului Dan Spătaru. Iar în a treia, interpretul şi-a bucurat melomanii cu piese noi. În scenă, Ion Suruceanu a fost însoţit de formaţia Noroc, trupa în care interpretul a debutat. Din vechea componenţă a formaţiei, au evoluat Radu Dolgan şi Anatol Neamţu.
„Eu am fost copilul trupei Noroc şi nea Ion a fost unul din cei care m-au susţinut de după culise. Este o mare personalitate, un foarte bun cântăreţ. Îi urez să cânte încă mulţi, mulţi ani”, a declarat Radu Dolgan. Printre cei care au venit să-l susţină pe interpret a fost şi cantautorul Alexandru Vdovicenco, cu care Ion Suruceanu colaborează de mai mult timp. Cantautorul i-a adus în dar o minge de fotbal şi un tricou pe care scrie „Suruceanu 40”. După cum susţine Alexandru Vdovicenco, acest cadou este din partea echipei de fotbal a artiştilor, antrenorul căreia este Ion Suruceanu. În cadrul concertului, interpretul le-a povestit fanilor săi câteva întâmplări haioase pe care le-a avut în cariera sa şi cum a devenit el „Celentano din Moldova”.
Spectacolul aniversar a fost organizat fără susţinerea unor sponsori, astfel toate cheltuielile au fost suportate de interpret. Pe lângă aceasta, Ion Suruceanu a lansat în cadrul concertului aniversar şi un CD cu 20 de piese noi. „E o fericire fără margini pentru că am reuşit să organizez un astfel de spectacol. Nu am mai avut spectacole solo de vreo zece ani, ultimul l-am ţinut în Ucraina, atunci am împlinit 35 de ani de activitate. Am reuşit să lansez şi un CD cu piese noi, pe care îl voi prezenta şi în Rusia. Cred că acest CD va trezi interes pentru melomani”, ne-a relatat Ion Suruceanu. La eveniment au venit mai mulţi prieteni ai interpretului, colegi de scenă, admiratori şi oameni politici. Cântăreţul a dedicat piese satului său de baştină – Suruceni, nurorii sale Natalia şi celor care l-au susţinut pe parcursul celor 40 de ani de activitate.// Jurnal de Chisinau