Connect with us

Important

Ion Sturza despre cât a costat concertele politicienilor

Publicat

pe

Fostul premier Ion Sturza a estimat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, cheltuielile politicienilor pentru organizarea concertelor de Ziua Independenţei. Potrivit lui, cel mai “zgârcit” s-a dovedit a fi edilul de la Orhei Ilan Şor cu un total de 35 000 euro, iar de premiul cel mare s-a învrednicit Partidul Democrat cu 250 mii de euro.

Astfel, potrivit lui Sturza, primarul de Orhei Ilan Shor ar fi cheltuit pentru festivităţile de sărbătoare 35 000 euro.

Show aviatic – 10 000 euro, Carlas Dreams – 10 000 euro Raiburg, Dani (cu tot cu telefonul mobil), Istrati, formaţia Catharsis, cârnăciori, bere, lumină la biserică, încă vreo 10 000. Jasmin, munca patriotică. PR pe toate canalele de TV, încă 5 000. În total – 35 000 euro.

Primarul de Bălţi, Renato Usatîi, “primarul- skype”, Irina Krug – 15 000, Sofia Rotaru- a noastră, dar şi a lor, a tuturor – 60 000 euro. Mici cadouri şi alţi “artişti” -15 000. În total – aproximativ 100 000 euro. “Nu e rău, dar nici prea mult!!! La limita solvabilităţii lui Renato”, a scris Sturza.

“Băiatul cu budeonovka în stil NUOVO Bourjois”, Dodon Igor, “eliberatorul” moldovenilor. Grisa Leps 100 000 şi o ladă de votca în avionul privat. “Zborul este lung, are interdicţie în EU şi SUA”…Polina Gagarina -15 000. Corul sfintei mănăstiri Curchi a venit cu sarmalele de acasă. Multe alte mici plăceri. În total – 200 000 euro!

Dar de premiul cel mare se învredniceşte şi îl ia cu “brio” Partidul Democrat! Holograf şi Smiley cate 10 000 de căculă prăfuită vara la Mamaia. Andrew Rayel, 20 000. Dima Malikov la reducere, 20 000. “Şi naconets – Colea Baskov – 100 000! Avioane private, smite, mite…Total 250 000 euro!”, a menţionat fostul premier.

Astfel, omul de afaceri, care a mai luat în calcul şi alocaţiile Guvernului pentru organizarea evenimentelor de sărbătoare, a stabilit că cheltuielilepentru concerte se ridică la 600 mii de euro. Mai mult, potrivit lui Sturza, banii ar fi suficienţi pentru 7500 pensii medii, 625 pensii anuale.

“Mai punem şi “banuţii” de la doamna ministra Babuc şi… Grand Total – 600 000 euro! Pe înţelesul lui moş Vasile şi a mătusii Maria – 7500 pensii medii, 625 pensii anuale. Desigur, e o abordare mercantilă.  Distracţie placută, dragi moldoveni! Aveţi “di toate”…Mai greu cu…”, a scris la încheiere Ion Sturza.

Citește mai departe

Important

Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins recursul avocaților

Publicat

pe

De către

Dorin Chirtoacă, primarul suspendat din funcție, rămâne în arest la domiciliu. Aceasta după ce magistrații de la Curtea de Apel au respins, astăzi, recursul avocaților și au menținut decizia instanței de fond.

Dorin Chirtoacă a declarat că dosarul său este unul politic şi că se va adresa la CEDO.

Suntem în afara legii, urmează să ne adresăm la CEDO. Pe masa instanței lipseau materialele cauzei penale, iar din acest motiv cel puțin nu trebuia să se meargă pe prelungirea arestului la domiciliu. Dosarul este unul politic”, a spus Dorin Chirtoacă.

Pe de altă parte, procurorul de caz Dumitru Robu susține că decizia de a menține hotărârea instanței a fost una  legală şi întemeiată. “Pe data de 27 septembrie urmează să fie prezentate lista probelor acuzării“, a spus  Robu.

Dorin Chirtoacă a fost reținut de CNA pe 25 mai fiind învinuit de trafic de influență și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. La 28 iulie Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar al municipiului Chișinău până la emiterea unei sentințe definitive.

Citește mai departe

Important

Se caută secretari de stat. Termenul de participare la concursuri a fost prelungit

Publicat

pe

De către

Comisia pentru organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a funcţiilor publice de conducere de nivel superior anunţă prelungirea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de Secretar general adjunct al Guvernului, Secretar general de stat şi Secretar de stat în cadrul ministerelor.

Data limită până la care poate fi depus Dosarul de concurs: 2 octombrie 2017  – pentru funcţia de Secretar general de stat, 16 octombrie – pentru funcţia de Secretar de stat.

Reamintim că Parlamentul a aprobat la sfârșitul lunii iulie o nouă lege cu privire la Guvern care prevede micșorarea numărului de ministere de la 16 la 9 precum și cel al agențiilor subordonate ministerelor, de la 55 la 43.

Conform structurii aprobate, conducerea ministerului este exercitată de către ministru, un secretar general de stat și secretari de stat. Numărul secretarilor de stat pentru fiecare minister a fost stabilită de Guvern, în funcție de domeniile de activitate ale Guvernului, transmise în competența autorității.

Citește mai departe

Economie

Evaziune fiscală admisă de o rețea de restaurante. Prejudiciul adus bugetului – 5, 7 milioane lei

Publicat

pe

De către

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii PCCOCS au efectuat astăzi 27 de percheziții în cadrul unei cauze penale pornită pe faptul evaziunii fiscale admisă de o rețea de restaurante. Perchezițiile au fost efectuate cu suportul angajaților Fulger şi s-a soldat cu reţinerea a trei persoane.

Potrivit materialelor urmăririi penale, un grup criminal organizat, format din întreprinzători și foști angajați de la FISC, în perioada 2015 – prezent, controlând direct sau prin intermediul persoanelor interpuse activitatea a peste 10 agenți economici din Chișinău, care au ca gen de activitate gestionarea restaurantelor și cafenelelor, au obținut venit nedeclarat încasat de la punctele comerciale de peste 18 000 000 lei.

Acest fapt a condus la neachitarea impozitelor, prejudiciind bugetul public național cu peste 5 760 000 lei.

În urma efectuării perchezițiilor au fost depistate și ridicate mijloace financiare în sumă de 209 157 lei (necontabilizate corespunzător pentru o zi de activitate), calculatoare, aparate de casă, suporturi electronice pe care se păstrează evidența contabilă, documente fiscale și documente contabile, înscrisuri de ciornă, precum și alte obiecte și documente.

Totodată, au fost reținute 3 persoane care sunt bănuite de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari. Această infracțiune se pedepsește cu închisoare de până la 6 ani sau cu amendă în mărime de la 3350 la 5350 unităţi convenţionale sau în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 4000 la 7000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Citește mai departe

Ultimile Știri

Important7 ore în urmă

Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins recursul avocaților

Dorin Chirtoacă, primarul suspendat din funcție, rămâne în arest la domiciliu. Aceasta după ce magistrații de la Curtea de Apel...

Important7 ore în urmă

Se caută secretari de stat. Termenul de participare la concursuri a fost prelungit

Comisia pentru organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a funcţiilor publice de conducere de nivel superior anunţă prelungirea concursurilor pentru...

Economie8 ore în urmă

Evaziune fiscală admisă de o rețea de restaurante. Prejudiciul adus bugetului – 5, 7 milioane lei

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii PCCOCS au efectuat astăzi 27 de percheziții în cadrul unei cauze...

Cultură9 ore în urmă

Scriitorul Paul Goma, Doctor Honoris Causa al Academiei de Științe a Moldovei

Consiliul Suprem pentru Știință și Dezvoltare Tehnologică a decis în unanimitate acordarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa scriitorului Paul...

Economie10 ore în urmă

Serviciul Vamal va avea alte două scanere staționare de ultimă generație

Guvernul chinez a aprobat finanțarea proiectului de procurare și instalare a altor două scanere  de ultimă generație la posturile vamale...

Economie10 ore în urmă

Banca Națională a Moldovei a inițiat un proces de reformare

Banca Națională a Moldovei (BNM) a inițiat un proces de reformare a sistemului de gestiune a resurselor umane. Această schimbare...

Important11 ore în urmă

Maia Sandu față în față cu Andrian Candu la Moldova 1

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu a acceptat invitația preşedintelui Parlamentului, vicepreședinte al Partidului Democrat, Andrian Candu de a...

Advertisement

Opinii