Connect with us

Diverse

Ion Ștefăniță salută mutarea manifestațiilor dedicate Revelionului din PMAN

Publicat

pe

Inițiativa Guvernui de a muta manifestațiile prilejuite de Revelionul din Piața Marii Adunări Naționale pe strada 31 august 1989 se bucură de susținere în rândul activiștilor și funcționarilor din domeniu. Consilierul municipal Ion Ștefăniță afirmă că decizia de a muta locația manifestațiilor este o idee foarte bună și reprezintă o primă etapă de transformare a străzii într-o zonă pietonală.

„Asta e foarte bine. Asta coincide cu schița de proiect pe care noi am elaborat-o în cadrul concursului de Arhitectură și Urbanism. Premiul 1 – pentru a transforma strada 31 august în stradă pietonală a fost în cadrul Forumului de Arhitectură și Urbanism 2016”, a declarat Ion Ștefăniță.

Amintim că Guvernul a venit cu inițiativa de a muta manifestările de Revelion din Piața Marii Adunări Naționale. Cu această ocazie, în zona respectivă au început deja lucrări de amenajare.

Citește mai departe
Advertisement

Diverse

Partenerii de la Moscova ai lui Usatîi ar fi agenți ai Moscovei în războiul hibrid contra Occidentului

Publicat

pe

De către

Șeful Căilor Ferate Ruse și partenerul liderului „Partidului Nostru”, Vladimir Yakunin este una din persoanele implicate în războiul informațional hibrid dus de către Kremlin în Europa. Aceasta se arată într-un raport prezentat de Senatul SUA privind atacurile Rusiei asupra proceselor democratice din Europa, inclusiv implicarea în campaniile electorale. Raportul a fost studiat de către Jurnalistul Veaceslav Balacci, de la proiectul de investigații Zeppelin. Acesta a constatat că, alături de alți apropiați a președintelui rus, Vladimir Putin, Yakunin a investit bani în ONG-uri din Europa care sunt calificate drept agenți în războiul hibrid dus de Moscova contra SUA și a Europei, inclusiv împotriva Moldovei.

„Conform Raportului Senatului american Vladimir Yakunin a investit 28 de milioane de dolari într-un ONG din Berlin, numit Institutul „Dialogul Civilizațiilor”, considerat în Germania instrument al Rusiei în războiul hibrid dus împotriva Europei și SUA.

În Raport se mai menționează că Yakunin, împreună cu afaceristul rus Konstantin Malofeev, au sponsorizat organizarea la Moscova a unor reuniuni ale partidelor radicale de dreapta din Uniunea Europeană. Totodată, Andrew Anglin, proprietarul Daily Stormer, cel mai mare portal neonazist din internet, între 2015 și 2016 și-a administrat site-ul din Rusia. Contentul de pe portalul neonazist al lui Anglin este propagat în internet și pe rețelele de socializare de o rețea de trolli ruși”, notează portalul de investigații Zeppelin.

Același Yakunin este cel care l-a lansat în afaceri pe actualul lider al „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, oferindu-i firmei celui din urmă contracte de deservire a Căilor Ferate Rusești. Presa a scris anterior despre legăturile lui Yakunin cu serviciile speciale ruse, acesta fiind fost general al KGB.
Raportul prezentat de Senatul SUA arată că ONG-urile finanțate inclusiv prin intermediul lui Yakunin sprijină separatismul în țări ca Moldova, Ucraina și Georgia. De asemenea, acestea se implică activ în campaniile electorale din aceste țări, promovând partidele pro-ruse.

„Atacurile cibernetice operate de Rusia în Europa și SUA, dar și platformele propagandistice ale Kremlinului sunt și ele în vizorul Raportului, inclusiv activitatea acestora în Republica Moldova. Moscova cheltuie anual 1,4 miliarde de euro pentru întreținerea imperiului propagandistic. Din acestea, 300 de milioane sunt alocate canalului TV Russia Today, devenit alături de Sputnik principala portavoce a Kremlinului în Occident, constituind împreună cu NTV vârful de lance al propagandei agresive a Kremlinului împotriva Occidentului. În consecință, Raportul stabilește necesitatea implicării SUA în contracararea activităților diversioniste ale Rusiei în Europa de Est”, mai notează portalul Zeppelin.

Citește mai departe

Diverse

Concert grandios în Nisporeni cu ocazia Anului Nou pe stil vechi/ VIDEO

Publicat

pe

De către

Orașul Nisporeni a avut parte de o sărbătoare de zile mari cu ocazia celebrării Anului Nou pe stil vechi. Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a organizat un concert grandios cu participarea starurilor din România și Moldova la care s-au adunat peste 10 mii de oameni din toată Moldova.

Pe scena instalată în centrul orașului au evoluat: Antonia, Carla’s Dreams și 3 Sud-Est. La fel, au fost prezente și trupele moldovenești Lume și Akord.

La fel, a fost organizat și un târg de Crăciun unde cei mai mici vizitatori au avut parte de un patinoar gratuit, 2 tobogane și un carusel. Cei maturi au putut savura gustări și băuturi calde.

Pe lângă staruri, la eveniment au fost prezenți și rang înalt, printre care Prim-ministrul Pavel Filp, speakerul Parlamentului, Andrian Candu și ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

„Sunt încantat şi bucuros să fiu astăzi aici, la acest eveniment frumos împreună cu dumneavoastră. Este o sărbătoare binevenită astăzi când serbăm ziua Sfântului Vasile şi Anul Nou pe stil vechi. Îmi doresc ca această dispoziţie bună, plină de optimism să vă însoţească tot anul”, a declarat premierul Filip.

Concertul la care au participat peste 10 mii de oameni veniți din toată țara a culminat cu focuri de artificii spectaculoase.

Târgul de Crăciun din centrul orașului Nisporeni va fi deschis până la sfârșitul lunii curente.

Citește mai departe

Diverse

Concert la Nisporeni: Antonia, 3 Sud Est și Carla’s Dreams vor urca pe scenă

Publicat

pe

De către

Un grandios concert cu ocazia Revelionului pe stil vechi va fi organizat astăzi la Nisporeni. Pe scenă vor urca renumiți cântăreți și formații din România și din țara noastră. Publicul va fi încântat de Antonia, 3 Sud Est, Carla’s Dreams, formațiile Lume și Akord, dar și alte staruri ale muzicii locale și internaționale.

 Începutul concertului este la ora 17, iar intrarea este gratuită. De asemenea, oaspeții și locuitorii orașului vor avea parte și de un târg de sărbători cu băuturi fierbinți și gustări. La fel, Fundația „Edelweiss” a amenajat un patinoar, un carusel și două tobogane. Organizatorii mai promit vin fiert și cârnăciori. Totul va fi gratis. Sărbătoarea va culmina cu focuri de artificii spectaculoase.

Evenimentul este organizat de Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Economie4 ore în urmă

A doua cea mai mare bancă din România investește în sectorul bancar din Republica Moldova

A doua cea mai mare bancă din România, a devenit acţionar al Victoriabank, a treia bancă din Republica Moldova din...

Cultură4 ore în urmă

ARC muzical-istoric revine cu două concerte de muzică clasică basarabeană

ARC muzical-istoric, proiectul independent de redescoperire, conservare și difuzare a unui segment din patrimoniul istoric, intelectual și cultural în dispariție...

Social5 ore în urmă

Experţi ai Iniţiativei globale pentru operaţiuni de menţinere a păcii la Ministerul Apărării

Secretarul general de Stat al Ministerului Apărării, Radu Burduja, a avut astăzi o întrevedere cu un grup de experţi responsabili...

Justiție5 ore în urmă

Un libanez, trimis în judecată pentru depoziții false în cadrul confruntării cu fostul consul onorific al Siriei la Chişinău

Un libanez va compărea pe banca acuzaţilor pentru prezentarea, cu bună ştiinţă, a declaraţiilor mincinoase în cauza penală de învinuire...

Diverse5 ore în urmă

Partenerii de la Moscova ai lui Usatîi ar fi agenți ai Moscovei în războiul hibrid contra Occidentului

Șeful Căilor Ferate Ruse și partenerul liderului „Partidului Nostru”, Vladimir Yakunin este una din persoanele implicate în războiul informațional hibrid...

Cultură7 ore în urmă

28 de dosare, depuse la selecţia naţională Eurovision 2018

28 de dosare au fost înscrise în concursul pentru etapa naţională Eurovision 2018, iar printre cei care au reuşit să...

Justiție7 ore în urmă

Trei elevi din Telenești au fost loviți peste cap de profesoare, pentru că nu și-au făcut temele. Ce au făcut părinții când au aflat

O fostă profesoară de limba rusă din cadrul Gimnaziului din satul Mihalaşa, raionul Teleneşti, tot ea şi directoare a respectivei...

Advertisement

Opinii