Connect with us

Politică

Ion Ceban către alegători: Dacă vrei să schimbi ceva, trebuie să ieși la vot

Publicat

pe

Candidatul Partidului Socialiștilor Republicii Moldova la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban, și-a exercitat în această dimineață dreptul la vot. Acesta a menționat că vrea sincer, ca toți cei care merg la vot să-l aleagă pe cel care se va ocupa de problemele orașului, și nu de ideologii.

El a venit cu un mesaj către alegători să iasă la or, pentru că schimbările vin de la participare”.

„În toți anii de mandat a primarilor oamenii se gândesc ceea ce este cu adevărat important pentru oraș, canalizare, apeduct, transport public, lucruri ce țin de administrarea orașului. Eu vreau sincer ca toți cei care merg astăzi la vot anume de aceste raționamente să se conducă. Să aleagă un primar care o să se ocupe de aceste lucruri, dar nu de ideologii”, a declarat Ceban.

În cursa pentru Primăria capitalei concurează candidatul PSRM Ion Ceban și candidatul Platformei DA, Andrei Năstase.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Politică

Promo-LEX: Doi membri ai unui partid politic au intimidat alegătorii, iar un alegător a fotografiat buletinul de vot

Publicat

pe

De către

Observatorii Promo LEX au sesizat primele încălcări în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru funcția de  primarul de Chișinău.

Potrivit acestora, în două cazuri au fost înregistrate afișe și panouri electorale în raza secției de votare, iar în alte patru cazuri urnele de vot nu au fost sigilate potrivit procedurilor legale.

De asemenea, într-o secție de votare din sectorul Râșcani, doi membri ai unui partid politic, au venit în incinta secției și au intimidat alegătorii, dădeau întrebări diferite. Aceștia nu doreau să părăsească secția de votare, la rugămintea insistentă a președintele BESV cu greu au plecat.

Mai târziu, alți doi membri ai aceluiași partid au venit în secția de votare, la fel au avut același comportament, iar peste câteva minute au plecat.

Într-un alt caz, la o secție de votare de la Botanica un alegător a fotografiat buletinul de vot după aplicarea ștampilei „Votat”. Președintele BESV a chemat poliția și a fost întocmit un proces verbal, iar buletinul de vot a fost anulat. Poza a fost ștearsă în prezența membrilor BESV.

În plus, la ora 8.20 în cadrul BESV din sectorul Râșcani au fost aduse și înregistrate, de către o persoană care s-a prezentat drept asistent social, 12 cereri privind votarea la locul aflării. Președinte a înregistrat toate aceste cereri. Observatori prezenți la fața locului nu au fost de acord cu decizia președintelui, însă contestațiile nu au fost înregistrate.

Reamintim că în turul doi al scrutinului pentru alegerea primarului capitalei, concurează reprezentantul PSRM, Ion Ceban, și liderul Platformei DA, Andrei Năsaste.

Citește mai departe

Politică

Andrei Năstase: Ieșiți la vot masiv, masiv, masiv. Prezența noastră masivă la vot este coșmarul guvernării

Publicat

pe

De către

Candidatul Platformei Demnitate și Adevăr la funcția de primar al Capitalei, Andrei Năstase, a votat în această dimineață, îndemnând locuitorii orașului să iasă masiv la vot. El a spus că a votat pentru adevăr, demnitate, responsabilitate, asumare și că doar așa se poate făuri democrație și stat de drept, economie funcțională.

„Am votat cu foarte multă încredere, cu speranță, cu gândul la un viitor mai bun la noi acasă, am votat pentru adevăr, pentru demnitate, pentru respect față de oameni, pentru responsabilitate. Am votat pentru că doar așa putem făuri democrație, stat de drept, economie funcțională. Am votat pentru că doar așa ne putem dobândi libertatea noastră”, a declarat el.

El s-a arătat sigur că astăzi chișinăiuenii își vor alege un primar demn și curajos. un primar cu o viziune clară, ce-și propune drept prioritatea transformarea Primăriei într-o instituție în slujba oamenilor.

„Ieșiți la vot masiv, masiv, masiv. Prezența noastră masivă la vot este coșmarul Guvernării hoațe. Votați cu rațiune, responsabilitate, cum vă dictează propria conștiință”, a mai spus Năstase.

Reamintim că în turul doi al scrutinului pentru alegerea primarului capitalei, concurează reprezentantul PSRM, Ion Ceban, și liderul Platformei DA, Andrei Năsaste.

Citește mai departe

Politică

Andrian Candu: Am votat ca să punem punct instabilității la primărie

Publicat

pe

De către

Președintele Parlamentului Andrian Candu și-a exprimat opțiunea privind alegerea viitorului primar general de Chișinău, sperând că va câștiga cel care este cel mai bun și cel mai mult dorit de chișinăuieni și că acesta își face treabă la primărie.

El a spus că speră că după ce vor fi afișate rezultatele și primarul își va intra în funcție, cel puțin un an, până la alegerile ordinare, locuitorii capitalei vor simți că apare o eficiență și o grijă față de oraș.

„Am votat ca să punem punct instabilității la primărie. Până acum, la primărie am avut orice, numai nu eficiență și numai nu muncă. Cu regret, până acum am văzut diverse dezbateri, dar nu în privința treburilor primăriei, dar mai mult confruntare politică. Să câștige cel care este cel mai bun și cel mai mult dorit de chișinăuieni și să facă treabă la Primărie”, a declarat Candu.

Reamintim că astăzi, are loc turul al doilea pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău. În buletinele de vot sunt înscriși doi candidați: Ion Ceban, din partea Partidului Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și Andrei Năstase, din partea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr.

Fotoliul de primar a rămas liber după ce fostul primar și-a dat demisia la 16 februarie. Primul tur al alegerilor locale noi pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău a avut loc la 20 mai 2018.

Citește mai departe