Un inginer din cadrul Agenţiei „Apele Moldovei” a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare şi a fost privat de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 5 ani cu stabilirea amenzii în sumă de 70 mii lei. Aceasta după ce a estorcat de la un agent economic 200 mii de lei.

Bărbatul activa în calitate de iginer – şef al sectorului de producere Sculeni al Î.S. “Staţiunea tehnologică pentru irigare Ungheni” din cadrul Agenţiei „Apele Moldovei”.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, în perioada iulie – septembrie 2015, el ar fi cerut suma menţionată de la agentul economic pentru vânzarea la un preţ avantajos a bunurilor aflate la balanţa întreprinderii, în lipsa organizării unei licitaţii. Este vorba despre plăci şi ţevi de metal şi beton armat, astfel prejuduciind bugetul de stat cu peste 45 mii lei.

Astfel, urmare a măsurilor speciale de investigaţie şi a acţiunilor de urmărire penală, 30 000 de lei i-au fost transmise sub controlul CNA. Agentul economic datora întreprinderii această sumă pentru bunurile mobile achiziţionate anterior. Menţionăm că, aceste mijloace băneşti nu s-a găsit în evidenţa contabilă a întreprinderii.

Recent, inculpatul a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani. Prin aceeaşi sentinţă, bărbatul a fost privat de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 5 ani cu stabilirea amenzii în sumă de 70 mii lei.

Atât la urmărirea penală, cât şi la examinarea cauzei în instanţa de judecată, inculpatul şi-a recunoscut vina în săvârşirea infracţiunilor incriminate şi a recuperat prejudiciul cauzat prin infracţiune.