Incident la protestul din fața Ambasadei Rusiei. Un șofer a lovit un protestatar, dar s-a ales cu o pancartă în cap// VIDEO

Incident la acțiunea de protest a unioniștilor din fața Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. În timp ce protestatarii scandau „Armata rusă afară”, un șofer care a staționat în fața misiunii diplomatice s-a arătat revoltat de protestul lor.

Șoferul a lovit cu pumnul unul dintre tineri, iar acela, la rândul său, l-a lovit în cap, cu pancarta ce o ținea în mână.

Incidentul a avut loc, când tocmai acțiunea de protest era pe sfârșite. Șoferul a aruncat inițial mai multe replici unui unionist, declarând că el este inginer-topograf, iar din cauza primarului unionist Dorin Chirtoacă hărțile topografice ale orașului nu au fost schimbate din anii 70.

„Rețelele inginerești ale orașului și tot ce vezi în oraș au fost construite pe vremea sovieticilor”, a declarat șoferul. Pentru că i s-a părut puțin, el a coborât din mașină și a inițiat un conflict cu tinerii de la eveniment. Cei din urmă  i-au spus că declarațiile lui nu au nicio legătură cu evenimentul organizat de unioniști.

La un moment dat, șoferul a lovit cu putere un tânăr de la Noua Dreaptă, iar acela a ripostat.

Ulterior, la fața locului au sosit o patrulă a Poliției și Ambulanța.

Șoferul, totuși, a declarat că el avea intenții pașnice și, de fapt , conflictul a fost inițiat de tinerii unioniști.

Vlad Bilețchi, șeful Asociației Unirea-ODIP, a declarat că persoană în cauză avea din start un comportament agresiv și rău intenționat și fără a vorbi mult a sărit la bătaie la cei care protestau pașnic. Vom depune plângere la Poliție în legătură cu acest incident, a spus el.

Asociația „UNIREA – ODIP” și Noua Dreaptă au organizat acțiunea de protest în contextul în care la 28 iunie, se împlinesc 78 de ani de la anexarea Basarabiei de către URSS.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.