Connect with us

Un incendiu uriaș a izbucnit duminică într-un mare centru comercial situat la sud-vest de Moscova, provocând evacuarea a 3.000 și făcând răniți, a anunțat Ministerul rus pentru Situații de Urgență.

Aproape 55.000 de metri pătrați din acest centru comercial, specializat în vânzarea materialelor de construcție și decorațiunilor, erau cuprinși de flăcări în jurul orelor 18.50.

Nori imenși de fum negru dens s-au ridicat deasupra clădirii al cărei acoperiș s-a prăbușit parțial.

“În total, 3.000 de persoane au fost evacuate din clădire”, a declarat Ministerul pentru Situații de Urgență, precizând că incendiul s-a soldat cu “răniți, potrivit informațiilor preliminare”.

Peste 290 de pompieri, 170 de mașini de pompieri și trei elicoptere au fost trimise la fața locului, potrivit aceleiași surse

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Un banc de la Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin, care a participat joi la reuniunea experților “Clubului Valdai”, desfășurată la Soci, a avut o reacţie ironică la încercarea moderatorilor de a afla planurile sale la prezidenţiale. Mai mult, acesta a povestit un banc, la finalul căruia a menţionat că nu crede că succesorii săi “îi vor duce mult timp dorul”.

Astfel, potrivit presei ruse, moderatorul clubului Fiodor Lukianov, a menţionat că “Clubul Valdai” nu îşi imaginează cum îşi va organiza reuniunile, dacă Putin”va lua o altă decizie”, având în vedere refuzul lui Putin de a candida la alegerile prezidenţiale din 2018. Potrivit lui, Putin a devenit un talisman al acestui club, “toţi s-au obişnuit cu participarea liderului de la Kremlin” la acest eveniment.

La rândul său preşedintele rus a răspuns cu un banc despre oligarhi.

” Voi povesti o istorie excelentă: un oligarh s-a ruinat, se întâmplă şi aşa ceva, şi discută cu soţia sa:”Va trebui să vindem Mercedesul şi să cumpărăm o maşina Lada, va trebui să ne mutăm din vila de pe Rubliovka (zonă rezidenţială unde şi-au construit case milionarii şi vedetele din Rusia) în apartamentul din Moscova. Tu doar mă vei iubi?”.

Soţia îi răspunde: Te voi iubi foarte mult şi îmi va fi tare dor”, părăsindu-l pe oligarh. Deci, nu cred că le va fi dor şi de mine mult timp”, a povestit ironic Putin.

De notat că în octombrie Vladimir Putin a declarat că încă nu a decis dacă va candida din nou la alegerile prezidenţiale din martie 2018 pentru a obţine al patrulea (şi ultimul) mandat prezidenţial.

„Nu doar că nu am decis împotriva cui aş putea concura, dar nu am decis nici măcar dacă îmi voi depune candidatura”, a răspuns Putin la o întrebare ce i-a fost adresată.

Citește mai departe

Externe

Meteorolog român: vreme frumoasă în noiembrie, ger încă din luna decembrie

Meteorologii români avertizează că vremea geroasă va fi înregistrată încă din luna decembrie, iar temperaturi de până la -30 de grade vor fi în luna ianuarie. Vestea bună este că vremea frumoasă din luna octombrie se va regăsi și în noiembrie, a spus pentru Digi24.ro Dinu Mărăşoiu, meteorolog ANM.

În luna noiembrie, temperaturile medii vor avea valori peste normalul climatologic în sud, sud-est și local în vest și apropiate de normal în celelalte regiuni. Cantitățile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, exceptând arealele restrânse din vest și sud, unde vor fi apropiate de mediile multianuale.

În decembrie, temperatura medie lunară a aerului va avea, în general, valori apropiate de media multianuală. Precipitațiile totale lunare vor fi local excedentare în regiunile centrale, estice și sudestice și apropiate de mediile climatologice în restul teritoriului.

“Perioada de căldură din octombrie se prelungește și în noiembrie, în sud, sud-estul țării, când temperatura medie la nivelul țării este de 3,8 grade, aceasta fiind o mediere între zi și noapte. În decembrie începe să apară gerul, tot în partea de nord și nord vestul țării și, în ansamblu, sunt temperaturi ziua până la 9 sau 10 grade, noaptea minus 9. Vor fi și zile mai calde, și zile mai reci. Precipitațiile vor fi în limite normale. Pot fi și sub formă de lapoviță și ninsoare prin depresiuni, în zona de munte,” a precizat meteorologul Dinu Mărășoiu, meteorolog ANM.

În ianuarie, temperatura medie lunară va avea valori sub media climatologică, local, în nordul și centrul țării și apropiate de normal în celelalte regiuni. Precipitațiile totale lunare vor avea o tendința spre excedent în regiunile centrale și local în cele vestice, iar în restul țării vor putea fi apropiate de mediile multianuale.

Citește mai departe

Externe

Țigări contrafăcute, în valoare de 1,6 mil. euro, confiscate în Portul Constanța. Containerul a circulat pe ruta RM— Turcia — România

Garda de Coastă din românia a descoperit joi, în urma verificării unui container în Portul Constanța Sud, peste 730.000 de pachete de țigări de contrabandă, susceptibile a fi contrafăcute sub marca internațională Ashima, în valoare de 1,6 milioane de euro.

Ţigările au fost depistate într-un container sosit pe ruta R. Moldova — Turcia — România, care avea ca destinație o societate comercială cu sediul în Limasol (Cipru).

Țigările, în valoare de aproximativ 7.330.000 lei româneşti dacă ar fi fost comercializate la valoarea de piața, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali.

Polițiștii de frontieră români efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Citește mai departe

Ultimile Știri

Politică20 de minute în urmă

Partidul Liberal a depus actele de înregistrare pentru referendumul anti-Chirtoacă

Partidul Liberal a depus actele de înregistrare a partidului ca participant la referendumul anti-Chirtoacă, care va avea loc pe 19...

Important8 ore în urmă

Barajul Stânca – Costești, consolidat printr-un proiect european de peste nouă milioane euro

Barajul de la Stânca – Costești, construit pe râul Prut, la frontiera dintre România și Republica Moldova, a fost consolidat...

Externe9 ore în urmă

Un banc de la Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin, care a participat joi la reuniunea experților “Clubului Valdai”, desfășurată la Soci, a avut o reacţie...

Externe9 ore în urmă

Meteorolog român: vreme frumoasă în noiembrie, ger încă din luna decembrie

Meteorologii români avertizează că vremea geroasă va fi înregistrată încă din luna decembrie, iar temperaturi de până la -30 de grade...

Externe10 ore în urmă

Țigări contrafăcute, în valoare de 1,6 mil. euro, confiscate în Portul Constanța. Containerul a circulat pe ruta RM— Turcia — România

Garda de Coastă din românia a descoperit joi, în urma verificării unui container în Portul Constanța Sud, peste 730.000 de...

Important1 zi în urmă

Curtea Constituţională: Preşedintele Parlamentului sau premierul vor semna decretul de numire a ministrului Apărării

Curtea Constituțională a constatat astăzi că refuzul deliberat al președintelui de numire a candidaturii propuse repetat pentru funcția de ministru...

Social1 zi în urmă

Votat! Circa 65.000 de persoane vor primi pensii mai mari din 1 noiembrie

Aproape 65.000 de cetățeni care s-au pensionat în perioada 2009 – 2011 vor ridica pensii mai mari din 1 noiembrie....

Advertisement

Opinii