Connect with us

Important

Igor Dodon vrea să convoace Marea Adunare Națională: Aceasta se va întâmpla în două cazuri

Publicat

pe

Preşedintele Igor Dodon a anunţat că vrea să convoace până la finele anului curent Marea Adunare Națională, în urma căreia ar urma să fie schimbată actuala guvernarea. Potrivit lui, Marea Adunare Națională ar putea avea loc în două cazuri: fie Partidul Democrat se va pregăti serios de destabilizarea situației în țară, fie dacă vor fi lansate inițiative de demitere a președintelui, care la fel ar destabiliza situaţia.

Totodată, şeful statului a declarat că pe 24 septembrie, ziua în care ar fi trebuit să aibă loc referendumul consultativ inițiat de președintele Igor Dodon, vor avea loc proteste în raioanele republicii.

“Pe 24 septembrie vor avea mitinguri în toate raioanele republicii. Nu exclud că la aceste mitinguri va fi adoptată o rezoluție privind convocarea de către președintele țării a Marii Adunări Naționale. Voi convoca această Mare Adunare Națională. Eu dacă voi scoate oamenii la Chișinău, atunci nu pentru hore, ci doar pentru a pune punct pe tot”, a menţionat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Şeful statului a spus că la Marea Adunări Națională, unde oamenii vor veni la Chișinău la îndemnul președintelui, vor fi adoptate decizii concrete, iar apoi aceste decizii vor fi transformate în decrete prezidențiale.

“Preşedintele Dodon este puternic prin faptul că de partea lui este poporul, dar şi partidul care are o popularitate de 50 la sută. Şi dacă vom face apel, poporul va fi alături de noi. Așa că toți vor ieși. Vreau să mă adresez către actuala guvernare: Băieți, ajunge, pentru că altfel se va termina prost. Haideţi, la alegeri anticipate și plecați”, a adăugat Dodon.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Important

Autorităţile vor lansa un nou tip de acte în februarie 2018

Publicat

pe

De către

Începând cu februarie 2018, cetățenii Republicii Moldova vor putea achiziționa pașapoarte de tip nou. Anunțul a fost făcut de directorul Agenţiei Servicii Publice, Sergiu Răileanu, în cadrul unui interviu oferit pentru postul TV Prime.

Potrivit acestuia, noile acte vor intra în vigoare în luna februarie a anului viitor, când se vor termina stocurile pașapoartelor de tip vechi. „Acest pașaport este cu un grad de securitate mai înalt, avem trei nivele de securitate și, cum s-a menționat, pașaportul biometric este practic imposibil de falsificat. Are și amprentele și datele biometrice”, a spus directorul Agenţiei Servicii Publice, Sergiu Răileanu.

Pașapoartele vor avea un design nou. Pe prima pagină se va afla imaginea brandului turistic al țării, Pomul Vieții, iar pe celelalte vor fi mai multe monumente și locuri turistice din Moldova, precum Mănăstirea Căpriana, Arcul de Triumf sau Orheiul Vechi. Potrivit lui Sergiu Răileanu, prețul noilor documente nu va crește.

Citește mai departe

Important

Procedura de intrare pe teritoriul din stânga Nistrului va fi simplificată

Publicat

pe

De către

Liderul autoproclamatei republici moldovenești nistrene, Vadim Krasnoselski, a semnat un ordin prin care se instituie proceduri simplificate de control la intrarea în regiune. Decizia vine în contextul sărbătorilor de iarnă. Procedurile simplificate vor fi valabile pentru perioada 30 decembrie – 15 ianuarie, transmite IPN cu referire la presa din regiune.

De asemenea, Krasnoselski a dispus să fie deschise temporar căi de trecere suplimentare a mijloacelor de transport cu pasageri prin următoarele puncte: Valea Adâncă-Zagnitkov, Ploti-Krutîe, Vinogradnoe- Novîe Butorî, Grușca-Nemirovka, Krasnî Oktiabri-Vetrujeni, Rașcov-Vadul-Rașcov, Țîbulevka-Țehanovka, Teia-Calfa.

Pasagerii, cetățeni ai Ucrainei și ai Republicii Moldova, vor prezenta actul de identitate sau actul ce confirmă viza de domiciliu în una din localitățile limitrofe. De asemenea, la toate punctele de control, în această perioadă, va fi aplicat un regim simplificat de verificare a mărfurilor, cu excepția celor care sunt interzise în regiunea transnistreană.

Sursa: IPN

Citește mai departe

Important

Peste 600 de tineri au depus jurământul militar

Publicat

pe

De către

Peste 600 de tineri au depus ieri jurământul militar în cadrul unor ceremonii desfăşurate în garnizoanele Chişinău şi Cahul.

Prezent la evenimentul desfăşurat cu această ocazie în Brigada de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare”, ministrul Apărării Eugen Sturza i-a felicitat pe cei 234 de soldaţi şi le-a solicitat să demonstreze responsabilitate în executarea misiunilor pe parcursul stagiului militar obligatoriu.

„Pe dumneavoastră vă aşteaptă 10 luni de instruire, cu un corp de sergenți, subofițeri și ofițeri care au învățat meseria armelor nu doar din manuale, ci au testat-o pe poligoane de instrucție și misiuni de menținere a păcii cu mandat internațional. Sunt sigur că v-ați convins de prestația, dar și dorința lor de a vă transmite ce au mai bun în perioada de când sunteți în această unitate. Ei v-au familiarizat cu viaţa militară, v-au învățat să faceți față provocărilor, iar voi, la rândul vostru, aţi dat dovadă de abnegaţie, străduinţă şi disciplină, a spus Eugen Sturza.

Tot astăzi, alţi 374 de ostaşi din Tabăra Militară 143, Regimentul Rachete Antiaeriene şi Brigada de infanterie motorizată „Dacia” din Cahul au depus jurământul de credinţă Patriei în prezenţa corpului de comandă al Armatei Naţionale.

De notat că după depunerea jurământului militar, soldații vor beneficia de patru zile de concediu. Serviciul militar în termen durează 12 luni.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Externe43 de minute în urmă

Accident la Moscova. Un autobuz a intrat într-un pasaj subteran: patru persoane au murit, 15 sunt rănite// VIDEO

Un accident teribil a avut loc în această amiază în orașul Moscova. Un autobuz cu pasageri a intrat din motive...

Externe1 oră în urmă

Pompierii români în alertă! Un bătrân și-a dat foc la casă pentru că a pierdut Real Madrid

Clipe de panică pentru o familie din cartierul arădean Gai după ce bătrânul pe care l-au luat în întreţinere a...

Externe4 ore în urmă

Un miliardar le-a oferit prime de 1,3 milioane de dolari angajaților săi. Ce l-a determinat să facă acest gest

Miliardarul american Bob Parsons le-a oferit prime în valoare de 1,3 milioane de dolari angajaților săi. El a anunțat că...

Social6 ore în urmă

Politicienii moldoveni au transmis mesaje de felicitare cu prilejul Crăciunului

Creştinii ortodocși de stil nou prăznuiesc luni Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos, o sărbătoare care îmbină tradiţiile religioase cu obiceiurile populare....

Politică7 ore în urmă

Igor Dodon a plecat la Moscova. Cu cine se va întâlni

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi că întreprinde o vizită de lucru de două zile la Moscova unde va participa...

Reportaje22 de ore în urmă

Cât de realizabile sunt promisiunile electorale ale lui Igor Dodon?

Anul trecut, pe data de 23 decembrie, avea loc învestirea Președintelui Republicii Moldova. Igor Dodon a câștigat alegerile, devansând-o pe...

Externe23 de ore în urmă

Alexei Navalnîi a fost nominalizat la funcția de președinte al Rusiei

Un grup de inițiativă a votat, la Moscova, pentru înaintarea lui Alexei Navalnîi în calitate de candidat la alegerile prezidențiale...

Advertisement

Opinii