Preşedintele Igor Dodon a anunţat că vrea să convoace până la finele anului curent Marea Adunare Națională, în urma căreia ar urma să fie schimbată actuala guvernarea. Potrivit lui, Marea Adunare Națională ar putea avea loc în două cazuri: fie Partidul Democrat se va pregăti serios de destabilizarea situației în țară, fie dacă vor fi lansate inițiative de demitere a președintelui, care la fel ar destabiliza situaţia.

Totodată, şeful statului a declarat că pe 24 septembrie, ziua în care ar fi trebuit să aibă loc referendumul consultativ inițiat de președintele Igor Dodon, vor avea loc proteste în raioanele republicii.

“Pe 24 septembrie vor avea mitinguri în toate raioanele republicii. Nu exclud că la aceste mitinguri va fi adoptată o rezoluție privind convocarea de către președintele țării a Marii Adunări Naționale. Voi convoca această Mare Adunare Națională. Eu dacă voi scoate oamenii la Chișinău, atunci nu pentru hore, ci doar pentru a pune punct pe tot”, a menţionat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Şeful statului a spus că la Marea Adunări Națională, unde oamenii vor veni la Chișinău la îndemnul președintelui, vor fi adoptate decizii concrete, iar apoi aceste decizii vor fi transformate în decrete prezidențiale.

“Preşedintele Dodon este puternic prin faptul că de partea lui este poporul, dar şi partidul care are o popularitate de 50 la sută. Şi dacă vom face apel, poporul va fi alături de noi. Așa că toți vor ieși. Vreau să mă adresez către actuala guvernare: Băieți, ajunge, pentru că altfel se va termina prost. Haideţi, la alegeri anticipate și plecați”, a adăugat Dodon.