Connect with us

Politică

Igor Dodon: Am votat pentru un primar care este cel mai bun

Publicat

pe

Președintele Igor Dodona declarat astăzi că a votat pentru un primar care în opinia sa va face față provocărilor care sunt în municipiul Chișinău și care, în comparație cu alți candidați, „este cel mai bun”. Totodată, potrivit lui, din toate campaniile electorale din ultimul timp aceasta a fost cu cea mai puţină geopolitică, îndemnând pe cel care va veni în funcția de primar să mențină acest lucru.

„Sunt necesare abordări profesioniste, fără geopolitică, fără politică. Din toate campaniile electorale, dacă e să vorbim de campaniile din ultimii zece ani, la care am participat și eu, poate este campania electorală în care a fost cea mai puțină geopolitică”, a spus el.

Totodată, Igor Dodon a lansat un îndemn către locuitorii capitalei să iasă la vot și să voteze „candidații reali, și nu falși”.

„Eu am votat pentru un primar care sunt ferm convins că face față acestor provocări care sunt în municipiul Chișinău, pentru un primar care, în comparație cu alți candidați, în opinia mea, este cel mai bun. Și îndemn pe toți să voteze candidați reali, nu cadidați falși. Eu cred că lucrul acesta contează” a spus Dodon.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Politică

Maia Sandu la urna de vot: Am votat împotriva corupției și a unui regim autoritar

Publicat

pe

De către

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a declarat astăzi că a votat pentru un om care să lucreze în interesul tuturor locuitorilor municipiului Chișinău, dar și împotriva corupției și împotriva unui regim autoritar.

„Am votat pentru un om care să lucreze în interesul nostru, al tuturor locuitorilor municipiului Chișinău. Am votat împotriva corupției și împotriva unui regim autoritar și vreau să-i indemn pe toți locuitorii Capitalei și suburbiilor să meargă la vot, pentru că este dreptul dar și obligația noastră. Dacă nu vom merge acum la vot, mai târziu s-ar putea să fim lipsiți de acest drept. Deci vă rugăm frumos, să știți că votați nu doar pentru Dvs și pentru confortul Dvs în acest oraș, dar votați pentru confortul tuturor locuitor al Capitalei. Votați pentru viitorul democratic al acestei țări,” a declarat Maia Sandu la ieșirea de la urne.

Citește mai departe

Politică

Andrian Candu face apel la mobilizare: Alegerea nu se face acasă, dar la urnele de vot

Publicat

pe

De către

Președintele Parlamentului Andrian Candu a chemat oamenii să iasă la vot și să aleagă primarul Chișinăului. „Alegerea nu se face acasă, dar la urnele de vot”, a declarat Andrian Candu, astăzi, după ce și-a exprimat dreptul la vot la scrutinul din capitală.

El a spus că personal a votat pentru un candidat care va putea readuce faima capitalei de altă dată, de oraș curat, frumos, modern și european.

„Aş vrea să aduc un mesaj de mobilizare pentru locuitorii Chişinăului. Alegerile nu se fac acasă, ci la urnele de vot. Dacă vrem un oraş curat, modern, civilizat, fiecare dintre noi trebuie să-şi exprime viziunea prin a-şi exercita dreptul la vot.

Am votat pentru un candidat care cred că are posibilitatea ca prin cunoştinţele sale să avem un oraş modern, curat în care orăşenii să se simtă bine şi să nu le fie ruşine. Vrem ca Chişinăul să revină la faima sa frumoasă. Să avem un oraş european, să fie linişte, verdeaţă, curăţenie. Ne-am exprimat dreptul de vot în favoarea unui astfel de candidat”, a menţionat Andrian Candu.

Citește mai departe

Politică

Ion Ceban la urna de vot: Am venit cu gânduri bune şi vrem să avem un oraş mai bun

Publicat

pe

De către

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat astăzi că a votat pentru un oraș frumos, mai curat și confortabil pentru oamenii de toate vârstele.

„Am votat pentru un oraş frumos, mai amenajat, mai curat, pentru oamenii de toate vârstele de la cei mici şi până la cei maturi. Am venit cu gânduri bune, şi vrem să avem un oraş mai bun. Sunt foarte multe lucruri de schimbat, dar acesta deja ţin de dezbateri electorale, nu de ziua votării. Primăria va fi una dintre cele mai deschise instituţii, începând de la barele de acces care sunt instalate, noi le vom elimina şi vom finaliza cu poliţiştii”, a spus Ion Ceban.

El a lansat un îndemn către cetăţeni să iasă la vot „pentru că aşa e corect, aşa e bine”.

Citește mai departe