Preşedintele Igor Dodon a anunţat astăzi că întoarce în Parlament proiectele de legi privind împuternicirile Găgăuziei, care i-au fost transmise spre promulgare. Şeful statului şi-a motivat decizia prin faptul că acestea “nu corespund propunerilor elaborate de grupul de lucru al Parlamentului, Adunării Populare a Găgăuziei şi reprezentanţilor societăţii civile”.

Suntem datori să păstrăm pacea şi unitatea societăţii noastre. Legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei, din 23 decembrie, 1994, a reprezentat un compromis, necesar pentru excluderea escaladării conflictului existent la acel moment. Trebuie să facem tot posibilul pentru ca legea din 1994 să funcționeze în deplină măsură, iar toate modificările sau completările să fie făcute în spiritul acestei legi”, a declarat Igor Dodon.

Preşedintele a precizat că va insista ca legile privind Găgăuzia să fie adoptate în redacția propusă de către grupul de lucru al Parlamentului, Adunării Populare a Găgăuziei şi reprezentanţilor societăţii civile.