Preşedintele Igor Dodon a avertizat astăzi că va modifica componența Consiliul Suprem de Securitate, dacă Guvernul și majoritatea parlamentară vor bloca în continuare activitatea acestui consiliu. Aceasta pentru  pentru a avea un organ eficient, “care nu depinde de mofturile personale ale unor sau altor membri ai acestei structuri”.

Declaraţia a fost făcută după ce reprezentanții Guvernului și majorității parlamentare au refuzat să participe la ședința Consiliului, pentru că mai multe subiecte incluse pe ordinea de zi nu țin de competența CSS sau a șefului statului, în special decizia de a-l declara persoana non-grata pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

“Putem interpreta în mod diferit decizia celor din Guvern și din majoritatea parlamentară. Fie nu au argumente suficiente pentru a-și susține poziția, fie pur și simplu preferă să fugă de răspunderea pentru gesturile pe care le-au comis.Dar mi se pare că e mai grav decât atât și se confirmă suspiciunile noastre că majoritatea parlamentară și Guvernul merg în mod deliberat la înrăutățirea relațiilor cu Federația Rusă”, a menţionat Igor Dodon.

Potrivit lui, cazul cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin a constituit un motiv contrafăcut al Guvernului pentru a compromite o dată în plus relațiile moldo-ruse şi “pentru a crea o nouă stare de tensiune între statele noastre”.

Dar le amintesc domnilor din Guvern și Parlament că totul e trecător și acțiunile lor de acum tot asupra lor se vor răsfrânge cândva. Vor avea și ei un preț de plătit pentru ceea ce fac acum“, a avertizat Igor Dodon.

Preşedintele a anunțat că în zilele următoare va convoca o nouă ședință a CSS, cerând de la toți membrii CSS responsabilitate și devotament intereselor naționale.