Connect with us

Publicat

pe

Preşedintele Igor Dodon la întoarcerea din Armenia, unde s-a aflat într-o vizită oficială, a efectuat o escală la Moscova, unde ziua s-a întâlnit cu oameni de afaceri de la “Delovaia Rossia”, iar seara a participat la ceremonia de înmânare a premiilor muzicale “Zolotoi Grammofon”.

Şeful statului a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu interpretul rus Filip Kirkorov, pe care l-a felicitat cu cel de-al 22-lea premiu al acestui concurs.

“I-am mulţumit pentru susţinerea acordată tinerilor interpreţi moldoveni. În acest an, Filip Kirkorov a fost un susţinător activ al tinerilor talente de la noi din ţară şi personal a acordat sprijin  trupei Sun Strock Project la concursul Eurovision şi a trupei DoReDos la concursul Novaia Volna.

Îi doresc lui Filip Kirkorov sănătate şi succese în activitatea sa artistică”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Cultură

S-a stins din viaţă cunoscutul satiric rus Mihail Zadornov

Publicat

pe

De către

Cunoscutul scriitor și satiric rus Mihail Zadornov s-a stins din viaţă în această dimineaţă, în urma unei boli incurabile. Zadornov avea 69 de ani.

Umoristul rus a fost diagnosticat la sfârșitul lui 2016 cu o afecțiune oncologică.

A urmat un tratament în Germania, dar fără progrese. Din toamna lui 2016, Mihail Zadornov şi-a anulat toate prestaţiile din cauza chimioterapiei.

În vară acesta a anunțat că va renunța la lupta cu boala și se va dedica familie.

În ultima perioada, Zadornov locuia în Letonia.

Citește mai departe

Cultură

Zilele Culturii Republicii Moldova inaugurate în Israel

Publicat

pe

De către

Premierul Pavel Filip a participat, în seara zilei de joi, la deschiderea Zilelor Culturii Republicii Moldova în Statul Israel. Manifestația culturală de anvergură se desfășoară în contextul aniversării a 25-a de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-israeliene.

Zilele Culturii Republicii Moldova în Statul Israel sunt organizate în perioada 9-11 noiembrie.

În discursul rostit cu această ocazie, premierul a menționat legăturile strânse dintre poporul moldovenesc și comunitatea evreiască, care au convieţuit în pace, prietenie şi bună înţelegere de-a lungul timpului, îmbogățindu-și reciproc cultura şi tradiţiile.

În această ordine de idei, Pavel Filip a evidențiat contribuția valoroasă a mai multor personalități de origine evreiască, care au rădăcini moldoveneşti, la edificarea și dezvoltarea Statului Israel. Printre ei şi Shmuel Cohen – compozitorul imnului Statului Israel, originar din Ungheni.

„Ne mândrim cu aceste personalităţi, originare din Moldova. În acelaşi timp, regretăm că au plecat din ţara noastră, pentru că Moldova are nevoie de astfel de oameni talentaţi”, a subliniat Pavel Filip.

Totodată, șeful Cabinetului de miniștri a remarcat simbolismul inaugurării evenimentului de către renumitul Ansamblu Național Academic de Dansuri Populare „Joc”.  „Ansamblul „Joc” s-a afirmat pe parcursul anilor ca o veritabilă instituție de promovare a celor mai valoroase tradiții și obiceiuri naționale. Este un adevărat mesager al artei și culturii poporului nostru în străinătate”, a spus Premierul.

Prezentă la eveniment, vicepreşedinta Knessetului, Tali Ploskov, a salutat delegaţia din Moldova, de unde este originară şi ea. „Moldova are oameni deosebiţi şi posibilităţi de a se dezvolta şi a deveni o ţară modernă şi prosperă”, a spus vicepreşedinta Legislativului Statului Israel.

Citește mai departe

Cultură

Spectacolul “Mascarada˝, jucat de actorii Teatrului “Luceafărul˝ din Chișinău, va fi prezentat la Iași

Publicat

pe

De către

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor Iași organizează evenimentul Spectacol de Teatru ˶Mascarada˝, jucat de actorii Teatrului Republican ˶Luceafărul˝ din Chișinău, care va avea loc pe data de 14 noiembrie 2017, ora 19:00, în incinta Casei de Cultură a Studenților Iași.  Eveniment organizat în cadrul Campaniei “100 de ani – înapoi în viitor” în parteneriat cu Consiliul Județean Iași.

În acest scop, actorii Teatrului Republican ˶Luceafărul˝ din Chișinău vin să încânte cu spectacolul ˶Mascarada˝, montat după piesa cu același nume, scrisă de Mihail Iurevici Lermontov, care va pune pe  aceeași scenă dragostea și credința, gelozia și lipsa de încredere.

Grupul țintă a proiectului este format din toți locuitorii orașului Iași, partenerii și colaboratorii proiectului și, în special, elevii, studenții, masteranzii și doctoranzii din mediul ieșean.

În general, evenimentul dat se adresează tuturor ieșenilor indiferent de vârstă, sex, origine, rasă, etnie, orientare sexuală, convingeri politice sau religioase, abilitate psihică sau fizică, nivel de educație, stare civilă, situație economică sau orice alte criterii definitorii.

Proiectul este la I-a ediție și se afla sub egida Festivalului Cultural Basarabia, organizat de ATRAG anual în perioada 15 noiembrie – 1 decembrie și 27 martie – 9 aprilie și presupune derularea mai multor evenimente culturale dedicate românilor de pe ambele maluri ale Prutului în contextul Centenarului Marei Uniri.

”Scopul evenimentului este creșterea interesului comunității ieșene față de importanța Centenarului Marei Uniri prin prisma evenimentelor din cadrul Campaniei ”100 de ani – înapoi în viitor”. Spectacolul organizat vine să sensibilizeze locuitorii orașului Iași prin promovarea artei, care a fost întotdeauna principalul pilon de sprijin pentru cultura românească de pe ambele maluri ale Prutului” , a menţionat Murafa Cristin, președinte ATRAG Iași.

Citește mai departe

Ultimile Știri

Externe10 minute în urmă

Caz medical bizar: o femeie are încheieturile pline de firicele de aur

O femeie din Coreea de Sud s-a ales cu firicele luminoase în jurul încheieturilor şi al degetelor în urma unui...

Reportaje14 minute în urmă

Strigăm „Motor!”, dar fără cameră

„Ia rahaturile astea de aici! Pune-le în cutie pe astea și fă loc în dulap”, se aude de după o...

Externe20 de minute în urmă

Cutremur de 7,3 produs în Irak. Cel puțin 145 de oameni au murit

Un cutremur puternic cu magnitudinea 7,3 produs în Irak, duminică seară, a lăsat cel puţin 145 de oameni în zona...

Cultură4 ore în urmă

Igor Dodon alături de interpretul rus Filip Kirkorov

Igor Dodon a participat la ceremonia de înmânare a premiilor muzicale "Zolotoi Grammofon".

Social14 ore în urmă

Orașul Telenești are un nou complex sportiv multifuncțional, grație implicării băștinașilor plecați din localitate

Un complex sportiv performant a fost inaugurat astăzi în oraşul Telenești, graţie contribuţiilor băştinaşilor plecaţi din localitate, autorităţilor locale şi...

Social21 de ore în urmă

A trecut noaptea ţigări peste Prut cu ajutorul unei camere auto. Un moldovean, reţinut în România

Un tânăr moldovean, de 18 ani, a fost reţinut în România, după ce a trecut colete cu mii de ţigări...

Externe22 de ore în urmă

Cereau informaţii despre o adresă, iar apoi îi îmbrăţişau. 11 persoane, arestate după ce au jefuit mai mulţi bătrâni

11 români au fost arestaţi în oraşul spaniol Parla, din sudul Madridului, după ce au jefuit mai mulţi bătrâni prin...

Advertisement

Opinii