Ignite Reunion: foștii speakeri Ignite îți spun de ce trebuie nu trebuie să lipsești de la această ediție

Conferința Ignite va avea loc pentru a patra oară la Chișinău, iar aceasta ediție este una mai specială. Ignite: The Spirit invită în scenă oameni simpli, moldoveni ai căror nume nu l-ai mai auzit, dar care au ce să-ți spună.
În scurt timp, îți vom face cunoștință cu ei, dar până atunci, am ținut să vorbim cu participanții la fostele ediții Ignite în cadrul evenimentului Ignite Reunion, un eveniment tradițional la care se întâlnesc participanții edițiilor anterioare cu cei care abia urmează să urce pe scena de la Tekwill.

„Ignite e ca o bucătărie în care nu ai acces în mod obișnuit. E o bucătărie în care toți stau la un pahar de vin și-și spun istorii. De regulă, nu fiecare este invitat, dar uite că pentru o zi, ușile se deschid și oricine are acces la istoriile spuse în bucătărie. Mai e și o ocazie bună pentru a face networking” spune Serge Zănoagă, paritcipant la ediția „you. different”.

Valentina Furtună, la fel, participantă la prima ediție Ignite „you. different” spune că Ignite sparge bula în care te afli zi de zi. „Venind la acest eveniment și fiind atât de aproape de istoriile oamenilor, ieși din zona de confort. Pentru mine a fost un șoc să ies pe scenă, dar a fost o experiență benefică. Apoi, când am venit în calitate de spectator, a fost și mai wow căci atunci când ești alături de oameni de succes te simți și tu de succes.”

Ignite: The Spirit își propune să aducă pe scenă persoane fără experiență de public speaking, dar și la edițiile precedente au fost vorbitori care prima dată au stat în fața a sute de oameni. Un astfel de participant a fost și Stanislav Djandjgava, pentru Ignite After Hours acesta s-a pregătit intensiv câteva săptămâni. Mesajul lui pentru cei care încă nu au decis să-și cumpere bilet la The Spirit, este: „Din toți speakerii, măcar câțiva te vor marca profund, poate într-atât încât să-ți schimbe anumite viziuni. Asta mi s-a întâmplat mie, de aia voi veni și anul acesta să ascult discursurile și sa cunosc oameni care au ce spune.”

Ignite te poate ajuta chiar să găsești soluții la problemele care te macină. Aceasta este concluzia Irinei Furtună: „Participând la astfel de evenimente, afli mai multe despre alți oameni, dar și despre tine, te descoperi! Dacă vrei să faci anumite lucruri în viață, trebuie să afli în primul rând despre experiența altora, chiar dacă sunt oameni străini pentru tine. Auzind poveștile altor oameni, ieși din cercul tău obișnuit de cunoștințe, afli alte păreri și viziuni și poți găsi soluții la problemele proprii”.

Încă mai stai pe gânduri? Grăbește-te să-ți iei bilete la Ignite: The Spirit, tonul acestei ediții va fi dat de spiritul oamenilor simpli din Moldova pe 9 februarie la Tekwill.

Ignite se desfășoară în mai multe orașe ale lumii. Specificul său constă în prezentări dinamice și atent cronometrate, punând la dispoziția vorbitorilor 20 de slide-uri care se schimbă la intervale de 15 secunde. Provocarea constă în faptul că fiecare prezentare nu durează nici mai mult, nici mai puțin decât 5 minute.

Menționăm că Ignite The Spirit este organizat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”. Partenerii evenimentului sunt Tekwill și IHUB.”

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.