Guvernul a aprobat astpzi Regulamentele de funcţionare a noilor ministere, care stabilesc misiunea, funcţiile, domeniile de activitate şi drepturile acestora, precum şi organizarea activităţii.

Premirul Pavel Filip a menţionat că pasul întreprins astăzi va oferi cadrul de funcționare pentru noile ministere și va crea condițiile necesare ca acestea să devină mai eficiente, iar fiecare funcţionar din structurile nou create va şti clar ce are de muncit în cele opt ore legale de muncă, inclusiv va fi mai bine plătit.

Nu este vorba de o simplă majorare de salarii pentru funcţionarii care lucrează în instituţiile centrale, ci este vorba că vom economisi din resursele pe care le-a avut la dispoziţie până acum Guvernul. În baza acestor economii vom avea posibilitatea să oferim salarii mai mari celor care vor rămâne să lucreze în instituţiile centrale ale statului”, a specificat Pavel Filip.

Scopul reformei este fortificarea instituţiilor statului. ”Un stat este puternic atunci când instituţiile sale sunt puternice. Am spus nu o singură dată – visul şi obiectivul meu este ca pentru Guvern să lucreze cei mai buni profesionişti, oamenii care au cele mai bune capacităţi”,a adăugat oficialul.

Parlamentul a aprobat la sfârșitul lunii iulie o nouă lege cu privire la Guvern, în urma căreia numărul de ministere s-a redus de la 16 la 9.