Oamenii legii au curmat activitatea unei grupări infracționale, specializată în comiterea tâlhăriilor. Membrii acesteia, cu măști şi mănuşi, au pătruns într-o gospodărie din raionul Ialoveni, unde au imobilizat victimele şi au sustras mijloace bănești în sumă de 2000 lei.

Acţiunile  speciale de investigaţii şi de urmărire penală au durat timp de trei luni, timp în care, forţele de ordine au stabilit membrii grupului infracţional.  Aceştia s-au dovedit a fi cinci bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 28 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău și Ialoveni. Trei dintre ei au fost anterior judecaţi pentru mai multe genuri de infracţiuni.

Totodată, s-a stabilit că în dimineaţa zilei de 6 mai, suspecţii cu măști şi mănuşi au pătruns într-o  gospodărie din raionul Ialoveni, unde au imobilizat victimele cu o bandă din plastic, aplicând violența fizică față de stăpânii casei în vârstă de  67 şi 69 de ani. Suspecţii au sustras de la aceștia mijloace bănești în sumă de 2000 lei.

În urma cercetărilor, au fost depistate și ridicate urme papilare, bandă adizivă, bandă de fixare din plastic și mănuși. Totodată, din curtea victimelor, precum și de pe traseu au fost ridicate urme de încălțăminte.

Urmare a perchezițiilor efectuate la 5 august la domiciliile suspecţilor, s-au depistat și ridicat o cagulă de culoare neagră, bandă adezivă, bandă de fixare din plastic și mănuși destinate pentru construcții, telefoane mobile şi un calculator. De asemenea, de la unul dintre suspecți, a fost ridicată ca probă, încălțămintea pe care era afișată inscripţia urmei depistate la locul infracţiunii.

Patru dintre suspecți își recunosc vina în totalitate. Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele culpabile de tâlhărie se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 10 ani sau cu amendă în mărime de la 67500 la 117 500 lei.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.