Grădinița de copii din Hârbovăț – model de eficiență energetică. Iată cum a fost posibil

Grădinița de copii din localitatea Hârbovăț, raionul Anenii Noi a devenit model de eficiență  energetică, în urma unui proiect de dezvoltare regională pentru care Guvernul a alocat 4,5 milioane de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Astăzi, a avut loc ceremonia de finalizare a lucrărilor de modernizare a instituției.

Cei 4, 5 milioane de lei au fost cheltuiți pentru termoizolarea pereților externi ai blocului instituției cu materiale de înaltă calitate, pentru schimbarea geamurilor și ușilor, pentru procurarea și instalarea unui sistem solar de preparare a apei calde.

Lucrările au demarat în luna iunie 2017, iar pe parcurs autoritățile publice locale împreună cu antreprenorul și administrația grădiniței au avut o cooperare eficientă ceea ce a permis executarea în termen a lucrărilor.

”Prin acest proiect ne-am propus să îmbunătățim accesul la servicii și utilități publice de calitate pentru oamenii din sat, să îmbunătățim  condițiile de muncă pentru angajații din instituție, iar pentru cei care frecventează grădinița să creăm condiții mai bune pentru o ședere plăcută”, a subliniat ministrul Liviu Volconovici.

În prezent, din mijloacele financiare ale Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, sunt efectuate lucrări de sporire a eficienței energetice la școala internat sportivă din satul Grimăncăuți, raionul Briceni, blocul chirurgical al spitalului raional Orhei, Centrele de sănătate din raionul Drochia, Edineț, Șoldănești și spitalul raional Cantemir.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.