Connect with us

Social

Gest disperat la Taraclia: Un deţinut şi-a dat foc în sala de judecată

Publicat

pe

Un deţinut, care îşi ispășeşte pedeapsa în Penitenciarul nr.1, şi-a dat foc în sala de judecată, protestând astfel asupra modului în care instanţa îi examinează plângerile.

Incidentul a avut loc vineri, 5 ianuarie, în timp ce un complet de judecată îi examina contestaţiile privind sancţiule aplicate de către administraţia închisorii, anunță CrimeMoldova.com.

Deţinutul Vasile Guştei, care a folosit o substanţă inflamabilă pentru a se incendia, s-a ales cu arsuri pe corp, dar nu a fost spitalizat. Guştei a comunicat pentru CrimeMoldova că a recurs la acest gest, deoarece judecătorul i-a respins mai multe solicitări în timp ce-i examina plângerile.

Condamnatul a comunicat că și-a dat foc cu un dizolvant pentru vopsele, rămas în urma lucrărilor de reparaţie din penitenciar.

Solicitat de CrimeMoldova, Oleg Pantea, şeful serviciului de presă al Departamentului Instituţiilor Penitenciare, a confirmat incidentul şi a precizat că deţinutul a aprins o pungă din polietelenă. „Gardienii au reacţionat imediat, nimeni nu a avut de suferit”, a spus Pantea.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc Crăciunul

Publicat

pe

De către

Creştinii ortdocşi pe stil vechi sărbătoresc astăzi, 7 ianuarie, Crăciunul, în timp ce ortodocşii de calendar nou îl prăznuiesc pe Sfântul Ioan Botezătorul.

În ziua de Crăciun, fiecare creștin ortodox de rit vechi merge la biserică, la Liturghie, apoi, la prânz, familiile se reunesc la masa tradițională. În această zi, este dezlegare la orice fel de bucate, iar cei care până acum au ţinut postul Crăciunului se pot înfrupta cu sarmale, piftie și colaci copţi.

Colindătorii poartă trăistuţe în care pun darurile oferite de gazde, obiceiul semnificând noroc şi belşug în casa gospodarului. Cadoul tradițional pentru colindători este pâinea (simbol al belșugului), pentru flăcăi – colaci mari pregătiți special, pentru copii – colaci mai mici, hulubi, înnodăței, nuci și bomboane.

În anul curent, în Pastorală la Naşterea Domnului, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove Vladimir a îndemnat credincioșii din țară şi din afara hotarelor să lupte pentru păstrarea credinței noastre, căci și în zilele noastre, totuși, se duce încă o mare luptă împotriva credinței.

“Se luptă prin diferite mijloace, dar mai ales se caută ca omul modern să fie momit și sedus prin descoperirile și progresele științifice și tehnologice, ce sunt îngăduite de Dumnezeu, ca să le cunoască lumea. Se caută ca, ademenindu-l și înșelându-l prin acestea, omul să se închine și ”să slujească făpturii în locul Făcătorului””, se arată în mesajul mitropolitului.

“Iubiți frați și surori, păstrați credința în Hristos Dumnezeu-Pruncul, îndrăzniți întru El, nu vă temeți de nimic și nimeni; împărtășiți-vă din Potirul Domnului și primiți-L astfel pe Hristos în peșterile calde ale sufletelor voastre pentru a fi vii prin El”, ase mai arată în Pastorală la Naşterea Domnului.

Citește mai departe

Social

Trei bărbați din Puhăceni au înjunghiat un tânăr și i-au incendiat corpul. Probelele le-au ascuns în curtea unuia dintre ei

Publicat

pe

De către

Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani, au fost reținuți pentru uciderea unui tânăr pe teritoriul satului Puhăceni, raionul Anenii Noi.

Aceasta după ce, la 20 octombrie 2017, în Inspectoratul de Poliţie Anenii Noi s-a adresat un locuitor al satului Puhăceni, care a comunicat despre dispariţia feciorului său în vârstă de 22 de ani. În urma acestei sesizări, angajații Inspectoratului de Poliţie Anenii Noi au întreprins masuri necesare de căutare a persoanei dispărute.

Astfel, polițiștii din Anenii Noi au stabilit că trei locuitori ai satului Puhăceni au consumat băuturi alcoolice împreună cu tânărul de  22 ani, iar ulterior între ei s-a iscat o ceartă.

Suspecții l-au înjunghiat pe tânăr, după care au încercat să ascundă cadavrul acestuia, prin incendierea corpului. Ulterior, au ascuns probele în curtea unuia dintre cei suspectați.

În urma declaratiilor și acțiunilor de urmărire penală, de la locul infracțiunii au fost preluate osemintele care vor fi expertizate în condiții de laborator, pentru a stabili apartenența.

Actualmente, cei trei suspecți își recunosc vina integral și sunt arestați pe un termen de 30 de zile.

Pe cazul dat a fost pornită cauză penală pentru “Omor intenţionat”.

Citește mai departe

Social

O moldoveancă, bătută la Moscova cu fierul de călcat şi rănită cu o sabie

Publicat

pe

De către

O moldoveancă, stabilită la Moscova, a depus o plângere la Poliție, declarând că iubitul ei a bătut-o cu fierul de călcat şi a rănit-o cu o sabie. Femeia a fost rănită grav în timpul unui conflict într-un apartament din Moscova, a anunțat RenTV.

Potrivit sursei citate, bărbatul, cu antecedente penale, în timpul unei cerți, a luat sabia care atârna pe perete şi a atacat femeia. La un moment acesta a rănit-o la cap, ureche şi umăr.

Pentru că i s-a părut puțin,  bărbatul a ieșit în coridor, de unde a luat fierul de călcat şi a început să o lovească în cap pe femeie.

Ulterior, totuși, agresorul a chemat ambulanţa.

Femeia a fost transportată în stare gravă la spital. Aceasta a spus oamenilor legii că concubinul său ar fi ameninţat-o cu moartea.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Social3 minute în urmă

Gest disperat la Taraclia: Un deţinut şi-a dat foc în sala de judecată

Un deţinut, care îşi ispășeşte pedeapsa în Penitenciarul nr.1, şi-a dat foc în sala de judecată, protestând astfel asupra modului...

Social3 ore în urmă

Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc Crăciunul

Creştinii ortdocşi pe stil vechi sărbătoresc astăzi, 7 ianuarie, Crăciunul, în timp ce ortodocşii de calendar nou îl prăznuiesc pe...

Externe19 ore în urmă

America de Nord: Rechini îngheţaţi, elani îngropaţi în zăpadă, cascada Niagara îngheţată

Valul de frig care se abate în această perioadă asupra nordului continentului nord-american afectează şi fauna sălbatică, inclusiv rechinii, mai...

Externe1 zi în urmă

Panică pe aeroportul din Toronto. Două avioane s-au ciocnit pe pistă s-au ciocnit, iar unul a luat foc// VIDEO

Un avion care era tractat a intrat în coliziune cu o aeronavă care aterizase recent şi aştepta să parcheze,

Social1 zi în urmă

Trei bărbați din Puhăceni au înjunghiat un tânăr și i-au incendiat corpul. Probelele le-au ascuns în curtea unuia dintre ei

Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani, au fost reținuți pentru uciderea unui tânăr pe teritoriul...

Social2 zile în urmă

O moldoveancă, bătută la Moscova cu fierul de călcat şi rănită cu o sabie

O moldoveancă, stabilită la Moscova, a depus o plângere la Poliție, declarând că iubitul ei a bătut-o cu fierul de...

Externe2 zile în urmă

Mihail Saakașvili, condamnat la 3 ani de închisoare în Georgia

Mihail Saakașvili, fostul președinte al Georgiei și ex-guvernator al Odessei, a fost condamnat în lipsă la trei ani de închisoare...

Advertisement

Opinii