Connect with us

Publicat

pe

Inventivitatea hoţilor din Suedia nu are limită. O dovedesc imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în camioanele unei companii de curierat. Hoţii au furat colete chiar în momentul în care camioanele merg cu 80 de kilometri pe oră, scrie Digi24.ro.

Hoţii au reuşit să fure colete în valoare de peste un sfert de milion de euro.

O companie de curierat din Suedia a descoperit cum au dispărut bunuri în valoare de 250.000 de euro înainte de a ajunge la clienţi. Aceasta după ce suedezii au instalat camere de supraveghere în camioane.

Au constat cu surprindere că, în timp ce camioanele mergeau cu 80 de kilometri la pe oră, doi bărbaţi, urcaţi pe capota unui automobil care mergea în spate, deschideau uşile şi scotoceau în colete.

Nu furau tot, ci doar lucrurile mai valoroase, în special gadgeturi sau produse electronice. După care coborau, tot pe capota maşinii din spate şi închideau uşile.

Hoţii, patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, au fost arestaţi. Poliţia suedeză a transmis că, deşi ştia că acest mod de a fura a fost folosit şi în alte ţări europene, este pentru prima oară când se confruntă cu metoda.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Femeile din Arabia Saudită vor putea conduce mașini din 24 iunie 2018

Publicat

pe

De către

Femeile din Arabia Saudită vor putea conduce mașini, din 24 iunie 2018, pe drumurile publice din această ţară. Arabia Saudită a fost singura ţară din lume care interzicea femeilor să conducă automobile.

Regele Salman bin Abdulaziz al Saud a decis să anuleze interdicţia femeilor saudite de a conduce automobilul, în septembrie 2017, în cadrul unei noi politici oficiale, promovată de tânărul prinţ moştenitor Mohammad bin Salman

Astfel, femeile cu vârste de peste 18 ani vor avea dreptul de a susţine examenul pentru obţinerea permisului de conducere. Au fost înfiinţate deja școli auto pentru femei, în cinci mari oraşe din Arabia Saudită, iar femeile saudite care deţin permise de conducere eliberate în străinătate vor putea să le schimbe cu documente similare saudite.

Cu toate acestea, un cleric saudit a declarat că “femeile nu merită să conducă mașina deoarece au ‘un sfert de creier’ ”.

Femeile saudite rămân supuse unui sistem de tutelă masculină. Astfel, ele au nevoie de acordul unui bărbat din familiile lor pentru a călători, pentru a-şi continua studiile şi pentru a exercita anumite meserii.

Citește mai departe

Externe

Un autobuz a luat foc şi a explodat în centrul Romei// VIDEO

Publicat

pe

De către

Un autobuz de pasageri a luat foc și a explodat, marți, în centrul Romei, degajând un fum negru în centrul orașului. Este cel de-al noulea caz de acest gen de la începutul anului.

Din fericire, pasagerii și șoferul au reușit să iasă din autobuz, care s-a oprit în apropiere de celebra Fontana di Trevi, înainte ca flăcările să cuprindă vehiculul.

Nimeni nu a fot rănit și, momentan, nu există indicii că ar fi un act criminal, potrivit The Local.

În 2017, circa 20 de autobuze din Roma au fost distruse sau avariate ca urmare a unor incendii.

Presa italiană pune incidenţa mare de incendii printre mijloacele de transport în comun din Roma pe seama îmbătrânirii parcului auto şi a întreţinerii necorespunzătoare a vehiculelor. Societatea Atac, împovărată de datorii, susţine că a crescut volumul reparaţiilor şi că va rezolva problema.

Citește mai departe

Externe

Germania: Raiduri cu sute de poliţişti împotriva unor suspecţi de trafic de persoane, majoritatea victimelor fiind din R.Moldova

Publicat

pe

De către

Aproximativ 800 de poliţişti au participat la raiduri desfăşurate în apartamente şi birouri din nordul şi centrul Germaniei într-o amplă operaţiune împotriva unor presupuşi traficanţi de fiinţe umane, a anunţat marţi poliţia, relatează DPA citată de Agerpres.

Mai mulţi dintre suspecţi sunt acuzaţi că au făcut trafic cu persoane, în special din Republica Moldova, pe care le-au adus în Germania pentru muncă ilegală.

Mulţi dintre suspecţi ar avea legături cu mişcarea Reichsbuerger din Germania, care susţine că republica federală germană modernă este ilegitimă.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei a spus că trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 43 de ani au fost reţinuţi luni în oraşul-port Hamburg.

Doi dintre ei sunt germani, iar al treilea este rus.

Autorităţile urmează să decidă marţi dacă ei vor fi arestaţi oficial, mai scrie Agerpres.

Citește mai departe