Connect with us

Publicat

pe

Inventivitatea hoţilor din Suedia nu are limită. O dovedesc imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în camioanele unei companii de curierat. Hoţii au furat colete chiar în momentul în care camioanele merg cu 80 de kilometri pe oră, scrie Digi24.ro.

Hoţii au reuşit să fure colete în valoare de peste un sfert de milion de euro.

O companie de curierat din Suedia a descoperit cum au dispărut bunuri în valoare de 250.000 de euro înainte de a ajunge la clienţi. Aceasta după ce suedezii au instalat camere de supraveghere în camioane.

Au constat cu surprindere că, în timp ce camioanele mergeau cu 80 de kilometri la pe oră, doi bărbaţi, urcaţi pe capota unui automobil care mergea în spate, deschideau uşile şi scotoceau în colete.

Nu furau tot, ci doar lucrurile mai valoroase, în special gadgeturi sau produse electronice. După care coborau, tot pe capota maşinii din spate şi închideau uşile.

Hoţii, patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, au fost arestaţi. Poliţia suedeză a transmis că, deşi ştia că acest mod de a fura a fost folosit şi în alte ţări europene, este pentru prima oară când se confruntă cu metoda.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Premieră în România. A fost depistat un porc mistreț radioactiv, iar contaminarea este de tipul celei de la Cernobîl

Publicat

pe

De către

Premieră în România. Direcţia Sanitar Veterinară Suceava a identificat un porc mistreţ radioactiv în judeţ, pe un fond de vânătoare care aparţine Romsilva. Animalul era contaminat cu izotopi de Cesiu. Oficialii Romsilva presupun că provin de la dezastrul nuclear de la Cernobîl.

Autoritatea sanitar veterinară și Direcţia Silvică Suceava recoltează probe de pe suprafaţa solului, din apă şi din aer pentru a identifica sursa de radiaţii.

Porcul mistret a fost găsit pe un fond de vânătoare al Romsilva, aflat la 10 kilometri de granița cu Ucraina.

Documentele oficiale arată că porcul mistreț era contaminat cu izotopi de cesiu.

„Suntem la granița cu Ucraina, iar animalele pot tranzita cu usurinta granița. Se vor verifica probele din aer, apă și din sol pentru a elimina ipoteza de a fi din zona contaminată din România”, afirmă Octavian Anghel, director comercial Romsilva.

Şeful Romsilva a precizat că din cunoştinţele sale este prima dată când silviculturii s-au întâlnit cu o asemenea situaţie.

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, medicul veterinar Ioan Corduneanu a declarat pentru Agerpres că nu există niciun pericol pentru populaţie în urma identificării unui porc mistreţ contaminat radioactiv cu Cesiu-134 şi Cesiu-137.

Acesta a precizat că împreună cu Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor s-a întocmit un program de supraveghere, iar pentru următorii 100 de porci mistreţi împuşcaţi în zona respectivă, din 10 în 10 porci mistreţi se vor mai efectua analize privind radioactivitatea.

Citește mai departe

Externe

O angajată a unei bănci din România a furat un milion de euro pe care i-a donat bisericii şi săracilor. Cum şi-a motivat femeia gestul

Publicat

pe

De către

O angajată a Agenției CEC din România a furat peste un milion de euro, bani pe care i-a donat Bisericii şi săracilor. Femeia spune că a vrut să se răzbune pe bancă. Prejudiciul total este de aproape 1.200.000 de euro, scrie Romaniatv.net

Fosta angajată a Agenției CEC din Zlatna, condamnată la 3 ani de închisoare cu executare pentru delapidare, a declarat în fața anchetatorilor că acei clienți ai băncii, de la care a luat banii, vor fi oricum despăgubiți.

Totodată, a adăugat femeia, nici nu a dorit să se îmbogățească, întrucât a donat banii sustrași către biserici și către săraci.

Motivul pentru care a dorit să se răzbune pe bancă ar fi acela să era nemulțumită de condiţiile de muncă, de modul în care a fost tratată de superiori şi de salariul primit.

”Scopul urmărit de către inculpata Meteşan Elena a fost în primul rând de sabotare a activităţii CEC, inculpata considerând că nu a fost apreciată corespunzător de către conducerea unităţii şi în mod subsidiar de obţinerea unor foloase de natură financiară”, se afirmă în motivarea deciziei de la Tribunalul Alba.

Citește mai departe

Externe

Alarmă falsă! Procurorii români au crezut că o grupare de rakeți din R. Moldova au atacat un microbuz

Publicat

pe

De către

Poliția din trei județe, Cluj, Sălaj și Bistrița a intrat ieri în alertă maximă, după ce pe sistemul de urgență 112, s-a anunțat că înspre un microbuz, înmatriculat în Republica Moldova s-a aruncat o grenadă și s-a tras cu pistolul, scrie evz.ro.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc pe un drum național care trece prin localitatea Gâlgău, județul Sălaj. La un moment dat, un tânăr a scos un pistol și a tras de mai multe ori spre microbuz.

Procurorii și polițiștii au crezut, în prima fază, că au de a face cu o reglare de conturi în stil mafiot, și că o grupare rakeți din Republica Moldova ar fi atacat acel microbuz, în care se aflau mai multe persoane care mergeau acasă.

Abia după ce autoturismul a fost oprit în trafic la Dej s-a aflat și adevărul.

Potrivit procurorilor din Sălaj, la un moment dat pe DN 1C, a existat o șicanare în trafic, după care ocupanții autoturismului, înmatriculat în Bistrița, au aruncat spre microbuz cu petarde și au tras cu un pistol cu gaze. În autoturism se afla șoferul, de 49 de ani, un tânăr de 23 de ani care a tras cu pistolul și o femeie de 47 de ani din Dâmbovița.

Cei trei pasageri au fost inculpați pentru comiterea infracțiunii de contrabandă calificată, deoarece au introdus în România un pistol cu gaze și 50 de gloanțe, și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În plus, tânărul care a tras a mai fost inculpat și pentru infracțiunea de uz de armă.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Politică12 ore în urmă

Valeriu Ghilețchi, noul vicepreședinte al Parlamentului

Parlamentul l-a ales, în ședința de astăzi, pe deputatul Valeriu Ghilețchi în funcția de vicepreședinte al Parlamentului . Aceasta după...

Politică13 ore în urmă

Unioniștii i-au acordat președintelui Dodon premiul „Unionistul Anului”

„Unionistul Anului”este premiul pe care l-a primit Igor Dodon din partea celor de la Asociația „UNIREA – ODIP” . Pe...

Social13 ore în urmă

Ilan Șor: Avocații mei au depus cerere de chemare în judecată a companiei KROLL la Curtea Supremă din Londra

Primarul de Orhei Ilan Șor a anunțat astăzi că avocații săi au depus cerere de chemare în judecată a companiei...

Diverse13 ore în urmă

Moș Crăciun face cumpărăturile online! 10 idei de cadouri de la producătorii autohtoni

Atmosfera sărbătorilor de iarnă este de-a dreptul fantastică, dar nimic nu se compară cu magia cadourilor ce așteaptă sub pomul...

Social14 ore în urmă

A fost creat Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor

Parlamentul a aprobat,  astăzi, crearea Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, ca autoritate publică independentă. Printre atribuțiile Serviciului vor fi...

Social14 ore în urmă

Faptele de stare civilă, produse în stânga Nistrului, vor fi confirmate de autoritățile Republicii Moldova

Faptele de stare civilă produse și înregistrate în localitățile din stânga Nistrului și municipiul Bender vor fi certificate și li...

Politică15 ore în urmă

Premierul a înaintat repetat aceleaşi candidaturi pentru funcţiile de vicepremier şi ministru

Premierul Pavel Filip a înaintat astăzi repetat aceeaşi listă de persoane pentru funcţiile de vicepremier şi ministru, după ce preşedintele...

Advertisement

Opinii