FOTO// Cum arată podul peste Nistru după ce a fost vopsit în culorile drapelului Rusiei și autoproclamatei rmn

Autorităţile separatiste de la Tiraspol au anunţat că podul feroviar de peste Nistru dintre Tiraspol și Bender a fost vopsit în culorile steagurilor Rusiei și autoproclamatei republici nistrene, aşa cum au declarat anterior.

Acum acesta pe un segment este vopsit în culorile tricolorului rusesc, iar pe alta în verde-roşu, în culorile aşa-zisului steag al regiunii transnistrene. În plus, cei de la calea ferată din stânga Nistrului au mai arborat între cele două segmente de pod şi o pancartă în care le mulţumesc pacificatorilor ruşi.

Decizia administrației separatiste vine în ajunul zilei de 2 septembrie când regiunea transnistreană va marca 25 de ani de la separarea de R.Moldova.

Directorul căii ferate de la Tiraspol, Oleg Kilbikov, a declarat că pe pod au fost arborate şi steagurile propriu zise, iar în ambele părţi ale podului vor fi instalate şi posturi de pază.

Potrivit lui „vopsirea podului în culorile steagurilor Rusiei și rmn simbolizează relațiile prietenești dintre cele două state”.

Data de 2 septembrie este considerată de liderii separatiști de la Tiraspol ca fiind ziua independenței, iar în regiune sunt organizate în această zi manifestări dedicate acestei „sărbători”.

r

Transnistria și-a autoproclamat independența la 2 septembrie 1990, independență ce nu a fost însă recunoscută pe plan internațional. Chiar dacă Rusia declară că susține integritatea teritorială a Republicii Moldova, unii oficiali de la Moscova recunosc practic existența Transnistriei ca stat.

r

r

r

r

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.