Connect with us

Politică

Foto: Ambasadoarea Tatiana Pârvu, în ie, a prezentat astăzi scrisorile de acreditare Regelui Willem-Alexander al Țărilor de Jos

Publicat

pe

Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos, Tatiana Pârvu, a prezentat astăzi scrisorile de acreditare Maiestăţii Sale, Regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos.

Noua ambasadoare în Țările de Jos a ales să poarte astăzi, la Haga, un costum tradițional.

Menționăm că Tatiana Pârvu a activat anterior în calitate de Ambasador și Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei.

S-a născut în satul Taraclia, raionul Căușeni și este absolventa Universității de Stat din Republica Moldova, dar și a Școlii de Studii Politice și Administrative din București.

Activitatea profesională și-a început-o în 1989-1990 – stagiar la Judecătoria raionului Căuşeni. Din 1990  – Notar la Oficiul notarial nr. 2 din mun. Chişinău; 1992-1995 –  Secretar I/Consilier/Şef de Secţie în Direcţia Drept Internaţional şi Tratate, Ministerul Afacerilor Externe; 1995-1998 – Secretar I, Ambasada Republicii Moldova în Republica Ungară; 1999-2004 – Şef al Secţiei Drept Internaţional, Direcţia Generală Drept Internaţional şi Tratate, Ministerul Afacerilor Externe; 2000-2001 – Concomitent îndeplinit funcţiile de punct naţional de legătură focal point al Republicii Moldova la Organizaţia Internaţională pentru Interzicerea Armelor Chimice; 2004-2007 – Însărcinat cu afaceri/ Consilier Ambasada Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, dar și 2007-2010 – Şef al Direcţiei Consiliul Europei şi Drepturile Omului, Departamentul Cooperare Multilaterală, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, 2010 – 2015 Ambasador, Reprezentant Permanent al Republici Moldova pe lângă Consiliul Europei. În perioada 2015 a activat în cadrul Direcţiei generale cooperare multilaterală în funcţii de şef de secţie, director-adjunct şi director.

Activează în domeniul Digital Media de peste 8 ani, iar din 2012 administrează portalul www.moldova.org. Crede sincer că Jurnalismul de calitate în Moldova va învinge, într-o zi, Jurnalismul Copy Paste.

Citește mai departe

Politică

Curtea Constituţională examinează sesizarea deputaților PDM privind interimatul funcției de președinte al R.Moldova// VIDEO

Până în prezent, Igor Dodon a fost suspendat de trei ori prin deciziile CCM.

Publicat

pe

De către

Curtea Constituţională examinează sesizarea depusă de deputații PDM privind constatarea circumstanțelor care justifică interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova.

Potrivit deputaților, sesizarea depusă a fost depusă „în vederea depășirii blocajului constituțional generat de președintele țării prin refuzul deliberat de a executa obligația constituțională de numire în funcție a unor membri ai Guvernului”.

Igor Dodon a refuzat să semneze decretele de numire  în funcția de miniștri a candidaților Silvia Radu, la Sănătate, și Nicolae Ciubuc, la Agricultură. El a declarat că Silvia Radu, propusă la funcția de ministru al Sănătății, nu ar fi specialistă în domeniul dat, iar Nicolae Ciubuc, înaintat la funcția de ministru al Agriculturii, ar avea probleme de integritate.

Pe de altă parte, premierul Pavel Filip a declarat că va insista asupra celor două candidaturi. Pavel Filip a spus că președintele dă dovadă că nu respectă Constituția, iar neglijarea prevederilor constituționale nu este tocmai cea mai bună metodă.

Până în prezent, Igor Dodon a fost suspendat de trei ori prin deciziile CCM. În toate cazurile, interimatul a fost asigurat de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Citește mai departe

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

PSRM a făcut publice alte cinci candidaturi la alegerile parlamentare

Publicat

pe

De către

Socialiștii au anunțat alte cinci candidaturi pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Este vorba despre Mihai Catraniuc – pe circumscripția electorală Orhei, Oleg Savva – Fălești, Mihail Paciu – pe circumscripția electorală Ivancea, Ghenadi Mitriuc – pe circumscripția Ungheni și Nicolae Melnic – pe circumscripția electorală Edineț .

Anunțul a fost făcut în cadrul unor mitinguri de protest împotriva „politicii de jaf a guvernării „proeuropene” din ultimii 9 ani”. Cei prezenți și-au exprimat nemulțumirea față de „acțiunile guvernării care nu au lăsat speranțe pentru un viitor mai bun pentru poporul republicii și îi forțează să părăsească țara”.

Citește mai departe

Partidul Democrat din Moldova

Cifra săptămânii: 7 – în atâtea localități au fost organizate festivități cu tentă electorală

Publicat

pe

De către

Se pare că partidele PD și PSRM au început neoficial, dar foarte vizibil campania electorală, chiar dacă până la alegeri mai sunt cinci luni.

Vladimir Mizdrenco, președinte al fracțiunii socialiștilor în Consiliul raional Râșcani și lider al organizației teritoriale a PSRM în același raion, alături de deputatul socialist Vlad Bătrâncea și consilierul șefului statului, Maxim Lebedinschi, au  participat la evenimentele organizate în orășelul Costești și comuna Răcăria cu ocazia hramurilor localităților.

Deputatul PDM Oleg Sîrbu a participat, alături de colegii de partid, la hramurile din localitățile Terebna, Ruseni, Stolniceni și Lopatnic, iar liderul aceleiași formațiuni politice, Vladimir Plahotniuc, a participat în acest weekend la hramul satului Vărzărești.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com