Focuri de armă la Prut. Doi români care trăgeau cu undiţa ţigări din R.Moldova, opriţi de poliţişti

Polițiștii de frontieră din judeţul Iaşi au folosit armamentul din dotare, trăgând focuri în plan vertical, pentru a opri doi cetăţeni români, care cu ajutorul unei undiţe au încercat să introducă ilegal în România, peste râul Prut, aproximativ 3.500 pachete cu țigări de contrabandă.

Cazul a avut loc pe 10 mai, în jurul orei 22.30, când polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Bivolari, în timpul unei misiuni au observat pe direcția localității de frontieră Zaboloteni, la malul românesc al râului Prut, doi bărbaţi care trăgeau, cu ajutorul unei lansete mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au procedat la monitorizarea persoanelor, iar în momentul în care acestea au adus coletele la mal și au încercat să le transporte, au efectuat somațiile verbale regulamentare pentru oprirea persoanelor.

Profitând de întuneric și vegetație, cei în cauză au încercat să fugă, moment în care polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementările legale în vigoare.

Polițiștii de frontieră i-au reținut pe cei doi bărbați, care s-au dovedit a fi cetățenii români Andrei C. și Constantin M., în vârstă de 29, respectiv 40 ani, din județul Iași, care au trecut coletele peste râul Prut cu ajutorul unei lansete și le-au tras cu o frânghie dinspre luciul de apă înspre mal.

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 3.389 pachete cu țigări, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de aproximativ 30.772 lei.

Polițiștii de frontieră au dispus confiscarea țigărilor și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de introducerea în/sau scoaterea din țară prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.