Polițiștii de frontieră din Frăsinești au reținut trei cetățeni ai Turciei, care intenționau să treacă înot râul Prut, pentru a ajunge în una din țările UE. Cei trei au fost depistați noaptea trecută, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale.

În jurul orei 23.00, patrula Sectorului Poliției de Frontieră ”Frăsinești” a acționat conform unei informații operative, pe direcția localității Măcărești, r-nul Ungheni.

Urmare, la marginea localității au fost observate trei persoane care se deplasau, în pas grăbit, spre linia de frontieră. O perioadă acțiunile acestora au fost monitorizate și când au fost stabilite intențiile acestora de a traversa ilegal frontiera, polițiștii de frontieră au intervenit în forță.

În timpul reținerii, persoanele nu s-au supus somațiilor verbale, încercând să fugă de la fața locului. În aceste circumstanțe angajații Poliției de Frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment cu respectarea normelor legale.

Trei bărbați cu vârste de 25, 31 și 51 de ani au fost identificați ca cetățeni ai Turciei. Aceștia aveau cu sine bagaje, în care erau pregătite trei cercuri gonflabile, haine de schimb, saci din polietilenă, telefoane mobile, funii, dar și pașapoartele turcești cu biletele de călătorie, în baza cărora au ajuns în R. Moldova.

Pentru cercetările suplimentare și audierea persoanelor reținute, care nu vorbeau limba de stat, au fost conduse la sediul Sectorului.

Pe numele celor trei cetățeni turci, polițiștii de frontieră au pornit cauză penală pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat.