Connect with us

Externe

Focuri de armă într-o şcoală din apropiere de Moscova. O profesoare şi trei copii, răniţi// VIDEO

Publicat

pe

Focuri de armă într-o şcoală din localitatea Ivanteevka, situată la aproximativ 20 de kilometri nord-est de Moscova.

Un elev din clasa a IX-a a venit la şcoală cu o armă cu aer comprimat şi mai multe grenade fumigene. Acesta a tras în profesoarea din clasă, iar mai mulţi copii au sărit de spaimă pe fereastră de la etajul doi al şcolii.

Autorităţile ruse anunţă că cel puţin patru persoane au fost rănite: profesoarea a fost transportată la spitală cu o plagă în regiunea capului, iar trei elevi care au sărit pe fereastră s-au ales cu fracturi serioase.

Poliţia l-a reţinut pe atacator.Oamenii legii cred că este vorba despre o acţiune planificată. Băiatul de 15 ani a furat arma de la tatăl său. Deocamdată nu se ştie care a fost motivul atacului.

De asemenea, autorităţile locale au închis şcoala pentru restul zilei.

”Copiii au fost trimişi acasă. Şcoala va fi închisă astăzi. Cursurile vor începe mâine”, se arată într-un comunicat al şcolii din Ivanteevka.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe

Externe

Un aisberg de 100 de metri înălțime a ajuns aproape de un sat din vestul Groenlandei. Oamenii au fost evacuați// VIDEO

Publicat

pe

De către

Un aisberg de 100 de metri înălțime a ajuns aproape de un sat din vestul Groenlandei. Oamenii au fost evacuați// VIDEO

Un aisberg de 100 de metri înălţime aflat în derivă ameninţă coastele insulei Groenlanda, iar autorităţile locale au început vineri evacuarea persoanelor care trăiesc în apropierea ţărmului, relatează AFP.

Poliţia din Groenlanda le-a cerut imperativ locuitorilor de pe insula Innarsuit ale căror case sunt situate pe coaste să se îndepărteze, de teama inundaţiilor care s-ar putea produce dacă blocul de gheaţă se rupe, informează Agerpres.ro

Specialiştii cred că bucata de gheaţă s-a rupt în urmă cu câteva zile dintr-un gheţar. S-a apropiat foarte mult de ţărm, iar oamenii se tem că ruperea sa poate provoca un tsunami care ar distruge localităţile de aici.

Satul, situat în nord-vestul Groenlandei, numără 169 de locuitori, dar numai cei care trăiesc în apropierea zonei în care se află aisbergul, reperat joi, au fost evacuaţi, a relatat Ritzau.

“Aisbergul este în continuare în apropierea satului, poliţia este în prezent în discuţii pentru a monitoriza evoluţia evenimentelor”, a declarat pentru AFP Kunuk Frediksen, unul dintre responsabilii poliţiei din Groenlanda.

Descoperirea acestui imens bloc de gheaţă intervine la câteva săptămâni după difuzarea unei înregistrări video, realizată de oameni de ştiinţă de la universitatea din New York, cu un aisberg care se desprinde de un gheţar, în estul Groenlandei.

În 2017, patru persoane au murit şi unsprezece au fost rănite în urma unui tsunami produs în apropierea unui alt sat din Groenlanda, pe coasta de vest, notează AFP.

Citește mai departe

Externe

A început demontarea centrului„Zimneaia Vișnea” din Kemerovo, unde în urma incendiului au murit 60 de persoane// VIDEO

Publicat

pe

De către

Autoritățile din Kemerovo au început sâmbătă demontarea centrului comercial „Zimniaia Vișnia”, unde în luna martie, în urma unui incendiu, au murit 60 de persoane, dintre care 41 de minori. Lucrările de demontare au început încă la mijlocul lunii mai, însă instanța de judecată a considerat clădirea centrului drept probă în dosarul penal intentat pe acest caz și acestea au fost suspendate.

Presa rusă a scris că la demolarea clădirii vor fi antrenați lucrătorii din Kemerovo, dar și cei din Ekaterinburg.

Autoritățile locale au declarat că după finalizarea lucrărilor, pe locul unde s-a aflat centrul „Zimneaia Vișnea” va fi ridicată o capelă și edificat un scuar, unde vor fi plantați 60 de arbori în memoria celor care și-au pierdut viața în această tragedie.

La 25 martie 2018, în jurul orei locale 17:00, un incendiu în complexul comercial „Zimneaia Vișnea” din Kemerovo, oraș industrial în vestul Siberiei, a ucis 60 de oameni.

Deflagrația a pornit undeva de la ultimul etaj al complexului de patru etaje. Magazinele, cinematograful și aleea de bowling erau pline de oameni la momentul izbucnirii incendiului. În jur de 100 de oameni au fost evacuați, iar alți 20 au fost salvați.

Potrivit Comitetului de Investigații rus, ieșirile de urgență au fost blocate, iar sistemul de alarmă a fost oprit.

Citește mai departe

Externe

Sticluţă cu Noviciok, în casa uneia din victimele de la Amesbury. Ce spun polițiștii britanici

Publicat

pe

De către

Poliţia contrateroristă britanică a anunţat vineri, 13 iulie, că a găsit o sticluţă cu Noviciok în casa uneia din victimele de la Amesbury, fiind vorba de un mic recipient în care se afla agentul neurotoxic. Astfel, a fost identificată sursa otrăvirii cu celor doi britanici, un bărbat și o femeie.

„Miercuri, 11 iulie, a fost găsită o sticluţă în timpul cercetărilor de la locuinţa lui Charlie Rowley din Amesbury. Oamenii de ştiinţă ne-au confirmat acum că substanţa conţinută în sticlă este Noviciok”, a indicat poliţia într-un comunicat, citat de Agerpres.

Medicii au oferit, recent, detalii despre starea de sănătate a bărbatului, britanicul Charlie Rowley, contaminat cu agentul neurotoxic Noviciok, care este internat în spitalul districtual din Salisbury, oraş situat în sud-vestul Angliei.

Charlie Rowley (45 de ani) a fost contaminat alături de Dawn Sturgess (44 de ani), care a decedat duminică, 8 iulie, cu acelaşi agent neurotoxic utilizat în atacul asupra fostului spion rus Serghei Skripal şi fiicei acestuia, Iulia, în luna martie, la Salisbury, localitate situată la 13 kilometri de Amesbury.

Cei doi britanici au fost găsiţi sâmbătă, inconştienţi şi cu spume la gură, în apropiere de Amesbury, Wiltshire.

Londra a acuzat Rusia pentru acel caz, dar Moscova a negat constant orice eventuală implicare.

Citește mai departe