Premierul Pavel Filip a propus ca militarii moldoveni să participe la aplicațiile planificate în Ucraina, în pofida opoziției președintelui Igor Dodon. ”Din punctul meu de vedere, nu sunt temeiuri plauzibile pentru, pentru că nimeni nu vrea o armată slabă și fără capacități”, a spus Pavel Filip.

Șeful Executivului a precizat că peste 80 la sută din costurile de participare a militarilor moldoveni la aplicații sunt suportate de partenerii de dezvoltare ai țării noastre. În același timp, lipsa soldaților moldoveni de la exercițiul Rapid Trident va costa bugetul țării 5 milioane de lei. Premierul a propus ca Guvernul să discute la ședința de astăzi subiectul dar, pentru a găsi o soluție.

Menționăm că Președintele țării, Igor Dodon, a respins cererea viceministrului Apărării privind aprobarea participării a 57 de militari moldoveni la o serie de exerciții militare care urmează să aibă loc în Ucraina. Exercițiile vor avea loc în perioada 7-23 septembrie la centrul de instruire militară Yavoriv. Militarii moldoveni urmau să fie pregătiți pentru participarea ulterioară la misiunile pacificatoare „KFOR” din Kosovo.