Connect with us

Important

Femeia dispărută la Țipova, găsită fără suflare în apropierea unei cascade

Publicat

pe

Femeia dispărută la Țipova a fost găsită astăzi de salvatori fără semne de viață în apropierea unei cascade. La fața locului pentru misiunea de căutare au fost antrenați 59 de salvatori dintre care alpiniști și chinologi formând 6 grupuri de lucru.

Pentru stabilirea locului aflării persoanei au lucrat polițiști din cadrul Inspectoratului General de Poliție.

Femeia a fost dată dispărută sâmbătă iar pentru căutarea acesteia au fost mobilizate mai multe subdiviziuni a Ministerului Afacerilor Interne. Toate circumstanțele acestui caz urmează să fie stabilite de specialiști.

Femeia de 30 de ani a dispărut în circumstanțe suspecte în timp ce se afla în excursie în satul Țîpova, raionul Rezina, în apropiere de Mănăstirea Țîpova. Aceasta era împreună cu un grup de persoane care practică yoga.

La un moment dat, una dintre persoane a descoperit că femeia care a mers să se plimbe în pădure şi nu s-a mai întors.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Important

Procedura de intrare pe teritoriul din stânga Nistrului va fi simplificată

Publicat

pe

De către

Liderul autoproclamatei republici moldovenești nistrene, Vadim Krasnoselski, a semnat un ordin prin care se instituie proceduri simplificate de control la intrarea în regiune. Decizia vine în contextul sărbătorilor de iarnă. Procedurile simplificate vor fi valabile pentru perioada 30 decembrie – 15 ianuarie, transmite IPN cu referire la presa din regiune.

De asemenea, Krasnoselski a dispus să fie deschise temporar căi de trecere suplimentare a mijloacelor de transport cu pasageri prin următoarele puncte: Valea Adâncă-Zagnitkov, Ploti-Krutîe, Vinogradnoe- Novîe Butorî, Grușca-Nemirovka, Krasnî Oktiabri-Vetrujeni, Rașcov-Vadul-Rașcov, Țîbulevka-Țehanovka, Teia-Calfa.

Pasagerii, cetățeni ai Ucrainei și ai Republicii Moldova, vor prezenta actul de identitate sau actul ce confirmă viza de domiciliu în una din localitățile limitrofe. De asemenea, la toate punctele de control, în această perioadă, va fi aplicat un regim simplificat de verificare a mărfurilor, cu excepția celor care sunt interzise în regiunea transnistreană.

Sursa: IPN

Citește mai departe

Important

Peste 600 de tineri au depus jurământul militar

Publicat

pe

De către

Peste 600 de tineri au depus ieri jurământul militar în cadrul unor ceremonii desfăşurate în garnizoanele Chişinău şi Cahul.

Prezent la evenimentul desfăşurat cu această ocazie în Brigada de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare”, ministrul Apărării Eugen Sturza i-a felicitat pe cei 234 de soldaţi şi le-a solicitat să demonstreze responsabilitate în executarea misiunilor pe parcursul stagiului militar obligatoriu.

„Pe dumneavoastră vă aşteaptă 10 luni de instruire, cu un corp de sergenți, subofițeri și ofițeri care au învățat meseria armelor nu doar din manuale, ci au testat-o pe poligoane de instrucție și misiuni de menținere a păcii cu mandat internațional. Sunt sigur că v-ați convins de prestația, dar și dorința lor de a vă transmite ce au mai bun în perioada de când sunteți în această unitate. Ei v-au familiarizat cu viaţa militară, v-au învățat să faceți față provocărilor, iar voi, la rândul vostru, aţi dat dovadă de abnegaţie, străduinţă şi disciplină, a spus Eugen Sturza.

Tot astăzi, alţi 374 de ostaşi din Tabăra Militară 143, Regimentul Rachete Antiaeriene şi Brigada de infanterie motorizată „Dacia” din Cahul au depus jurământul de credinţă Patriei în prezenţa corpului de comandă al Armatei Naţionale.

De notat că după depunerea jurământului militar, soldații vor beneficia de patru zile de concediu. Serviciul militar în termen durează 12 luni.

Citește mai departe

Important

Alţi 11 sportivi ruşi au fost descalificați de la JO 2014

Publicat

pe

De către

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a sancţionat vineri alţi 11 sportivi ruşi, participanţi la Jocurile Olimpice 2014 de la Soci, pe baza concluziilor Comisiei Oswald asupra sportivilor implicaţi în scandalul de dopaj de stat din Rusia, informează AFP.

Printre sportivii sancţionaţi sunt doi medaliaţi cu argint la sanie, Albert Demcenko şi Tatiana Ivanova. Albert Demcenko a obţinut argintul la individual, dar şi în ştafeta pe echipe, alături de Tatiana Ivanova.

Ceilalţi nouă sportivi sancţionaţi au concurat la Soci în probele de patinaj viteză, bob, schi fond şi hochei pe gheaţă feminin.

Hocheistele Tatiana Burina şi Anna Şciukina au fost descalificate, cum s-a întâmplat deja cu şase dintre coechipierele lor.

La schi fond, Nikita Kriukov, Aleksandr Besmertnîh şi Natalia Mateeva au fost de asemenea descalificaţi, la fel ca Liudmila Udobkina şi Maksim Belughin (bob) şi Ivan Skobrev şi Artiom Kuzneţov (patinaj viteză).

La fel ca toţi ruşii sancţionaţi, aceşti 11 sportivi sunt suspendaţi pe viaţă de la toate ediţiile viitoare ale JO.

Până în acest moment, comisia condusă de avocatul elveţian Denis Oswald, membru CIO şi fost preşedinte al Federaţiei internaţionale de canotaj, a deschis proceduri împotriva a 46 de sportivi ruşi. În total, 43 de sportivi au fost descalificaţi, iar trei cazuri au fost clasate.

“În măsura în care aceste investigaţii sunt în curs de desfăşurare, nu este exclus ca unele elemente să poată justifica deschiderea unor noi cazuri”, a precizat CIO.

Comisia Oswald a fost înfiinţată de CIO după dezvăluirile privind sistemul instituţional de dopaj care a existat în Rusia între 2011 şi 2015. Acest sistem a fost dezvăluit de raportul juristului canadian Richard McLaren, care a fost însărcinat de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA).

Pe baza acestui raport, CIO a suspendat Rusia de la viitoarele Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud). Sportivii ruşi “curaţi” vor fi lăsaţi să participe la competiţia din luna februarie, dar sub drapel neutru.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Economie5 minute în urmă

Noutăți bune! Terenurile agricole pot fi folosite în activități de turism rural

Începând de ieri, proprietarii terenurilor cu destinație agricolă pot amplasa pe aceste terenuri structuri de primire turistică, din categoria pensiunilor...

Important53 de minute în urmă

Procedura de intrare pe teritoriul din stânga Nistrului va fi simplificată

Liderul autoproclamatei republici moldovenești nistrene, Vadim Krasnoselski, a semnat un ordin prin care se instituie proceduri simplificate de control la...

Economie1 oră în urmă

Primăria Chișinău a permis construcția magazinelor Kaufland

Autoritățile municipale au permis construcția magazinelor Kaufland în Capitală. Aleșii locali au aprobat în ședința CMC de ieri, 22 decembrie,...

Externe2 ore în urmă

SUA vor consolida capacitățile defensive ale Ucrainei

Statele Unite au anunţat vineri că vor întări ajutorul acordat Ucrainei în domeniul apărării, astfel încât Kievul să poată asigura...

Economie2 ore în urmă

În ajun de sărbători, vânzătorii din piață au ridicat prețurile

La Piața Centrală din capitală, practic la toate produsele prețurile au crescut cu câțiva lei. Un kilogram de carne de...

Economie3 ore în urmă

Bugetul Chișinăului pentru anul 2018 prevede cheltuieli de peste 4 miliarde de lei

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat vineri, 22 decembrie, în lectură finală, bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2018. Documentul prevede venituri...

Social5 ore în urmă

Un sat din r. Soroca a fost conectat la apeduct

Circa 200 de gospodării și patru instituții social-comunale din satul Ocolina, raionul Soroca, au fost conectate la apeductul magistral Soroca-Bălți...

Advertisement

Opinii