Connect with us

Politică

Extinderea UE trebuie sa continue pentru Balcanii de Vest si R.Moldova, sustine un europarlamentar roman

Este absolut necesar ca procesul extinderii Uniunii Europene sa continue pentru tarile din Balcanii de Vest si Republica Moldova”, a declarat la 11 iulie curent, in cadrul dezbaterilor privind

Publicat

pe

"Este absolut necesar ca procesul extinderii Uniunii Europene sa continue pentru tarile din Balcanii de Vest si Republica Moldova", a declarat la 11 iulie curent, in cadrul dezbaterilor privind Procesul si Strategia de extindere a UE, deputatul roman in Parlamentul European, Marian Jean Marinescu.

"Strategia viitoare de extindere a UE trebuie sa se bazeze pe experienta acumulata pana acum si pe situatia politica si economica actuala. Extinderile anterioare au adus beneficii, atat Uniunii in ansamblu, cat si tarilor care au aderat", considera Marinescu. "Exista argumente pentru continuarea extinderii. Cred ca ar fi in detrimentul Uniunii Europene ca state precum cele din Balcani sau Republica Moldova sa ramana in afara”, a mai declarat deputatul PE.//REPORTER.MD

Citește mai departe
Advertisement
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Politică

12 pretendenţi la funcţia de primar al Chişinăului

Publicat

pe

De către

12 candidaţi vor lupta pentru funcția de primar al Chişinăului. Consiliul Electoral de Circumscripţie a stabilit lista finală a pretendenților pentru alegerile locale din 20 mai.

Astfel, cei 12 candidați care vor figura în buletinele de vot în următoarea ordine:

1. Vasile Costiuc (Partidul Democraţia Acasă);

2. Andrei Năstase (Platforma Demnitate şi Adevăr);

3. Alexandr Roşco (Casa Noastră – Moldova);

4. Reghina Apostolova (Partidul Şor);

5. Valeriu Munteanu (Partidul Liberal);

6. Ion Ceban (Partidul Socialiştilor);

7. Victor Strătilă (Partidul Verde Ecologist);

8. Alexandra Can (Partidul Naţional Liberal);

9. Maxim Brăila (Partidul Popular);

10. Silvia Radu (independentă);

11. Alexandru Mîţu (Partidul Ruso-Slavean);

12. Constantin Codreanu (Partidul Unităţii Naţionale).

Citește mai departe

Politică

Igor Dodon s-a întâlnit cu liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski

Publicat

pe

De către

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în orașul Bender. În cadrul discuției, atît în format „tet-a-tet”, cît şi în format lărgit, părțile au abordat mai multe subiecte cu privire la cooperarea bilaterală, menționează un comunicat al Președinției.

Potrivit lui, în cadrul întrevederii a fost făcut schimb de opinii referitor la realizarea inițiativei din 4 ianuarie 2017, cunoscută sub titlul „pachetul celor 8 puncte”. În acest context, părțile au convenit să contribuie la identificarea soluțiilor de compromis pentru punctele din pachetul propus care nu au fost realizate.

„Am atras atenție deosebită la necesitatea aplicării mai multor eforturi pentru asigurarea reală a circulației libere a oamenilor între ambele maluri ale Nistrului”, a spus Igor Dodon.

Totodată, s-a discutat situația privind operațiunea de pacificare mixtă de la Nistru. Interlocutorii au fost unanimi vizavi de necesitatea depunerii unor eforturi conjugate „pentru o funcționare stabilă a misiunii de pacificare şi a organului său de conducere, reprezentat prin Comisia Unificată de Control (CUC), în conformitate cu Acordul din 21 iulie 1992”.

„Șeful statului și liderul de la Tiraspol au exprimat sprijinul comun pentru toți participanții la Operațiunea de pacificare mixtă din Zona de Securitate, dar şi recunoștință Federației Ruse pentru activitatea contingentului pacificator rus, pentru funcționarea eficientă şi continuă a misiunii de pacificare, pentru eforturile depuse în scopul păstrării păcii la Nistru”, se arată în comunicatul Președinției.

Totodată, potrivit sursei citate, părțile s-au expus„ împotriva apelurilor venite din partea unor actori internaționali cu referire la o eventuală reformatare la etapa actuală a operațiunii de pacificare la Nistru”.

Citește mai departe

Politică

Silvia Radu se lansează în campania electorală. A depus cererea de suspendare din funcția de primar interimar

Publicat

pe

De către

Silvia Radu a anunțat astăzi că a depus cererea de suspendare din funcția de primar interimar al capitalei. Aceasta după ce ieri a fost înregistrată în calitate de candidat independent la funcția de primar general al mun. Chișinău, la alegerile locale noi din 20 mai.

După plecarea ei, interimatul la șefia municipalității va fi asigurat de viceprimarul Ruslan Codreanu.

“Plec din fruntea Primăriei pentru a participa la acest cu scopul de a câștiga alegerile. Vreau ca schimbările în acest oraș să meargă mai departe. să avem un oraș european. Îmi doresc ca proiectele începute de mine să continue. Sunt proiecte de care are nevoie orașul”, a menționat ea.

Totodată, ea a ținut să precizeze că programul său electoral, care va fi prezentat în curând, va include 11 puncte ce vor reflecta probleme cheie ale orașului.

“Programul electoral va fi făcut public în curând, după ce îmi voi deschide contul electoral. Voi face o acțiune publică unde va fi prezentat. Este un program realist. nu ține de promisiuni grandioase, ci de soluțiile problemelor existente. Aceasta pentru că este vorba despre un mandat de un de zile, și nu de unul de cinci ani”, a menționat Silvia Radu.

Pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău vor concura 13 concurenți electorali. Dintre aceștia 12 sunt candidați înregistrați, iar unul urmează să afle verdictul.

Citește mai departe